Mishandeld en Uitgehuwelijkt...

By SchrijfsterAmal

799K 52.7K 16.9K

x Based on facts x Mishandeling, Uithuwelijking, Verkrachting en Verdriet: wordt aan het licht gebracht! In... More

Hoofdstuk 1
Hoofdstuk 2
Hoofdstuk 3
Hoofdstuk 4
Hoofdstuk 5
Hoofdstuk 6
Hoofdstuk 7
Hoofdstuk 8
Hoofdstuk 9
Hoofdstuk 10
Hoofdstuk 11
Hoofdstuk 12
Hoofdstuk 13
Hoofdstuk 14
Hoofdstuk 15
Hoofdstuk 16
Hoofdstuk 17
Hoofdstuk 18
Hoofdstuk 19
Hoofdstuk 20
Hoofdstuk 21
Hoofdstuk 22
Hoofdstuk 23
Hoofdstuk 24
Hoofdstuk 25
Hoofdstuk 26
Hoofdstuk 27
Hoofdstuk 28
Hoofdstuk 29
Hoofdstuk 30
Hoofdstuk 31
Hoofdstuk 32
Hoofdstuk 33
Hoofdstuk 34
Hoofdstuk 35
Hoofdstuk 36
Hoofdstuk 37
Hoofdstuk 38
Hoofdstuk 39
Hoofdstuk 40
Hoofdstuk 41
Hoofdstuk 42
Hoofdstuk 43
Hoofdstuk 44
Hoofdstuk 45
Hoofdstuk 46
Hoofdstuk 47
Hoofdstuk 48
Hoofdstuk 49
Hoofdstuk 50
Hoofdstuk 51
Hoofdstuk 52
Hoofdstuk 53
Hoofdstuk 54
Hoofdstuk 55
Hoofdstuk 56
Hoofdstuk 57
Hoofdstuk 58
Hoofdstuk 59
Hoofdstuk 60
Hoofdstuk 61
Hoofdstuk 62
Hoofdstuk 63
Hoofdstuk 64
Hoofdstuk 65
Hoofdstuk 66
Hoofdstuk 67
Hoofdstuk 68
Hoofdstuk 69
Hoofdstuk 70
Hoofdstuk 71
Hoofdstuk 72
Hoofdstuk 73
Hoofdstuk 74
Hoofdstuk 75
Hoofdstuk 76
Hoofdstuk 77
Hoofdstuk 78
Hoofdstuk 79
Hoofdstuk 80
Hoofdstuk 81
Hoofdstuk 82
Hoofdstuk 83
Hoofdstuk 84
Hoofdstuk 85
Hoofdstuk 86
Hoofdstuk 87
Hoofdstuk 88
Hoofdstuk 89
Hoofdstuk 90
Hoofdstuk 91
Hoofdstuk 92
Hoofdstuk 93
Hoofdstuk 94
Hoofdstuk 95
Hoofdstuk 96
Hoofdstuk 97
Hoofdstuk 98
Hoofdstuk 99
Hoofdstuk 100
Hoofdstuk 101
Hoofdstuk 102
Hoofdstuk 103
Hoofdstuk 104
Hoofdstuk 105
Hoofdstuk 106
Hoofdstuk 107
Hoofdstuk 108
Hoofdstuk 109
Hoofdstuk 110
Hoofdstuk 111
Hoofdstuk 112
Hoofdstuk 114
Hoofdstuk 115
Hoofdstuk 116
Hoofdstuk 117
Hoofdstuk 118
Hoofdstuk 119
Hoofdstuk 120
Hoofdstuk 121
Q&A
Hoofdstuk 122
Hoofdstuk 123
Hoofdstuk 124
Hoofdstuk 125
Hoofdstuk 126
Hoofdstuk 127
Hoofdstuk 128
Hoofdstuk 129
Hoofdstuk 130
Hoofdstuk 131
Hoofdstuk 132
Hoofdstuk 133
Hoofdstuk 134
Hoofdstuk 135
Hoofdstuk 136
Hoofdstuk 137
Hoofdstuk 138
Hoofdstuk 139
Hoofdstuk 140
Hoofdstuk 141
Hoofdstuk 142
Hoofdstuk 143
Hoofdstuk 144
Hoofdstuk 145
Hoofdstuk 146
Epiloog/Einde
Dankwoord
"Ik Was Maagd" NIEUW BOEK
NIEUW BOEK/lockdown?

Hoofdstuk 113

4.2K 347 101
By SchrijfsterAmal

Wat vooraf ging:

'Binnen.' riep Safuane. De deur werd langzaam geopend en Ismael verscheen met betraande ogen. 'P-papa heeft het niet gehaald.' ...  
_________________________________________  
PP SAFUANE

'AMAL!' schreeuwde ik en werd wakker. Alles kwam weer omhoog! Amal... was neergeschoten! Ze is weg! Ze is er niet meer! Mijn liefde is er niet meer! Ze is naar Allah! 'Je bent er niet meer!' fluisterde ik huilend terwijl er tranen bleven stromen. 'Nee, Amal! Je mag me niet verlaten!' zei ik huilend. 'Nee je mag me niet verlaten!' riep ik huilend terwijl het niet tot me doorkwam. 'S-Safuane.' hoorde ik de mooiste stem zeggen. Ik dacht dat het een verbeelding was, maar toen ik me omdraaide, maakte mijn hart een sprongetje. Ze was het echt! Amal! De vrouw waarvan ik het meest hield! De vrouw die me altijd aan het lachen maakte! De vrouw waarbij ik me goed voelde en waar alles los kwam in mijn buik. Een brede ongelofelijke glimlach verscheen op mijn gezicht en tranen van geluk verlieten mijn oogleden.

Ik trok haar hard naar me toe en snoof haar geur op. Tranen bleven stromen, paar seconden geleden dacht ik, dat ik haar verloren was en kijk nu! 'Amal ik dacht dat je me verlaten had!' fluisterde ik huilend terwijl ik haar stevig tegen me duwde. 'Alhamdulilah is niet gebeurt.' zei ze met haar prachtige aantrekkelijke stem. 'Amal ik hou heel veel van je en kan niet zonder je!' zei ik en begon weer te huilen. Waarom moet ze zoveel lijden? 'Safuane ik hou ook heel veel van je.' zei ze glimlachend en plande een kus op mijn wang. Mijn hart maakte alweer een sprongetje.

Ik keek haar glimlachend aan terwijl ze mijn tranen wegveegde. Heb ik jullie al eens verteld hoeveel ik van haar hou? Ik nam haar gezichtje stevig in mijn handen en plande een lange kus op haar voorhoofd. Toevallig op dat moment werd er geklopt. 'Binnen.' riep ik zuchtend. De deur werd opengedaan en Ismael kwam naar binnen. Zijn ogen waren rood en opgezwollen en toen hij onze vragende blikken opmerkte besloot hij te praten. 'P-papa heeft het niet gehaald.' zei Ismael schor.

Amal keek met grote ogen naar Ismael. Langzaam maar al snel begon ze het te beseffen en begonnen er tranen naar beneden te glijden. Ismael rende naar haar toe en knuffelde haar stevig. 'Allah heeft het zo gewild.' zei hij huilend. 'Allah Irhemho.' zei ze huilend terwijl ze de t-shirt van Ismael strak vast nam. Pijnlijk ging ik rechtop staan en nam mijn kleren, omdat ik een schandalige ziekenhuiskleed droeg. Uit respect en om broer en zus te gunnen ging ik naar de badkamer. Ik deed mijn jeans en Polo terug aan en deed mijn haren naar achter.

Ik spoelde mijn gezicht met koud water en droogde het af. Zuchtend liep ik de badkamer uit. Nog steeds lag ze in de armen van haar broer. Het is een harde klap die ze moeten verwerken en daarvoor hebben ze tijd nodig. Ik knikte naar Ismael die me bevestigde. Rustig verliet ik de kamer. Daar stond heel mijn familie gewoon. 'A wili, wat doe je uit je bed?' riep mama ongerust terwijl ze rechtop stond.

Ik knuffelde mijn moeder en plande een kus op der hoofd. 'Het gaat weer goed met me.' zei ik en groette ook al de rest. 'Ga op z'n minst hier zitten.' zei Hind (zus) en stond op van haar plaats. 'Nee, ga terug zitten.' zei ik en duwde haar rustig terug. 'Jullie weten het al?' vroeg ik zuchtend. 'Ja, Allah irhemho.' zei papa zuchtend. 'Allah irhemho.' zei ik spijtig. 'Meskien, hij wilde zijn eigen dochter doden en is uiteindelijk zelf dood gegaan.' zei Hind diep in gedachten.

'Moge Allah hem vergeven meskien, hij behandelde Amal slecht.' zei oom Khalid. 'Ameen.' zeiden we allemaal. 'Moge Allah je vergeven papa!' hoorden we Amal huilend roepen. 'Amal, benti!' fluisterde mama huilend. Ik kon niet meer en opende de deur en liep naar binnen. Amal was helemaal in elkaar gestort midden in de kamer terwijl Ismael haar probeerde te troosten. Ik rende naar haar toe en tilde haar van de grond.

'Amal, rustig, oké?' zei ik een beetje bang en knuffelde haar. 'Hij is weg.' zei ze huilend terwijl ze haar handen balde. Ik voelde dat ze wat rustiger werd.  'I-ik heb nu helemaal geen ouder meer.' zei ze beverend. Ik trok me uit de knuffel en keek haar meelevend aan. 'Benti, ik en Hassan zijn er voor je! Je bent meer dan een dochter voor ons.' zei mama huilend en knuffelde Amal. 'Amal, hij is naar Allah en je tranen zullen hem niet voor je terug brengen.' zei papa terwijl hij haar aanmoedigend aankeek.

Ik keek om en zag Ismael tegen de muur aangeleund huilen. Ik liet Amal bij mama en papa en liep naar hem toe. 'Ismael, blijf sterk, het is een beproeving van Allah.' zei ik en nam hem in een mannelijke knuffel. 'H-hij heeft niet goed geleefd e-en heeft Amal zeer slecht behandeld.' zei Ismael huilend. 'Moge Allah hem vergeven.' zei ik zuchtend en trok me uit de knuffel. 'Safe Ismael, houd je een beetje sterk, Amal heeft je nu het hardst nodig.' zei ik tegen hem. 

Hij knikte en veegde zijn tranen weg. 'Ismael, ik heb de vliegtickets.' zei Sofiane die binnenkwam. 'Shokran broer.' zei Ismael dankbaar. 'Huh, gaan jullie nu al?' vroeg ik geschrokken. 'Ja, de overlijdensakte is al gemaakt. En de overledene moet zo snel mogelijk worden begraven, waar wachten we op.' zei hij terwijl hij de tickets aannam en ze in zijn portemonnee stopte. 

'Sofiane, zijn er nog tickets beschikbaar?' vroeg ik snel. 'Ja, 2 nog denk ik.' zei hij. 'En voor wanneer?' vroeg ik hem. '7 uur in de ochtend.' antwoordde hij. 'Wil je alsjeblieft voor mij fixen?' vroeg ik hem. 'Natuurlijk, geef maar je paspoort en reispas.' zei hij. Snel greep ik mijn portemonnee uit en haalde het eruit. 'Hier, en ook het geld.' zei ik terwijl ik 350 euro er bovenop zette. 'Nee hoeft niet.' zei hij en gaf me het geld terug.

'Je pakt gewoon.' zei ik snel en duwde het geld terug in zijn handen. 'Yallah zied.' zei ik en duwde hem naar buiten. Zuchtend liep hij weg. Ik liep terug naar binnen en zag dat Amal in de armen van mama lag te slapen. Ik nam een stoel en ging naast het bed zitten en keek verdrietig naar haar. Ook mama was nog een beetje aan het snikken terwijl ze met Amal's haar speelde. 'Meskiena ze moet zo veel pijn lijden.' fluisterde ze zacht.

'Maar toch, blijft zo zo sterk!' zei ik glimlachend. 'Ja mashAllah, nog nooit zo'n sterke vrouw gezien!' zei oom Khalid trots. De deur werd opengedaan en een dokter met 2 agenten liepen naar binnen. 'Goedenacht, het lijk is klaar gezet voor de reis.' zei de dokter. 'Oké.' zei Ismael verdrietig. 'Morgen zouden we nog mevrouw Amal en meneer Ismael bij het bureau willen.' zei de andere agent. 'Het kan niet meneer, we hebben straks een vlucht om 7 uur in de ochtend.' zei Ismael. 'Dan verzetten we het tot jullie terugkomen.' zei hij.

'Dat is goed.' zei de politie. 'Gecondoleerd nogmaals.' zeiden ze en liepen weg. Ismael ging zuchtend zitten en hield zijn gezicht in zijn handen. 'Ya Allah, hopelijk komt alles weer goed.' zei ik zuchtend en aaide over Amal's zachte wangen. ...

PP AMAL

'Amal, wakker worden.' hoorde ik. Met barstende hoofdpijn opende ik mijn ogen. Ik keek recht in de mooie ogen van Safuane. Hij keek me met een serieuze lieve blik. 'We hebben over een uur een vlucht.' zei hij zacht. 'Wat? Waarom?' vroeg ik geschrokken. 'J-je vader.' zei hij zacht. En toen kwam het weer in me op. Papa Allah Irhemho! Mijn gezichtsuitdrukking veranderde in een halve seconde en ik kon weer elke moment in huilen barsten. Safuane trok me recht op en keek me liefdevol aan. 'Amal, houd je alsjeblieft sterk.' zei hij zacht.

Ik knikte bedroefd en stond rechtop. 'Kom benti, ik ga je dotje opnieuw doen.' zei khalti Khadija. Ze maakte mijn haren los en kamde er door heen. Daarna rolde ze mijn haren in een mooie nette dot. 'Kom je gezicht wassen.' zei ze toen ze mijn trui dicht ritste. Ik knikte en liep achter haar aan naar de badkamer. Ze waste mijn gezicht met lauw water en dimpte het zachtjes met een handdoek. 'Gaat het gaan?' vroeg ze me bezorgd.

'Ja shokran.' zei ik dankbaar. 'Amal, kom het is tijd.' hoorde ik Ismael roepen. Ik liep snel de badkamer uit en zag hem met Safuane aangekleed voor de ziekenhuisdeur staan. Ismael liep naar me toe en deed zijn jas over me heen. 'Safuane gaat met ons mee.' zei hij. Ik keek met een scheve glimlach naar Safuane die een paar weekendtassen vast had. 'Benti, houd je sterk oké!' zei khalti Khadija terwijl ze me knuffelde. Ik groette ook de rest en daarna liepen we weg. Op weg om papa te begraven. ...

4 uur later...                                                                                                                                                                              Zuchtend stapte ik het vliegtuig uit met Safuane en Ismael aan mijn zij. Nadat we onze spullen bij ons hadden liepen we naar buiten. 'Wachten jullie hier even, ik ga ambulance bellen om papa naar de uitvaart te brengen.' zei Ismael. 'Ja ga maar.' zei Safuane en nam mijn hand vast. Hier sta ik dan, zonder geen ene ouder meer. Geen man meer waar ik papa tegen kon zeggen, ook al haatte hij me. Tranen rolden weer over mijn wang. Safuane merkte het en knuffelde me.

'Sssht, houd je sterk Amal.' zei hij zacht terwijl hij over mijn haar aaide. Ik sloot mijn ogen en begon heviger te huilen. Waarom ik? Wanneer gaat het stoppen? Zoveel vragen maar geen antwoord! Ik kon echt met moeite op mijn benen staan, ik had het gevoel dat ik elke moment ging doorzakken. Niet veel later hoorden we een hele huilende bende dichterbij komen. Ik draaide me huilend om en zag ... mijn oma, ooms, tantes en neven. 'OMA!' riep ik huilend en rende naar haar toe.

'Amal!' riep ze huilend en knuffelde me. Letterlijk iedereen was aan het huilen. De sfeer was gewoon kapot. 'Mijn zoon is naar Allah, moge Hij hem vergeven!' zei ze huilend terwijl ze me stevig knuffelde. 'Meskina, hbiba dyali!' zei ze huilend terwijl ze me heen en weer troostte. Niet veel later kwam Ismael terug met een paar brieven. Nadat hij iedereen een knuffel en troost had gegeven zuchtte hij. 'We gaan nu naar de uitvaart, hij is daar nu.' zei hij. We vonden een taxi waar wij (ik, Safuane en Ismael)  in reden met mijn oma en de rest in hun eigen auto's.

Ik lag in de armen van mijn oma die huilend met mijn haren speelde. Ik sloot mijn ogen en probeerde mijn tranen te onderdrukken. Een kwartiertje later kwamen we bij de uitvaart aan. We stapten allemaal uit en liepen het gebouw binnen. 'Salam, voor hij gewassen word, hebben jullie nog de kans hem te zien.' zei de man. 'Ja, ik wil hem zien.' zei ik direct. 'Amal ben je het zeker?' vroeg Safuane twijfelend. 'Ja, ik wil hem zien.' zei ik nog een keer.

'Oké, de mensen die hem willen zien mogen meekomen.' zei hij. Ik en nog een paar anderen waaronder oma en Ismael volgden de man naar een deur. 'Ik ga eerst.' zei ik zacht. 'U kunt naar binnen gaan.' zei hij. Ik knikte en met trillende handen opende ik de deur en liep naar binnen. Rustig sloot ik de deur en opende het licht. Ik keek naar het midden en zag daar een lijk op een speciale tafel. Rustig liep ik er naar toe en trok de laken van zijn hoofd af.

'Papa!' fluisterde ik zacht terwijl er tranen stroomden. Ik keek hem huilend aan en sloot mijn ogen. 'Je hebt me heel veel pijn gedaan!' zei ik huilend. 'Je haatte me, schold me uit en geloofde anderen en niet eens je eigen dochter.' zei ik huilend. 'In de tijden die ik je het hardst nodig had, was je er niet voor me integendeel! Je deed me pijn!' zei ik snikkend. 'Je hebt heel mijn leven kapot gemaakt, papa!' zei ik huilend terwijl er meer tranen stroomden. 'Waarom heb je het me nooit gegund? Waarom kon je geen goede liefdevolle vader zijn, net als alle andere vaders?' vroeg ik gebroken. 'In de plaats van me meer liefde te geven - omdat mama overleden was - gaf je me haat! Haat papa!' riep ik huilend. Ik stopte even en haalde diep adem en keek hem aan. 'Je hebt mijn leven zuur gemaakt, papa! Ik heb nog nooit een goede jeugd gekend!' riep ik huilend. 'Je hebt me meerde malen Mishandeld zonder genade en zelfs Uitgehuwelijkt!' riep ik huilend. 'En vandaag? Vandaag probeerde je me dood te maken! Je wenste en wilde je eigen dochter dood hebben!' riep ik huilend en helemaal in elkaar gezakt. 'Maar toch!' riep ik huilend en voelde me elk moment in elkaar zakken. 'Maar toch vergeef ik het je papa! Het is je vergeven!!' riep ik huilend en stortte op hem neer. ....

Vote, share and comment!  

Continue Reading

You'll Also Like

914K 39.8K 86
Een arm meisje en een rijke jongen. Gaat dat wel samen? Hanane is een lief, behulpzaam meisje, ze is sinds de middelbare smoorverliefd op Soufiane...
16.2K 266 86
je bent de beste vriendin van max verstappen. Je bent aangenomen om voor max te komen werken in de Formule 1. Je probeert je ouden leven te vergeten...
155 0 6
Een meisje belt bij de bankzitters aan en stormt naar binnen en schreeuwt: BEN IK HIER VEILIG? Hoe dit afloopt??? Dis me tweede boek.