-01- We try and we fly

4.1K 29 1
                                    

Ik holde op een matig tempo de straten van L.A. door. Yup, ik deed tegenwoordig aan joggen. De verslaving was begonnen bij mijn tweelingzusje, Gabriella. Die zat namelijk op atletiek. En ze moest zonodig altijd opscheppen over wat joggen wel niet met je lichaam deed, en dat ze er strakker uit zag dan mij. Natuurlijk bedoelden we dat altijd als een grapje, en ik wist ook wel dat ze het gewoon leuk vond als ik mee jogde met haar. Dus vanaf toen joggen we elke woensdag en zaterdag met elkaar. Alleen vandaag, zaterdag, niet. Gabrielle was de hele week al bezig om een vakantie te regelen. En ze zou en moest van zich zelf aan de eind van de week een vakantie hebben. 'Zal mij wat benieuwen.' Had ik tegen haar gezegd. 'Als je zoekt, zoek dan een leuk strandhuis ofzo.' Ik hield van het strand. Van de golfen die je 's nachts hoorde als je in je bed lag. Zo rustgevend.

Intussen had ik niet in de gaten dat ik voorbij mijn huis was gerend. Ik liep een paar huizen verder, pakte de post uit de brievenbus, en ging naar binnen. Ik liep nog niet eens in de woonkamer of ik werd al doof geschreeuwd. 'Bailey, bailey, bailey!' Gabrielle kwam op me afgerend. 'Jij wou toch een strandhuisje?' Ik knikte. 'Aan het strand dus.' ging ze verder. Ik knikte weer. 'Waar het warm is dus.'

Ik fronste met mijn wenkbrauwen. 'Ja Gab. Waar wil je heen met dit gesmoezel?' 'Nouuu, ik zat te denken dus.' zei Gabrielle en ze ging zitten. 'Weet jij toevallig waar de jongens van One Direction hun vakantie gaan vieren?' Ik fronste weer. 'Curaçao. Maar wat heeft dat te maken met je gesmoezel van net?' 'Bailey, bailey, bailey...' zei Gabrielle. Ze stond op en legde een hand op mijn schouder. 'Denk nou eens na hè. Zon, zee, strandhuis, Curaçao, One Direction...' Ik dacht even na en snapte de hint toen eindelijk. 'Je bedoelt dat wij ook naar Curaçao gaan?' vroeg ik. 'Nee. We gaan boerenkool eten op de noordpool.' zei Gabrielle en liep lachend naar haar laptop. 'Ik heb dus zo'n strandhuis gevonden daar, en het is een super goedkoop verblijf, dus dat moeten we sowieso doen dus.' Haar stopwoordje 'dus' kon me soms zo irriteren. 'Ik vind het dikke prima, maar wat denk jij nou? Dat we de jongens gaan tegen komen ofzo?' 'Alles kan.' zei Gabrielle en ging weer verder met waar ze gebleven was. 'En wat vinden pap en mam hier trouwens van?' vroeg ik. 'Goed natuurlijk. Pap had zelfs voorgesteld om ons naar Egypte te sturen. Dit is geen probleem dus.' 'Nou, oké. Regel het maar dan.' zei ik, en liep naar boven. Eenmaal boven liet ik me op mijn bed vallen en niet veel later viel ik in slaap.

~ De volgende ochtend ~

Ik opende mijn ogen. Ik zag dat het nog donker was buiten dus ik keek op mijn mobiel. Shit. Het was nog maar half zeven. Waarom werd ze altijd in de vakantie zo vroeg wakker? Na enige tijd zag ik ook dat ik in mijn kleding had geslapen. Fijn. Ik besloot om mijn dag nu alvast te beginnen met een frisse douche.

Inmiddels was het acht uur, en zat ik helemaal klaar aan de ontbijttafel. Mam sliep nog, pap was al naar zijn werk. Dus ik zat er gezellig in mijn eentje. Plots kreeg ik een whatsapp berichtje. Ik keek. Van Gabrielle.

- Gabrielle: Drie maal raden zusje! PS: Sorry als ik je wakker maak maar dit is breaking news.. Je weet wel dus.

- Bailey: Ik was al wakker. Om precies te zijn half zeven al.

- Gabrielle: Nu mag je nog maar twee keer raden weet je.

- Bailey: Pppff, zeg nou maar gewoon.

- Gabrielle: Oké, oké :) ...... Het is gewoon freaking geregeld dus!

- Bailey: Echt? Hoe?

- Gabrielle: Wat dacht je van bellen?

- Bailey: Jajaja. Grappig. Maar ben wel trots op je hoor, sista!

- Gabrielle: Aahww, stop it. ;)

- Bailey: Wanneer vertrekken we, en hoe trouwens?

- Gabrielle: Over drie dagen, we blijven twee weken, en we reizen gewoon met vliegtuig :)

- Bailey: Wow, dat is snel.. Maar ja, lekker boeiend. Heb er echt zin in!

- Gabrielle: Ja, ik ook dus! :)

It's not what it looks like - One Direction {DUTCH FANFIC}Where stories live. Discover now