31. Надлъгване

708 62 7
                                    






Последно минаваме с молив за устни и бях готова. Никога не съм разбирала същността на цялото това приготвяне само за една вечеря. И то не някакво излъскано и издокарано представление, а проста вечеря като всяка една друга със семейството.

Трудно бе да се замислиш за тези неща, когато пред теб стоят купища проблеми от рода на: каква рокля трябва да облека за тази сватба; какъв грим ще ми стои най-добре; как любезно да откажа поканата за този круиз; как да хвана съпруга си в действие; Съвсем бях забравила смисъла на живота. Но така бе, щом веднъж бях приела този начин на съществуване и всички повърхности проблеми ме бяха отплескали от реалността. Сякаш вече не живеех в нея. Сякаш вече не бях Бела. Сякаш вече бракът ми с Хари беше само за пред хората, а ние гниехме вътре, любовта ни угасвайки ден подир ден. А животът минаваше и една сутрин щях да се събудя и да осъзная как всички тези неща, които правя, са напълно безмислени и лишени от любов.

Така се събудих на деветнадесети август, същата година. Сутринта след като едва ли не създадох най-големия скандал в историята на Стайлс. Е, не мога да отрека, че правих страхотен секс предната вечер, но на самата вечеря се развихри такава буря, че не само платната се скъсаха и корабите се обърнаха, а и всички се удавиха в безмилостната битка на вълните за надмощие. Може би бях под влиянието на алкохола, но мислех почти всичко, което казах.

- Бела, харесва ли ти омара? - попита ме Алекса, опитвайки се да разчупи неловката тишина наоколо. Погледнах морския дар в чинията си, на чийто вкус не бях обърнала почти никакво внимание, и отпих глътка от виното, което държах в ръката си.

- Мисля, че един сотерн от по-бедна година би се съчетал много по-добре с омар с цитрусови плодове.

Алекса явно се обиди на коментара ми, но бях в прекалено добро настроение, за да лъжа. Разбирам от вина и храна и знам, че това вино, не е за това ястие.

- Избрах Баниул заради десерта - Алекса се опита да се защити заради липсата си на сотелиерски умения.

- Дори за десерта бих избрала друго. Например Ривзалт, отлежана реколта, мирис на какао.

- Да разбирам, че искаш ти да отговаряш за вечерята от сега нататък?

Добра жена Where stories live. Discover now