39

2.6K 94 10
                                    

Morgonen därpå vaknade jag med ett leende på läpparna. Direkt påmindes jag av gårdagen och att jag hade fått träffa Ed Sheeran då jag hade bilden när jag kramade han som bakgrundsbild på mobilen. Under morgonen hade sms från Lovisa och Mira rullat in. Jag höll min tumme mot hemknappen och klickade sedan in på vår sms konversation.

Mira 08.37

Jag åker hem idag vid 15.00, vill ni ta en fika med mig eller något efter lunch?

Lovisa 09.24

Åhh det låter så mysigt, ska vi mötas vid plattan vid ett?

Mira 09.39

Ja det blir toppen!

Jag läste igenom smsen. Idag har jag ingen inplanerat så varför inte hänga på. Om jag skulle sitta hemma som jag gjorde dagarna efter Oscar åkte så skulle det bara bli jobbigt för mig själv. Jag satt och grät konstant och visste inte vad jag skulle göra. La jag mig i sängen tänkte jag på Oscar , kollade jag på film tänkte jag på Oscar , gick jag en promenad tänkte jag på Oscar. Vad jag än gjorde tänkte jag på honom. Det blev inte bättre när jag satte på mig hans tröja och kände hans doft. Det fick mig verkligen att bryta ihop av saknaden av honom är så stor. Därför är det utmärkt om jag umgås med vänner och inte sitter hemma och glor om dagarna.

Jag 10.31

Jag är på :)

Jag låste mobilen och klev upp ur sängen. Inatt sov jag i en utav Oscars T-shirts. Han har glömt den här, eller så har jag lånat den när jag sovit med honom och glömt att lämna den. Båda är trovärdiga. Men att ha Oscars tröja på sig känns det som han är i närheten, även om hans doft påminner mig om saknaden efter han så gick det bra inatt.

Jag satte upp mitt hår i en hög toffs innan jag gick ut ur rummet och nerför trappan. Inne i köket möttes jag av Jakob. Han stod och steker  pannkakor.

"Vänta va är du sjuk eller något?" Frågar jag förvånat. Jag sätter mig på en av barstolarna vid köksön. Jacob ler åt mig och skakar på huvudet. Att han står och steker pannkakor gör mig verkligen förvånad. Han gör aldrig mat , till frukost brukar han bara rosta bröd eller liknande.

"Jag var sugen på pannkakor det är allt" säger han och ler.  Det var något bakom det leendet men jag kunde inte säga vad.

"Varför får jag en konstig känsla av att du gör detta för något underligt skäl?" Säger jag och granskar när min bror lägger upp en stelt pannkaka på ett fat där dom andra stekta ligger.

"Men vad ? Kan du inte bara inse att jag faktiskt kan laga mat" säger han helt oskyldigt. Jag ler bara och skakar på huvudet.

"Okej om du säger det så" säger jag och reser mig från stolen. Jag går fram till skåpet och tar fram en tallrik till mig. Jag går fram till Jakob och tar två stekta pannkakor och lägger på min tallrik.

"Eyy vad tror du att du gör" säger Jakob och flinar mot mig.

"Jag tar av dina pannkakor, någon måste ju äta av de så man kan klaga på något med dom" säger jag och flinar. Han lägger sin hand på mitt huvud och skakar runt på mitt hår. Jag skulle just klaga när jag hör en okänd röst ropa på min bror.

"Jag är här inne, i köket" säger han och jag kollar frågandes mot honom medan jag sätter mig på en utav barstolarna igen.

En tjej med blont hår kommer in i köket. Hon har blåa ganska stora ögon och är klädd i endast en T-shirt. Antagligen Jakobs.Hon var söt. Men vänta sen när har Jakob tjejer hos sig?

"Det här förklarar varför du gör pannkakor" säger jag. Tjejen skrattar och går fram till Jakob. Han kramar om henne. Hon är ungefär ett huvud kortare än han, ungefär så lång jag är. Jakob lutar sig mot henne och hon stället sig på tå. Dom kysser varandra och jag kollar chockat mot dom.

"Okej vad har jag missat?" Säger jag och tar en klunk av mitt glas med mjölk.

Dom båda kollar mot mig och ler samtidigt som dom håller om varandra. Dom är fina tillsammans,det kan jag inte säga något annat om. Men jag är ändå chockad , Jakob har aldrig pratat om någon tjej eller sagt att han ska hem till henne. Men alla tycker ju han är snygg så egentligen är det inte så konstigt.

"Hur som helst, vad ni än är så är ni fina tillsammans och pannkakorna var jätte goda" säger jag och sätter in disken i diskmaskinen.

"Tack antar jag" säger Jakob. Jag ler mot dom innan jag går ut från köket. Det där var en aning stelt men vad gör man inte för sin bror.

Jag går in i badrummet och tar en dusch. När jag kliver ut ur duschen klär jag på mig och sminkar mig lite lätt med mascara , eyeliner och puder. Idag valde jag ett par slitna jeans till en vanlig grå T-shirt där det sår New York på.

När klockan slår halv ett kliver jag på tunnelbanan som går in till centrum. Ute skiner solen och det är över 20 grader så idag behövdes verken kofta eller jacka.

Efter en kvart är jag inne i centrum och jag styr mina steg emot plattan. Min svarta skinnväska hänger över min arm och  slår mot sidan av min mage för varje steg jag tar. Efter cirka fem minuter ser jag Sergels torg. Jag kollar runt och ser Mira stå en bit bort. Mina steg styr jag till henne.

"Miraaaa heeeej" säger jag glatt och drar ut mina armar.

"Heeej Beaaa" säger hon minst lika glatt och besvarar min kram.

Det dröjer inte länge innan Lovisa kommer springandes mot oss. Hennes blonda hår ligger lockigt över hennes axlar.

"Heej hörrni förlåt om jag är sen" säger hon och omfamnar oss båda i en kram. Vi kramar tillbaka.

"Nejdå du är inte sen, vart ska vi fika" säger jag och kollar mot dom båda.

"Espresso house?" Frågar Lovisa och vi går med på det.

Fem minuter senare är vi inne på espresso house. Jag beställde en choklad frappe och en mudcake med grädde. Något jag alltid beställer på espresso house , om det inte är mudcake så beställer jag muffins.

Vi sätter oss vid ett bord för fyra. Jag börjar dricka utav min choklad frappe.

"Så Bea, du och Oscar är tillsammans väll?" Frågar Mira. Antagligen har Omar berättat det för henne.

"Ja det är vi" säger jag och ler.

"Men ni har inte gått ut med det till fansen en eller?" Frågar Lovisa. Jag skakar på huvudet då jag har en bit kladdkaka i munnen. När kladdkakan är svald svarar jag.

"Dom är ganska på , alltså deras fans och jag har fått en del hat. Vi tänkte vänta med att gå ut med det till efter USA " svarar jag ärligt .

"Ja endel har verkligen ingen respekt" svarar Mira och vi andra håller med.

Vi äter upp fikat och pratar om allt från hur vi känner killarna till om skolan, kompisar och mycket annat. Tiden flyger fram och vi är tvungna att gå då Mira måste passa sitt tåg.
Lovisa och jag följer henne till tåget. När vi kommer fram till stationen är klockan fem i tre och tåget går om fem minuter.

"Tack hörrni för denna helg, jag har verkligen haft det super kul med er" säger Mira glatt.

"Ja vi har haft kul med dig med. Du får komma tillbaka till Stockholm snart igen, du kan alltid bo hos någon av oss" säger jag glatt och Lovisa håller med.

"Ja mig slipper ni inte " säger Mira och skrattar vi andra flikar in på hennes skratt.

Vi kramar om varandra innan vi skiljs åt. Hennes tåg åker iväg och jag och Lovisa är själva kvar. Vi bestämmer oss för att gå lite på stan innan hon ska dra på dans träning.

Denna helgen har varit bra. Jag har träffat Ed Sheeran, sett han live och blivit vänner med två härliga personer. Tack vare Oscar har jag fått en grym helg.

•••

Jag börjar bli frisk nu, finally!

Vad ska man göra om man har tråkigt ? Har ni några tips? Haha

Barndomsvänner | o.eWhere stories live. Discover now