21. Изненада

1.2K 87 2
                                    



Първата седмица в Тоскана мина добре и нито аз, нито Хари не споменахме за случилото се на празненството и разговорът ни в самолета. Обещах на себе си да пазя в тайна мислите си и да не ги споделям с Хари, за да не предизвикам още проблеми помежду ни. И явно това беше първата грешка в брака ни, която аз направих.

Клара се обаждаше всеки ден, а Ребека като че ли беше спряла да се държи толкова студено. Бен и Ивет бяха така мили да звънят само в обедните часове, за да... Ами за да не пречат на някои събития да се случат. Те бяха една от най-сладките двойки, които бях виждала. След седмия ден трябваше да хванем полет за Малага. Тоскана щеше да ми липсва и от сега знаех, че тя щеше да е любимата ми дестинация. В Малага бяхме само пет дена, но също ми се стори много красив град. Като изключим факта, че за ранна пролет си беше чисто испанско лято.  Хари буквално ме принуди да вляза във водата, но тя не беше точно гореща. И аз не можех да плувам, поради което спасителят идваше три пъти по фалшива тревога, а Хари се разбиваше от смях на плажа. По време на круиза от Малага до Мароко, той не спря да говори как този спасител ме свалял, а аз извъртах очи и размахвах брачнаха халка пред очите му.
Пътувахме до Рабат с частна кола, наета от Бен. Този град беше вълшебен и криеше толкова много история. Мисля, че беше любимият на Хари.

Имахме полет след три дена от Рабат директно до Лондон. С Това идваше краят на петнадесет дневното ни пътуване, което щеше да ни измъкне от кашата в родния ни град. Кашата, която бяхме забъркали и която трябваше да поправим. Поради причини, неясни за мен, Алекса и Роджър обявиха сватбата и годежа ни седмица преди великото събитие. След това разбрах защо е било това. Когато стъпим на великобританска земя, пред вратите на имението щяха да цъфнат всевъзможни хора от различни краища на света, пледиращи, че са били приятели на семейството ми. Това, което ги обединява, е целта им - да развалят брака ни. Някои, защото смятали, че съдружието между Фокс и Стайлс е грешка, други защото мислели като Гордън.

А това, което той ми каза и не ме разколеба по време на брачните клетви, може би ме разклащаше сега. Съмнение се прокрадваше в мен, докато Хари водеше разговори с Роджър с часове на терасата или в двора, без да имам възможност да чуя за какво си говорят толкова време. След това си повтарях три неща - че аз го обичам, че той ме обича и че бракът ни беше най-хубавото нещо, което ми се е случвало.

Добра жена Where stories live. Discover now