-16- Tell me a lie

535 15 0
                                    

Bailey en ik schrokken wakker. 'Zaten jullie te slapen?'  hoorden we een zuster zeggen. Nee mevrouw, we zaten te oefenen om dood te gaan. Nou goed? 'Jullie mogen naar binnen.' zei de zuster, en liep weer weg. Bailey en ik stonden vermoeid op, en liepen naar de deur tegenover ons. Langzaam keken we door het kiertje. 'Hey, kom maar binnen hoor.' zei Niall. We liepen naar binnen, en gingen naast het   bed zitten. Ik legde mijn hand op NIalls voorhoofd. 'Hoe voel je je nu?' vroeg ik. 'Nou, dit ligt tenminste lekkerder dan daar op de vloer.' zei Niall. We moesten lachen. 'Maarruh.. Wat is er nou precies gebeurd tussen jou en Liam?' vroeg Bailey. Niall keek gelijk weer weg. 'We waren aan het praten over jou, Gabrielle.' zei hij. 'Mij? Huh, wat dan?' vroeg ik verbaasd. 'Ik zei dat het uit was tussen ons, maar dat ik nog steeds boven op jouwn lijstje stond.' zei Niall. Ik kreeg het warm. Ik was met Harry, terwijl ik Niall had beloofd dat hij nummer een bleef. 'Welk lijstje?' vroeg Bailey. 'Oh, niks.' zei ik snel. Bailey  keek me aan. 'Welk lijstje?' vroeg ze nog een keer. 'Gabrielle had beloofd dat ik boven in haar lijstje stond van jongens.' zei Niall. Bailey keek me nog een keer aan. Maar dit keer met haar wenkbrauwen omhoog. 'Wat? Gabs, we moeten praten.' zei ze, en trok me mee. 'Hoezo? Is er iets?' vroeg Niall. 'Nee, niks.' zei ik weer snel. Bailey nam me mee naar de gang. 'Wat doe jij nou allemaal? Je bent toch met Harry? Ik snap niks meer van jou!' zei ze. 'Sssstt, niet zo hard! Ik had hem dat beloofd toen het net uit was met Harry, en Niall en ik steeds closer werden.' 'Ja, en nu is het weer aan met Harry, terwijl Niall denkt dat jij voor hem hebt gekozen!' 'Ik weet het, maar ik kan er ook even niks aan doen nu!' 'Je moet het hem vertellen, Gabs.' 'Nee! En nu al helemaal niet!' 'Wat wou je dan doen? Liegen?!' 'Er zit niets anders op.. Hij hoeft toch niet te weten dat ik weer met Harry ben?' 'Gabs... Je werkt jezelf weer in de problemen hoor..' 'Please, help me!' 'Ik weet het niet..' zei Bailey en ging zitten. Ik kwam naast haar zitten. 'Ik heb toch ook voor jou gelogen, toen Zayn bij ons was, en Louis aanklopte?' zei ik. Bailey keek me aan, en keek toen weer naar beneden. 'Oké. Ik doe het. Maar hier ga je echt problemen mee krijgen, zusje.' zei Bailey en liep weer naar binnen. Na even twijfelen, kwam ik er ook achter aan. 'Wat was dat nou?' vroeg Niall. 'Uuhh, niks. Ik dacht even dat ik gebeld werd door Louis over Liam.' zei Bailey. Ik keek haar aan, en maakte een 'bedankt' gebaar. Maar ik kon ook aan Niall zien dat hij twijfels had..

Harry POV

Zayn, Louis, en ik, waren eerst door het hele hotel gelopen. Maar daar was geen spoor van Liam te bekennen. Fijn. Eerst was Zayn weg, en nu Liam. Ook liepen we op het grote strand, maar daar was ook niks. Nu liepen we op het kleine strandje, aangezien we daar het vaakst kwamen.

Na een tijdje, hoorde we Zayn roepen. 'Hij is hier!' Zo snel als we konden, renden Louis en ik naar Zayn. En inderdaad, daar zat Liam. Tegen een boom aan. 'Bro, wat doe je hier? En waarom hebben jij en Niall gevochten?' vroeg ik. 'Gewoon.' zei Liam kortaf. 'Gewoon? Niall is afgevoerd naar het ziekenhuis, gek.' zei Louis kwaad. 'Wat? Ik wist niet dat het zo erg was.' zei hij. 'Wel dus.' zei Louis, en hielp Liam op te staan. 'Waarom maakten jullie ruzie?' vroeg ik. 'Om niks.' zei Liam. 'Ja hoor, om niks. En dat moeten we geloven. Kom op, Liam.' 'Oké.. Het ging over Gabrielle.' 'Wat, Gabrielle?' zei ik. 'Ja.. Het was uit met Niall, en ik vond Gabrielle ook wel leuk, dus zei ik dat ik naar haar toe ging.' zei Liam zachtjes. 'Waar je al te laat mee was, want ik ben weer met Gabrielle. Voor het geval je het nog niet wist.' zei ik een beetje opgefokt. 'Maar.. Gabrielle zei da..' zei Liam, maar hij kon de zin niet afmaken. 'Hou Gabrielle hier buiten, ja?' zei ik, en liep weg. Over Gabrielle gesproken, ik bel haar maar even. Louis en Zayn kwamen om me heen staan. 'Ja, goed idee.' zei Louis. 'Ik ga Bailey ook even bellen.' zei hij. 'Waarom? Ik bel Gabrielle toch al?' 'Omdat het kan.' zei Louis droog, en liep een stukje weg. 

Bailey POV

Niall had het hele verhaal verteld. Gabrielle had het hele verhaal niks gezegd, alleen maar naar beneden gekeken. Die moest zich natuurlijk behoorlijk schuldig voelen. Ik voelde mijn mobiel trillen in mijn zak. Het was Louis. Gabrielle werd ook gebeld. Waarschijnlijk door Harry, want ze antwoordde met; 'Hi baby.' Ik drukte op 'antwoorden'. 'Hey Bails! Liam is gevonden.' zei Louis. 'Echt? Oh, wat fijn. Hoe is hij er aan toe?' 'Goed. Tenminste beter dan Niall. Hoe is het daar?' 'Niall ligt nu in het ziekenhuis. Maar hij kan nog lachen gelukkig.' Toen ik dat zei, seinde Niall dat hij de telefoon even wou hebben. 'Oh, hier komt hij.' zei ik, en gaf mijn mobiel aan Niall. Ik ging ondertussen even kijken of er ergens wat drinken te vinden was.

It's not what it looks like - One Direction {DUTCH FANFIC}Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu