42

2.5K 107 10
                                    

~ Oscars Perspektiv ~

Jag låg inne i mitt rum, eller ja mitt och killarnas hotellrum. Helt ensam. Killarna var iväg på dansträning och jag får inte vara med för doktorn. Det kan vara för riskabelt för mitt huvud sa han., om jag gör för häftiga rörelser kan den leda till ännu mera smarta och det vill jag ju inte ha.

Jag älskar dansen och att sjunga. Men det blev för mycket för mig när jag saknade Bea. Att inte kunna krama henne när jag vill, inte känna hennes läppar mot mina, att inte se henne framför mig har varit tufft. Jag saknar henne alldeles för mycket. Det har gått en månad och en vecka sedan jag såg henne sist. Alldeles för lång tid utan henne. Allt detta ledde till att jag blev ofokuserad på dans lektionerna och även alla konserter. Varje låt vi sjöng påminde mig om Bea. Jag saknar att se henne le, att höra hennes skratt och framför allt hennes underbara röst. Det är så tråkigt att ligga här inne på hotellet. Men det är bättre än de hårda sjukhussängarna.

Dörren intill hotellrummet flyger upp och min blick hamnar på personen som kliver in hos mig.

"Oscar jag har grymma nyheter " säger Ogge glatt. Hans hår står åt alla möjliga håll och han ser en aning svettig ut, vilket inte är så konstigt då han nyss dansar. Han sätter sig lugnt bredvid mig på sängen fast det ser ut som han egentligen ville hoppa runt.

"Hur är det förresten?" Frågar han sedan. Mitt huvud värker , jag är tom och saknaden av Bea gör ont.

Jag suckar innan jag svarar Ogge.

"Det känns som mitt huvud ska sprängas och saknaden av Bea gör inte smärtan bättre direkt" mumlar jag fram. Ogge ger mig ett medlidande leende. Han är alltid så förståelig och vet alltid ens bästa. Men det kändes som han stelnade till lite när jag nämnde Bea. Jag kanske bara inbillade mig , kanske var det jag själv som stelnade till. För varför skulle Ogge göra det?

"Men du, jag pratade just med Katia. Vi har bokat flygbiljetter åt Bea, du måste vara den som talar om det för Bea att hon ska hit" säger Ogge glatt och ler.

Vänta hörde jag rätt? Ska min Bea komma hit? Ska jag äntligen få kunna hålla om henne igen, kunna pussa henne och kunna berätta för henne hur fin hon är.

"Du skojar Ogge! Jag ringer med en gång" säger jag glatt. Jag reser mig upp och omringas direkt av smärta . Jag kollar frustrerat efter min svarta mobil som jag nyss slängde iväg i sängen. Varför var jag så dum och kastade iväg mobilen?

"Neeej" ropar Ogge. Jag kollar frågandes mot honom. Vadå nej?

"Eller alltså jag menar det är ju natt i Sverige , vänta du tills imorgon så du inte väcker henne" säger Ogge nervöst och kliar sig i nacken. Varför han plötsligt blev nervös och beter sig så konstigt förstår jag inte. Men han har rätt det är natt i Sverige , jag vill inte störa Bea om hon sover. Hon skulle kanske inte uppskatta det. Jag ska ringa henne imorgon när jag vaknar då är det ändå eftermiddag i Sverige så då kan de verken vara försent eller förtidigt för att ringa.

Ogge reste på sig från sängen och var påväg ut från rummet igen.

"Men du Ogge" börjar jag. Han stannar och vänder sig om, han kollar vänligt mot mig.

"Eh ... alltså tror du Bea typ är sur på mig?" Frågar jag nervöst. Jag vet att Ogge och Bea är väldigt bra vänner, dom har kommit varandra nära och det är fint att se, kanske hon har sagt till Ogge att hon är arg på mig för att jag inte skrivit till henne på ett par dagar.

Han kollar mot mig med en blick jag inte riktigt kan tyda, nästan så han ser bekymrad ut och nervös samtidigt.

"Hon är nog lite sur för att du inte höll löftet, men vet du får hon reda på vad som hänt så kommer hon förstå, håll inte händelsen inom dig Oscar. Det kan vara bra om du skriver ut vad som hänt till våra fans också, många undrar ju varför inte du vart med på de två senaste konserterna" säger Ogge allvarligt. Han tar av sig tröjan och slänger den på sin säng.

"Du har rätt" suckar jag och försöker ännu en gång hitta min mobil. Jag lägger min hand på huvudet i hopp om att smärtan ska minska. Min blick söker efter den svarta platta apparaten, så kallad mobil.

"Om du letar efter din mobil ligger den på golvet, jag går in och duschar nu de andra kommer nog närsom " säger Ogge och går in i vårat badrum.

Jag lägger mig på mage i sängen och sträcker mig efter min mobil som låg en bit från sängen. När jag väl nådde den la jag mig på rygg igen. Varje gång jag rör mig får jag smärtor i mitt huvud, jag har en lätt hjärnskakning. Doktorn sa att smärtan förmodligen skulle försvinna inom ett par dagar. Nu har det gått 4 dagar och smärtan finns fortfarande kvar, dock har den blivit mindre.

Jag funderar på att skriva ut på twitter, men jag väntar tills imorgon. Jag vill säga det till Bea först, så inte hon känner sig mindre värd eller något i den stilen. För mig betyder hon verkligen allt och det ska bli så roligt att berätta för henne att hon ska få komma hit i 2 veckor.

Jag går in på min och Beas sms konversation , skuldkänslorna kommer genast tillbaka. Alla sms hon har skickat som jag inte besvarar. Jag känner mig elak , men jag orkade verkligen inte röra min kropp de två första dagarna efter olyckan. Så fort jag fick starkt ljus emot mina ögon så dunkade huvudet och jag mådde bara allmänt dåligt. Jag väljer att skicka iväg ett sms till henne.

Jag 19.17

Förlåt för jag varit så, off. Jag vill inte förklara på sms. Jag ringer dig imorgon, var inte orolig det är inget allvarligt . Jag älskar dig och saknar dig, har en överraskning som jag tar imon på telefon. Jag ringer dig när jag vaknar, då är det eftermiddag hos er. Puss

Timmarna gick och jag hängde med killarna och Katia ute för att äta middag. Det gick bättre än jag trodde men mitt huvud värkte en del och det blir jobbigt när det är för starkt ljus. Men jag fick i mig mat och det är ju bra. Efter ett par timmar började faktiskt verken att släppa. Jag har fortfarande ont, men inte alls lika stor smärta som imorse.

Nu är klockan 01.30 och jag kan inte sova. Alla mina tankar går till Bea, jag lovade henne att åtminstone sms varje dag. Jag hoppas verkligen att hon förstå mig varför jag inte smsat, jag vill inte att det ska bli bråk och missförstånd för detta lilla. Jag älskar henne för mycket för att kunna bråka med henne.

••••
Äntligen är det helg, har haft prov och inlämningar denna veckan. Har två prov nästa vecka också men det ska nog gå bra!

Ha en go fredagkväll, vad ska ni göra i helgen?
Jag ska på öppet hus imorgon på gymnasier skolor, börjar på gymnasiet nästa läsår så ska kolla lite på olika linjer och skolor! Sen ska jag vara med kompisar

Barndomsvänner | o.eWhere stories live. Discover now