22. Виктория

949 72 5
                                    



- Виктория, каква изненада...

Роджър стана от мястото си, а Алекса беше готова да го последва, но той й прати предупредителен поглед. Хари се напрегна до мен. Усещах, че ако майка му направи още една крачка, и той щеше да стане и не знам какво щеше да се случи след това. Всички мълчаха и знаех, че само Роджър и бившата му съпруга щяха да говорят. И може би Хари. Но не, той щеше да крещи.

- Предполагам, че поканата ми за сватбата на Бела и Хари се е изгубила някъде по пощата.

Хари си пое дъх, за да говори, но аз стиснах ръката му в своята и той остана така неподвижен с тежко дишане.

- Не си желана тук.

Роджър продължи, пристъпвайки към Виктория, тя от своя страна вървеше към него, но седна на фотьойла до канапето, на което седяхме с Хари.

- Не съм питала това. Това е мой дом и ти го знаеш.

- Вече не живееш тук. Пречиш на спокойствието в този дом.

- Спокойствие?! Чуваш ли се, Роджър?! В това имение никога не е имало спокойствие.

Въпреки че изпитвах определено силен неприязъм към тази жена, нямаше как да не се съглася, макар и мислено.

- Майко - Хари наблегна на думата, - по-добре ще е да си вървиш.

Никога не съм виждала Хари по-притеснен от сега, никога не съм виждала цветът да си отива от лицето му. Колкото и невъзможно да звучи, съпругът ми мразеше майка си. Колкото и да е грешно, колкото и да е грешно да го подкрепям донякъде в това.

- О, миличък, имаме много да наваксваме. Особено с новата ми снаха. Мислех, че първо ще поискаш мнението ми дали да вземеш Аннабела за съпруга. Анна, не искам да правиш грешки, каквито аз направих спрямо Роджър. Но все пак някой неща са неизбежни, те просто се предават през поколенията, а Харолд целият е на баща си.

Когато тя се обърна така нагло към мен с тези думи, всичките ми добри чувства изчезнаха. Виктория си е все същата подла змия с каменно сърце. В такива случай се радвам, че Хари се е метнал на баща си. Не мислех да й отвръщам, но дори и да го правех, нямах възможността. Докато бях втълпена в предстоящите думи и действия на съпруга ми и баща му, не бях усетила как Алекса щеше да избухне. Младата жена на Роджър, която по-скоро приличаше на манекенка отколкото на омъжена, стана от мястото си и се приближи към Виктория. Роджър стоеше неподвижен и наблюдаваше бившата и настоящата си съпруга.

Добра жена Donde viven las historias. Descúbrelo ahora