36*

892 18 6
                                    

Ik en Tim kijken elkaar aan. Gebeurt dit echt? 'Ik geloof je broertje.' Zegt Tim dan en geeft Jaden een bro-hug knuffel achtig ding. Een traan rolt over Jaden's wang. Dit is mijn teken, hij liegt niet hij meent het. 'Kom hier.' Zeg ik en open mijn armen. Jaden laat zich in mijn armen vallen. 'Het spijt me echt van alles wat ik je heb aangedaan. Je verdiende het niet.' Ik knik en laat hem los. 'We moeten hier NU weg.' Zegt Jaden als we weer dingen horen breken. Ik en Tim knikken. Hier gaan we dan, we verlaten de kamer. Jaden eerst dan ik en Tim sluit het rijtje af. Zonder geluid te maken sluipen we naar de gang. Alles gaat redelijk vlot, tot nu toe. 'We moeten door de living als we naar buiten willen.' Zegt Jaden alsof het een waarschuwing is. Waarvoor zou hij ons willen waarschuwen?

Jaden duwt de deur van de living open, er liggen minstens tien lijken van de agenten. Ik moet moeite doen om niet in huilen uit te barsten of te kotsen. Tim legt een hand op mijn onderrug en wrijft cirkeltjes met zijn duim om me te kalmeren. 'Heb je nog een laatste wens voor je je bij je vriendjes voegt.' horen we Nick roepen. Ik, Tim en Jaden verstoppen ons snel achter de zetel als we Nick de kamer horen binnen komen. 'Laat haar gaan.' Zegt de agent buiten adem. Wat heeft Nick met hem gedaan? 'Tja ik zei wel iets van een laatste wens, ik heb nooit beloofd dat hij ook zou uitkomen. Ik doe je nog één gunst door je nog één vraag te stellen. Hoe wil je sterven?' Ik houd mijn adem in en verstop mijn gezicht in Tims shirt. 'Ik wil... ik wil sterven wanneer ik 100 jaar ben, samen met mijn vrouw in onze slaap.' De agent begint te huilen. We weten allemaal dat dat niet gaat gebeuren. 'Sorry, gaat niet gebeuren.' Nicks zin is nog maar net uitgesproken en we horen al een luide knal.

Ik begin te huilen, ik kan het niet stoppen. Tim probeert me te sussen maar dat lukt niet. Uiteraard heeft Nick ons door. 'Hier zijn we dan met zijn allen. Gezellig.' Nick heeft een brede grijns om zijn lippen. Het is echt eng hij neemt zijn pistool weer beter vast en haalt de veiligheid er af. Niet veel later is het pistool op Tim gericht. Ik begin weer te huilen en smeek om het niet te doen. Ik zie zijn vinger bewegen, hij gaat schieten. Ik sluit mijn ogen en hoor de knal.



ontvoerdWhere stories live. Discover now