† Chapter_21

3.6K 318 11
                                    

†  Ou je! Jak dlouho jsem nevydala díl? Že by měsíc? :O Ale pozor! Mám omluvu...pracuji...ano já pracuji :D :3 mám svou vysněnou, jsem servírka! <- ne úplně vysněnou, jen jsem to vždycky chtěla zkusit a fakt mě to baví :) Každopádně kvůli práci nemám čas ani sílu psát, snad mi to prominete, každopádně, Bastardi se blíží ke konci...který bude poněkud zvláštní, ale doufám, že originální :D

† † †  

"Neprotahuj to Harry! Prostě mi na rovinu řekni, kde toho šmejda najdu!" Zavrčím do telefonu, který si u ucha přidržuji ramenem, skládající na zadní sedadla svého nového auta tašky plné mých věcí.

"Před pár hodinami tě to nijak zvlášť nezajímalo, jen tak jsi mi zavěsila-" Vyčítá mi. "-tak co se změnilo?" Povzdechnu a zavřu dveře, usedající za volant. 

"Prostě mi to řekni!" Odseknu, nemám náladu ani čas se s ním vybavovat.

"Fajn, jak si přeješ." Rezignuje. "Pronajal si apartmán v hotelu poblíž centra, pošlu ti adresu." Na víc nečekám, ukončím hovor, iPhone odhodím na palubní desku a otočím klíčkem v zapalování.

"Chystáš se někam?"

Polekaně nadskočím a příliš brzy pustím spojku. Motor zaburácí a nakonec utichne, setrvávající v nečinnosti.

"Nialle?" Povytáhnu obočí. "Co ty tu děláš?" Nepatrně se zamračím, skenující blonďáčka zvídavým pohledem.

"Mohl bych se tě zeptat na to samý." Odvětí klidným hlasem a jeho pohled sklouzne k zavazadlům na zadních sedačkách. "Chystáš se snad někam?" Udeří na mě.

"Měl by jsi odpočívat." Nabádám ho. "Nesnaž se změnit téma." Přimhouří oči, pevně hledící do mé tváře. "Co máš za lubem Avelin? A nezkoušej mi lhát, znám tě líp, než se znáš sama, poznám, kdy říkáš pravdu a kdy ne." Upozorní mě.

"Tak dobře-" Přikývnu neochotně. "-ale slib mi, že se mě nebudeš snažit zastavit." Našpulí pusu a na okamžik se zamyslí, zvažující všechna pro a proti. 

"Platí." Souhlasí.

"Harry našel Ricka. Schovává se v hotelovém apartmánu a já nebudu jen sedět a čekat, až udeří jako první. Nebude očekávat, že se mu postavím, mám na své straně moment překvapení a hodlám ho využít." "A potom?" Hlesne.

Má mě přečtenou, zná mě jako nikdo jiný, ví, že mu neříkám všechno.

"Potom zmizím." Zašeptám. "Hodlám zavraždit člověka Nialle, nemůžu tu po tom zůstat a ani nechci." Obhajuji své rozhodnutí, zbytečně.

"Chápu tě a jdu s tebou."

Překvapeně zamrkám.

"Ne, to ne. Tohle je můj boj, jenom můj. Už tak jsem vám zničila život víc, než dost." Zavrtím odmítavě hlavou, ale můj názor ho nezajímá.

"Šetři dech a radši startuj, ráno je tu než se naděješ, čas je proti nám."

† † †  

Necítím nervozitu, ani strach. Dělám to co musím, abych ochránila ty, na kterých mi záleží.

Niall, Liam, Zayn, Josh, Louis, Harry, Florence i ten zpropadený Ashton s tlupou goril za zadkem, to pro ně to dělám.

Recepční mi za nemalý peněžní obnos vypůjčí náhradní kartu od Rickova apartmánu a na několik vzácných minut si z osobních důvodů odskočí, čímž mi poskytne prostor pro nepozorované vniknutí z recepce do hlavní haly hotelu, odkud se lehce dostanu až k výtahu.

Bastards |FF One Direction cz|Where stories live. Discover now