5.bölüm, DEFİLE..

2.1K 136 16
                                    

Keyifli okumalar..

..

SELİN'den..

Şubat ayı gelmişti.

Hayatım aynı şekilde devam etti. Okul, arada olan işler, spor, arkadaşlar, partiler derken günler geçmişti.

Artık sabah sporlarına daha sık çıkmaya başladık Nazlı'yla. Bazen de rahatlamak için akşamları yogaya gidiyorduk kızlarla..

Oyunculuk okuduğum için bir ajansa kayıtlıydım, iş olursa arada arayıp haber veriyorlar, bana uyan işlere gidiyordum. Vaktim oldukça modellik ve oyunculuk yapardım.

Arada bazı defilelere çıkar, bazı reklam filmlerinde, dizilerde ve sinema filmlerde oynardım. Yorucu işlerdi bunlar. Ama şimdiden başlamam gerekiyordu. Kendimi göstermem ve geliştirmem için önemliydi.

..

Sabah uyandığımda hava çok güzeldi. Bugün pazardı ve tüm gün evde kalıp vakit geçirmeye karar verdim.

Telefonumun çalmasıyla başımı kaldırdım okuduğum kitaptan, telefonu elime alarak. Ajanstan arıyorlardı. Sanırım yine bir iş vardı. Zaten havaların ısınmasıyla hep böyle olurdu, işlerim yoğunlaşırdı.

Telefonu açtım ve yarın akşam kimsesiz çocuklar için ünlü bir modacının düzenleyeceği defileye katılmamı istiyorlardı. Sosyal sorumluluk gibi bir şeydi. Giyip tanıtacağımız tasarım elbiseler defileden sonra açık arttırmayla satılacaktı. Toplanan para da kimsesiz çocuklar için bağışlanacaktı.

Basit bir işti. Yarın işim yoktu. Kabul ettim. Daha önce böyle işlerde çok bulunmuştum.

Ve çocuklar için her şeyi yapardım..

..

Ertesi sabah erkenden duş alıp taksiyle otele vardım. Benimle birlikte defilede çıkacak arkadaşlarla ve görevlilerle tanıştım. Zaten aynı ajansta olduğumuzdan diğer kızları da az çok tanıyordum.

Toplam sekiz kişiydik ve üçer elbise giyecektik. Önce provaları yaptık. Nerede yürücez, ne zaman çıkıcaz, ne kadar durucaz, hangi elbiseleri giyicez falan bunları ayarladık.

Defile tam akşam 8'de başlayacaktı.

Benim giyeceğim elbiselerde muhteşemdi. Gerçekten işini iyi yapan biri olduğu belliydi. Daha tanışmamıştık.

Önce siyah, sonra krem rengi ve en son kırmızı bir elbise giyecektim. (Elbiseler multide)

Ben bu elbiselerin arasında kaybolmuşken, modacımız gelmişti. Sarışın, mavi gözlü tatlı bir kadındı. Baya ilgilenmişti bizimle. Saatin yaklaştığını ve hızlanmamız gerektiğini söyleyip gitti.

Makyajım ve saçımı yaptırdıktan sonra giyinme odasına gidip siyah elbisemi yardımlarla giydim.

Defile saati geldiğinde, sırayla podyumdaydık. Ben yine heyecanlanmıştım. Son çıkan bendim, sıranın bana gelmesini heyecanla bekledim.

Defile üç elbise için üç aşamadan oluşuyordu. Önce bir kez elbiseleri çıkıp gösterecektik. Sonraki çıktığımızda ise biz tam ortada dururken açık arttırma başlatılacak, elbise satılana kadar bekleyecektik. Yani üç elbise için sırayla bunları tekrarlayacaktım.

Sıranın bana gelmesiyle podyuma çıktım. Gülümseyerek yürüyordum, aynı zamanda da tam karşıya bakmam gerekiyordu. Kendime güvenirdim, bu yüzden iyi yürürdüm. Her sol bacağımı atmamla uçuşan eteklerin arasından derin yırtmacın açılarak bacağımı ortaya çıkarması bir oluyordu.

GECE'NİN MAVİ KARANLIĞI (TAMAMLANDI!)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin