35*

930 20 3
                                    

-flashback Hoofdstuk 34-

'Wat is er allemaal gebeurt?' vraag ik om de stilte te verbreken.

-einde flashback-

'We hebben de jongens uitgeschakeld, daarna zijn we jullie komen zoeken.' zegt de agent. Ik en Tim knikken beide. 'Clear!' hoor ik de mannen één voor één roepen. 'Wat betekend dat?' vraag ik onbewust. 'Dat betekend dat een bepaalde ruimte veilig is en dat ze verder kunnen naar de andere.' Legt de agent uit. Hij vertelt ons ook nog een paar andere zaken. We zitten hier al een paar minuten en Ik hoor geen "clear" of "opgepast ze zijn gewapend" meer. Het is volledig stil. Ik begin me zorgen te maken en kruip weer dichter bij Tim. De agent begint zich ook zorgen te maken ik kan het gewoon zien. 'Blijf hier en verroer geen vin, oké?!' Dat was geen vraag maar een bevel. De man neemt zijn geweer en haalt de veiligheid er af. Klaar om te schieten. Hij zucht diep en loopt de kamer uit. Tim en ik kruipen dicht bij elkaar en hopen samen op het beste. Wat kunnen Jaden en Nick nu beginnen tegen een gewapend leger?

Het blijft lang stil tot ik een diepe zucht hoor. Een gesprek tussen de agent en Nick volgt. 'Zo zo, wie we hier hebben. Je bent de laatste.' Ik kijk Tim bang aan. 'Hoezo de laatste?' Vraag ik bang. Tim gebaart dat ik stil moet zijn zodat we het gesprek verder kunnen volgen. 'Nick ik ken jou, wij zijn elkaar al eens tegen gekomen. Weet je dat nog?' Er klinken een paar voetstappen en er valt een glas. 'Ik weet het nog heel goed... weet jij het nog wel goed? Zo ja, dan weet je vast ook hoe gevaarlijk ik ben. Ik ben geen partij voor jullie. Stoer doen met je geweertje kunnen jullie goed. Maar als het er op aan komt kunnen jullie niet eens mikken.' Jaden lacht, hoe kan hij lachen? 

Heeft hij al die agenten vermoord? Allemaal? 'Het meisje dat je gevangen houd, Maya heet ze, toch? Waarom houd je haar hier.' vraagt de agent. Het is stil... veel te stil naar mijn zin. Zou Nick ook de laatste agent hebben vermoordt? 'Ze is van mij.' Antwoordt Nick uiteindelijk. 'Ze is van niemand, je hebt haar pijn gedaan. Besef je dat?' gaat de agent in de aanval. 'Ik besef wat ik heb gedaan, ik nam wraak. Wraak op Tim en wraak op haar.' Weer hoor ik een paar voetstappen. Het lijkt alsof de twee rond een tafel lopen. 'Ik ben niet zo blij met jullie inval in het huis. Jullie wouden mijn wraakplan doen mislukken maar... het zal je niet lukken. Ik ga gewoon eindigen waar ik aan begonnen ben.' zegt Nick zonder emotie.

Ik houd mijn adem in. Jaden wilt wraak op mij en Tim. Waarom? Wat hebben wij hem ooit aangedaan? Ik schrik wakker uit mijn gedachten wanneer ik voetstappen hoor, ze komen onze kant uit. 'Shit!' Vloekt Tim zacht. Ik neem al bibberend zijn hand vast. De deur gaat heel stil open. Tranen springen in mijn ogen, dit kan niet mijn laatste moment zijn. Nee toch? Jaden komt naar ons toe gelopen met zijn vinger op zijn lippen. 'Vermoordt ons niet.' Smeek ik zacht. 'Ik ben geen moordenaar Maya, ik kom jullie redden.' Mijn blik gaat van angstig naar ongelovig. 'Jij bent een deel van het plan, jij komt ons gewoon vermoorden.' ga ik in de aanval. 'Ja Maya ik ben deel van het plan, maar niet in de goede manier. Als dit alles klaar zou zijn dan... dan zou Nick mij ook vermoorden.' en daar ging het laatste beetje van wat ik dacht te weten over heel deze situatie.

ontvoerdWhere stories live. Discover now