62

2.4K 106 21
                                    

Med mina svartvita adidas mjukis byxor över benen och min vita hoodie påsatt på överkroppen går jag ner för vår vitmålade trappa. Jag går förbi hallen och mina steg styr jag intill köket där mamma står och lagar middag. Med en hög gäspning sätter jag mig på en utav de tre tomma barstolarna som är vid köksön. Mamma vrider ansiktet mot mig med ett fundersamt  uttryck i ansiktet.

"Du, ska Oscar verkligen komma över ikväll om du är såhär trött" säger mamma frågandes, fortfarande med frågande uttryck.

En suck lämnar min mun. Alltid ska föräldrar komma och tro de vet det bästa om en. Men även om jag är trött eller inte så vill jag umgås med Oscar. Jag vill spendera all min tid med honom.

"Men han ska bara sova här, det är inte så att vi ska göra en massa grejer" svarar jag. Jag drar upp min mobil från fickan och går in på min och Oscar konversation där ett nytt sms från Oscar har rullat in. Leendes läser jag smset.

Oscar 17.57

Åker hemifrån nu, see ya soon babygirl :*

Jag 18.03

Perfekt, saknar dig<33

"Men du nu när du ändå är här så är det något jag behöver ta upp med dig" säger mamma. Hon går ifrån spisen och ställer sig mitt emot mig, fast med köksön emellan oss. Hon kollar allvarligt mot mig men med ett leende på läpparna. Jag släcker ner mobil och kollar frågandes mot mamma.

"I din och Oscars ålder vill man ju vara väldigt närgångna med varandra, speciellt om man är i förhållande som ni är " börjar mamma. Med höjda ögonbryn kollar jag mot mamma, jag vet precis vart hon vill komma med denna diskussion. Hon försökte ta upp detta med mig innan jag åkte till USA men jag lyckades ta mig ur den diskussionen på något sätt. Men innan jag hann säga något mer började hon prata igen.

"Så jag förstår mycket väl om ni kanske har haft eller vill ha sex, det är väldigt vanligt i er ålder"

"Mamma"mumlar jag fram. Jag vet mycket väl om att man ska använda kondom eller annat skydd, hon behöver inte ta upp det så fort jag sa träffa Oscar för att sova med honom. Tror hon dessutom att vi kommer ha sex här hemma när hela familjen är hemma?

"Bea du förstår väll att detta är viktigt att ta upp?" Säger mamma med en aning irriterad röst. Antagligen märkte hon att jag var helt ointresserad av det hon sa.

"Ja men du behöver inte ta upp detta varje gång jag vet mycket väl om att man ska använda skydd" säger jag med lika irriterad röst som mamma använde nyss.

"Men kan du bara lyssna på det sista jag har att säga, jag tänkte föreslå att jag tycker du ska skaffa något preventivmedel utöver kondom för att vara på den säkra sidan. Jag har kollat runt och jag tror att p-stav vore bra för dig men  bara för man har det så ska man inte sluta använda kondom, för det skyddar ju även mot könssjukdomar" säger mamma allvarligt. Jag nickar lätt och ger henne ett leende.

"Jaja det kan jag väll" suckar jag. Mamma ler tacksamt mot mig innan hon går fram till mig och kramar om mig hårt.

"Åh" "att min lilla flicka blivit så stor" säger hon med mjuk röst. Ett försiktigt mm lämnar mina läppar innan det plingar på dörren. Jag drar snabbt ifrån kramen och småspringer ut i hallen. Innan jag öppnar kollar jag snabbt mot hel-kroppsspegeln i hallen . Jag rättar till det bruna håret lite snabbt efter kramen som mamma nyss gav mig innan jag öppnar dörren där världens finaste kille står.

Barndomsvänner | o.eWo Geschichten leben. Entdecke jetzt