Sleeping beauty

339 12 1
                                    


-Okej älskling, jag går ut med Alice till parken nu! Vi är tillbaka snart! Ropade Harry ifrån hallen.

-Okej, ring när ni går hemåt! Ropade jag tillbaka och hörde att Harry sa något till Alice som skrattade som svar. Strax därefter åkte dörren igen och jag hörde hur Harry låste efter sig. Jag gick ut i hallen och såg hur Harry rundade hörnet med en glad Alice sittandes i vagnen, jag stod kvar tills jag inte längre kunde skymta dem och gick då tillbaka leendes till vardagsrummet för att städa undan inför Nialls besök i kväll. Timmarna gick åt att städa och innan jag visste ordet av så plingade det på dörren och utanför stod Niall med hyrfilmer i ena handen och flera kartonger pizza i andra.

-Jag tänkte att vi skulle go back old school, hyrfilm! Jag skrattade åt honom och svarade;

-Jag ser det! Kom in! Sa jag och kramade om honom. Han räckte mig pizzan och jag in i köket.

-Var är Harry och Alice?

-Det är en bra fråga, de gick till parken förut men har varit där ganska länge... Om du tar pizzan och filmerna och går till vardagsrummet så ska jag bara ringa Harry och höra så allt är okej!

-Absolut, har ni dricka i kylen?

-Ja, bara ta för dig!

Jag stoppade ner handen i jackfickan och rotade efter mobilen, jag tog upp den och ringde Harry som fortfarande var på snabbnummer. Det dröjde inte många signaler innan han svarade:

-Hej! Är allt bra?

-Hej! Ja allt är bra, hur är det med er? Ni har varit borta flera timmar nu!

-Ja jag vet, Alice har verkligen uppskattat att vara här så det blev längre än planerat men vi är strax påväg hem! Vi kanske är hemma om en halvtimme!

-Okej, Niall är här så vi käkar pizza nu, det finns till dig också! Men när du kommer hem kanske du kan bada Alice? Jag och Niall skulle behöva prata lite enskilt, är det okej?

-Ja självklart, han är ju din vän också! Vi ses sen, puss!

-Okej, pusspuss! Sa jag och lade på telefonen och stoppade tillbaka den i jackfickan. Jag gick in i vardagsrummet där Niall hade slängt en filt runt sig och satt på Titanic, som förresten var en stor klassiker så fort vi två skulle titta på film.

-Som jag har saknat det här, det var verkligen evigheter sen du och jag hittade på något tillsammans! Sa Niall och högg in i en pizzabit.

-Ja, jag har också saknat detta... Sedan Alice kom har det verkligen vart full rulle här hemma, det känns som att det enda jag gör är hålla ögonen på henne sa jag och småfnissade.

-Jag förstår det, hon har energi den lilla tjejen!

-Ja, det kan man minst sagt säga! Sa jag och skrattade.

-Men Mathilda, du vet antagligen att jag kommer fråga och jag har vart så nervös för att prata om det här... Men hur mår du? Jag visste knappt om det innan jag såg raserierna på twitter... Varför berättade du ingenting? Jag kunde ha funnits där för dig, er allihop!

-Jag vet verkligen inte varför jag inte berätta någonting, jag antar att jag skyllde en del på mig själv och blev arg att lät mig förflutna ta övertaget.

-Du kunde ju inte hjälpa det som hände, det vet du väl?

-Jo, jag vet det nu men jag visste inte det när läkarna sa att vår son var död...

-Åh, jag är så ledsen... Hur tänker ni nu då kring framtiden? Vill du ha ett till barn?

-Ja, jag och Harry pratade faktiskt om detta förut och vi ska försöka bli gravida igen, men du är den enda som vet om detta så du får inte berätta något!

-Åh spännande! Tänk vad roligt för Alice att få ett småsyskon!

-Jaa, det hoppas jag att hon tycker! Men Niall, jag måste fråga! Hur går det på tjejfronten? Han skrattade åt mig och drog fingrarna nervöst igenom håret.

-Alltså, jag har faktiskt träffat en tjej några gånger som är jättetrevlig! Men du vet hur jag är, jag blir tillbakadragen så fort det börjar bli något seriöst med det och nu har vi inte setts på ett tag...

-Och så kan du ju inte ha det! Vad heter hon? Sms:a henne nu att du vill bjuda henne på middag imorgon!

-Tycker du verkligen det?

-Ja det tycker jag! Jag ser på dig när du gillar någon och den här personen borde verkligen få en andra chans, kom igen nu!

-Okej då, du lyckas på något konstigt sätt alltid övertala mig till sådant här! Skrattade han och jag bara log mot honom. Han tog fram sin mobil och jag såg namnet ''Molly'' på skärmen.

-Fint namn, Niall & Molly låter bra! Han skrattade åt mig.

-Vad ska jag skriva då?

-Här! Jag skriver något, och jag lovar att inte skicka förrän du läst igenom det! Han suckade till svars och begravde sitt ansikte i hans händer.

''Hej Molly! Vad sägs om en middag imorgon? Jag hämtar dig klockan 17.30! /N''

-OJ! Jag råkade skicka, ooops! Sa jag och gav mobilen till honom.

-Åh herregud... Sa han och suckade. Precis då hörde jag steg nerför trappan och vände ansiktet för att se vem det var.

-Hej! Jag visste inte ens att ni hade kommit hem, har ni redan hunnit bada?

-Ja vi smög in, ville inte störa er! Japp, men nu tror jag Alice vill till sin mamma sa Harry och skrattade medan Alice höll ut armarna mot mig och småtjöt ledsamt.

-Hej hjärtat! Har du och pappa vart i parken? Hade ni roligt? Hon nickade som hon alltid gjorde när någon pratade med henne och lutade sedan huvudet mot mitt bröst och blundade.

-Verkar som att någon är trött sa Niall och småfnissade.

-Ja, det gör det! Jag ska bara gå upp och lägga henne så kommer jag ner igen! Ni kan väl prata så länge! Sa jag och Niall nickade. Jag bar upp Alice för trappan och la henne försiktigt på skötbordet för att byta blöja och ta på henne pyjamas, hon var fortfarande vaken men nätt och jämnt.

-Så nu ska du få sova, sa jag och stoppade ner henne i hennes säng intill min och Harrys större säng. Jag strök henne längs huvudet och det dröjde bara några få sekunder innan hon började suga på nappen och andningen blev tyngre. Jag pussade henne på pannan och lade mig i min och Harrys säng för att inte väcka henne genom att gå. Det dröjde inte många sekunder innan även mina ögonlock blev tunga och jag somnade.

Her pastWhere stories live. Discover now