17 - midsommar

3.9K 103 36
                                    

Idag är det fredag. Men inte vilken fredag som helst. Idag är det också midsommarafton. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om denna högtid. Om det ens är en högtid? Egentligen fattar jag inte vad man firar denna dag. Är det att sommaren kommit? Eller vill man bara fira något för att fira.

I vilket fall ska jag och killarna äta middag på en resturang ikväll. Efter det har vi inget planerat. Det är inte direkt så att vi bara kan sticka till en fest , vi känner inga här och dessutom gillar jag inte att festa särskilt mycket. Bara ibland.

Jag drar maskars borsten över mina mörka ögonfransar. När jag är klar med maskarna har fransarna ramat in mina gröna ögon. Jag kollar nöjt in i spegeln. Idag har jag faktiskt lyckat rätt bra med min sminkning.

" Är du klar?" Frågar Oscar när han kommer ut från badrummet.

"Aa" säger jag och vänder mig om. Jag möts av en otroligt fin kille. Hans hår ligger perfekt kring hans huvudet. Kläderna sitter perfekt på hans kropp. Ett par svarta byxor med hål på knäna pryder hans ben och en vit skjorta bär han på överkroppen. Sjukt snyggt enligt mig.

"Vad fin du är" säger han till mig med ett leende på läpparna. Jag blir alldeles varm inombords och ler tillbaka.

"Du med" säger jag med antagligen röda kinder. Han ler ännu större.

"Du är söt när du rodnar" flinar han vilket får mina kinder att hettas till ännu mera.

"Nu går vi" säger jag och tar min plånbok för ansiktet för att skymma mina röda kinder. Oscars skratt nåt mina öron och jag ler. Hans skratt är fint.Snabbt går jag till hallen och tar på mig mina vita Vans.

Dagen till ära bär jag en svart basket inspirerad t-shirt / klänning  som går till över knäna. På varje arm är det två vita ränder och mitt på tröjan är det ett tryck med 18 som är mitt favorit nummer .

"Bea jag älskar din outfit" säger Felix glatt när vi möter dom nere i lobbyn.

"Du kan få låna denna outfit av mig när du vill" säger jag med ett flin på läpparna.

"H-a-ha om jag var en tjej skulle jag varit as glad i nuläget men nu är jag kille och vill helst inte bära klänningar " säger han ärligt och jag skrattar. Han ler mot mig.

Vi bestämmer oss för att gå runt på Oslos gator ett tag. Bara kika runt och kolla vad denna stad har att erbjuda. Gamla som nya hus finns på olika gator. Denna stad är väldigt mysig. Jag gillar den skarpt.

"Så vart ska vi äta?" Frågar Omar. Det är inte förens nu jag inser hur hungrig jag faktiskt är.

"Vad vill ni ha för slags mat?" Frågar Ogge och kollar på oss alla. Fundersamt tänker jag på vad jag egentligen är sugen på en kväll som denna.

" Jag är sugen på Thai mat" säger Oscar .

"Kan vi inte äta på den restaurangen då? Vi kan se vad den har ett erbjuda iallafall "  säger jag och pekar bort mot en resturang som verkar ha blandat med mat.

" det låter som en bra idé" säger Oscar och vi alla fem styr stegen mot restaurangen. Både ute och inne sitter folk och äter. Pizzor, potatis,pasta och massa gott finns på deras olika tallrikar.

Precis som jag trodde har denna resturang lire utav allt möjligt. Pizzor , fisk, hamburgare , stekt kött, grillat kött med mera.

Vi bestämmer oss för att äta här. Den verkar vara mysig. En kypare leder oss till ett bord för 6 personer. På den tomma stolen lägger vi allas våra koftor.

Vi alla får en varsin meny utav kyparen och direkt börja jag läsa vad som finns. Efter att ha kollat runt ett tag har jag bestämt mig för vad jag vill ha. Pommes, kyckling och bearnaise sås. Standard men så gott.

Barndomsvänner | o.eWhere stories live. Discover now