30. Привличане

886 56 2
                                    



Звукът на тропане по дървената повърхност на вратата на спалнята ми ме събуди. Отворих очите си достатъчно, за да може слънцето да ме заслепи и да заровя главата си във възглавницата отново. Който и да беше, не се отказваше лесно, защото усещах, че съвсем скоро мозъкът ми ще запулсира в ритъм с тропането. Раздразнена от досадния шум, застанах в седнало положение, докато най-накрая можех да виждам наоколо без предметите да губят очертанията си. Напоследък спя поне десет часа и ставам все по-късно. Спането и храната са единствените неща, които ме радват и ми доставят удоволствие, освен да прекарвам малко време с Хари.

- Влез!

Извиках, нахлузвайки пантофките, които издърпах с единия си крак от пода. Изправих се бавно и внимателно, за да не залитна. В същия момент вратата се отвори и главата на Пери се подаде оттам. Очите й търсеха моите, но тя така и не ме погледна, вместо това се взираше в пода, питайки ме дали може да влезе. Кимнах сънено, грабвайки копринения си халат от канапето до леглото. Завързах светло розовите връзки около кръста си, а в периферията си виждах Пери да стои сковано на метър от вече затворената зад гърба й врата.

- Има ли нещо?

- Не, г-жо Бела, аз просто исках да говоря с вас?

- Толкова ли е сериозно, че изглеждаш така притеснена?

Не спирах да я наблюдавам изпитателно, а тя се чувстваше все по-не на място. Мисля, че си го заслужава за греховете си. Знаех истината, просто исках да си признае.

- Аз не знам как да го кажа, а и само предполагам какво ви се върти в ума...

- Карай направо.

- Напоследък може да сте малко ядосана, но аз наистина не исках да се случва.

-  Това не е нещо, което не искаш да се случва.

- Кълна се, не беше желано.

- Искаш да кажеш, че е било насилствено, защото знам, че той е способен на такива неща.

- Но вината беше моя.

- Значи ти си го накарала?

Пери прехвърли тежестта си от единия крак на другия. Не преместваше погледа си от земята.Сякаш тези обувки бяха най-интересното нещо на света.

- Г-жо Бела, знам как изглежда, но наистина не съм искала препаратът да съсипва новата ви блуза.

Добра жена Where stories live. Discover now