16. У дома

1.6K 124 8
                                    



Дом трябва да е място, в което да се чувстваш спокоен, защитен и обичан. Не чувствах вилата във Венър като дом. Имах дом, вече не бе мой, но знаех, че там изпитвах тези три неща. Дом трябва да е място на любов. В моя дом обаче нямаше любов вече и като че ли никога нямаше да има. Какво бях загубила? Къде да намеря пламъка на обич, с който да запаля камината, която трябваше да топли моя дом, когато всичко, което имам са студените стени и леденият мрамор? Имах ли аз дом?

- Цяла седмица?!

Бен очевидно не вярваше на това, което чува от мен. Все пак знаеше, че Хари няма да му каже. Освен това ми бе споделил, че приятелят му се държи странно с него след инцидента и не му казва почти нищо. Да не би да е разбрал, че Бен ми каза за разговорите им и ми позволи да се обадя на Ребека? Да не би да са се скарали, защото аз казах на Хари? Определено човек не се държеше така студено с най-добрия си приятел.

- Да, Бен, цяла седмица Хари е мил и се държи добре. Виж чак и аз се усъмних, че за всичко се съгласява с мен, но не искам да допускам съмнение във връзката ни.

- Бела, това е чудесна новина. Явно нещата са потръгнали.

- И аз се надявам да продължи така за в бъдеще.

- Казах ти, че ако сте честни един с друг и общувате, ще се получи.

- Беше добър съвет, г-н психолог. Няма ли момиче, на което да прилагаш техниките си?

- Ставаш много любопитна, Бела.

С Бен пиехме кафе пред стаята на Хари. Ако се посмеехме още малко, сигурно той щеше да помогне на охраната да ни изхвърли, защото сме вдигали много шум . Разказвах на Бен как мина седмицата ми с Хари в болницата. И той меко казано беше възгордян, че съветът му е дал добър резултат за отношенията ни. Те бяха по-добри от всякога сега.

Днес следобед беше изписването му и след това заминавахме  за Лондон, за да прекараме една седмица в дома ми. И Хари се съгласи за това.

- Значи ще прекарате времето си по скъпи вечери в Лондонските ресторанти?

- Да, мисля с Хари да имаме малко спокойствие. Ти?

- Ще зарибявам мацките по източното крайбрежие.

- Заминаваш? Толкова скоро?

- Работата не чака, аз съм изпълнителен директор.

Добра жена Kde žijí příběhy. Začni objevovat