The Beast

By Andreich_Yolo23

223K 13K 2.2K

*mature* Rose je oduvijek znala da je ovaj svijet pun misterija, pun tajni koje moraju biti otkrivene. Oduvij... More

The Beast (prijevod)
The start of something new
Eyes in the dark
I'm waking up
Prison
The taste of an angel
Slave of the devil
Just a cup
Dead underneath us
Fallen angel
Devil with a heart
Blood, sweat and love
The beauty of a rose
Running from your nightmares
Falling to be his
His golden heart
Who could ever learn to love a Beast
Blood for me
I'll always take care of you
Bon appétit
Mother Nature
Wicked dreams
Love takes its role
Bringing up the past
Haunting me
Tale of the beast
An unexpected christmas
Rage of titans
His cry
It's all true
Sealed lips
Mother talk
The transformation
Getting acquainted
The searching party
Finally it's him (moja verzija priče)
I'm supposed to be happy? (moja verzija priče)
The battle is near (moja verzija priče)
Lying is the easy part (moja verzija priče)
Hungry for blood (moja verzija priče)
Who is against? I am (moja verzija priče)
This isn't real-1.dio (moja verzija priče)
This isn't real-2.dio (moja verzija priče)
Waking isn't always easy (moja verzija priče)
You're a coward (moja verzija priče)
Holy water (moja verzija priče)
Found you (moja verzija priče)
Dreams do come true (moja verzija priče)
Confession (moja verzija priče)
Biggest night of my life (moja verzija priče)

Dressless (moja verzija priče)

2.4K 136 56
By Andreich_Yolo23

Četrdeset osmo poglavlje

Pitala sam se dokada će se tišina nastaviti jer nitko od nas nije htio prvi započeti govor. Ali kako sam pogledala u Harryjevo lice, ono je bilo ljuto i agresivno kao da će eksplodirati svaki čas. Malo prije je bio sretan jer je sredio sve što je morao sa svojim ocem, a onda se dogodilo i ovo...

Onda sam pogledala na Marcusa koji je također imao mrku facu i stisnute šake. Neće trebati dugo prije nego što se počnu tuči.

- Vratio se. - Olivia mu je šapnula na uho dok nas je promatrala. Oh, mislila je da ga neću moći vratiti i da nas neću uspjeti izvući iz onog mjesta? Prevarila se. Jako.

- Ne mogu vjerovati da si to dopustila. - zaderao se na nju iako je i dalje držao pogled na Harryju. Ja sam automatski primila Harryja za dlan i čvrsto ga stisnula.

- Gdje si ti bio kada sam te zvala? - trknula ga je i prekrižila ruke. Ne znam jesu li glumili da se svađaju ili je to bilo stvarno, no i jedno i drugo me nije zanimalo. Samo htjela da nam se maknu s puta.

- Gubite se van iz ovog dvorca, oboje. Dobili ste što te htjeli, a sada crta. - Harry se ukočio i stao vikati na njih, a njegov je glas odjekivao dvorcem. Tada sam brzo stala ispred Harryja i pogledala ga u lice.

- Smiri se. - šapnula sam mu... - Popričajmo u miru. Njegove oči postajale su crvene, a zubi su rasli u očnjake. Spustio je glavu prema dolje i ja sam to shvatila kao slažem se s tobom. Onda sam se okrenula prema njima.

- Pa, Marcus... - prekrižila sam ruke... - Svi znamo razlog zašto si nagovorio Harryja da ode daleko odavdje i zašto si lagao o onim stvarima. - podrugljivo sam mu uputila riječi s ozbiljnim izrazom lica. Marcus mi je stao pljeskati i smijati se... - Sada si shvatila.

Htjela sam ga udariti.

- Mislio sam da si govorio istinu. - Harry je stao ispred mene... - Ali ti si mi lagao? - mogla sam čuti bol u njegovom glasu... - Koliko smo dugo prijatelji? Već 200 godina? I nekako si me natjerao da ti vjerujem. - za svako pitanje htio je njegov odgovor. No i ja sam unaprijed znala što će točno reći.

- Učinio sam to za tebe. - prosiktao je kroz zube... - Tako je bilo najbolje. Ne želim da—

- Znam što ćeš reći. - lupio je nogom o pod i pod se zatresao zajedno sa svima nama... - Ne moraš ti ništa željeti. Nitko te ne prisiljava. I za mene ne moraš činiti ništa. - govorio je zvjerskim režajima. Postajao je veoma, veoma ljut i nisam smjela dopustiti da poludi.

- Borili smo se i za to sam ti zahvalan jer si stao u moju obranu. Ali ovo te nisam zamolio. Lagati, uvući i mene i nju u takvu opasnost... - stao je pored mene i iskazao me Marcusu... - To je bila najgora stvar koju si ikada napravio. - pokazao je na njega prstom i da sam ja bila na njegovom mjestu, stala bih bježati.

- Ona nije prava za tebe. - kada je to rekao samo sam se glasno nasmijala. Aha, on zna kakva sam ja? Dobro me poznaje?... - Bilo ti je dobro i kada si sve imao uz mene. Sada si se raspekmezio i zaboravio si što znači pravi lov na ljude.

- Ja više ne lovim ljude. - tresao je glavom i odmah sam se sjetila svih onih ljudskih tijela koje je Harry bacio iza vrta... - A nećeš ni ti u mojem okruženju.

- Čuli ste ga. Oboje. - javila sam se i pokazala im prstom na izlaz... - Odlazite van. Nisam htjela svađu, ali ovo je prevršilo svaku mjeru. Neću ga više slušati. Niti gledati Olviju kojoj je bilo žao što mi je pomogla, a i trebalo joj je biti.

- Ne znaš s kim imaš posla! - Marcus je vampirskom brzinom došao do mene i naglo me dlanom primio za vrat. Nije ga jako stisnuo, ali me boljelo. U to isto vrijeme, Harry je njemu uspio staviti ruku na srce kao da će ga iščupati. Obojica su teško disali, a ja sam ostala žmiriti od straha.

- Sve sam učinio za tebe. Sve! - obraćao se Harryju i pustio moj vrat dok sam se ja kašljala i odmaknula od njih dvojice... - Spasio sam i tebe i tvoju šugavu, prokletu balavicu zbog koje je Olivia— Nije uspio izreći sve uvrede do kraja jer ga je Harry oborio na pod i nabio svom silom leđima o pločice koje su puknule.

- Pazi. Kako. Se. Razgovaraš. - režao je svaku riječ njemu u facu i držao dlan čvrsto na njegovom vratu. Znala sam da će ga to razljutiti. Olivia se prepala. Kao i ja. Zato se nije obračunala sa mnom. Napokon je pustio Marcusa i došao do mene. Nakon što je Olivia pogledala Marcusa, da nije slučajno ozlijeđen, ja sam se javila.

- Oprostila sam ti što si mi ubio oca bez sažaljenja. - obratila sam mu se i on me gledao ubilačkim crvenim očima. Bio je isti Zayn. Zato sam ga htjela dalje od sebe... - Ali ovo je previše.

- Gubite se van! - Harry je duboko zarežao. Gledali su nas blijedo par trenutaka, a onda ga je Olivia gurnula da krenu hodati po stepenicama. Tada su su oboje nestali vampirskom brzinom. Onda sam izdahnula i primila se dlanovima za koljeno kako bih došla do zraka. Ovo me iscrpilo.

Harry je stavio ruku na moja leđa i stao raditi umirujuće krugove.

- Što se dogodilo? - odjednom sam iza nas čula Aidanov glas. Uspjela sam se uspraviti i proći rukom kroz kosu i umorno lice. A onda sam se mirno okrenula iza sebe i pogledala u iznenađenog Aidana.

- Ništa. - protresla sam glavom... - Sve je u redu. Samo trebam odmor. - zažmirila sam i Aidan me primio oko ruke dok me vodio prema hodnicima. Hodali smo zajedno, usporeno prema blagavaonici. Odveo me unutra i tamo sam vidjela Ellu i Elizabeth koje su bile također uplašene. Aidan me posjeo na onaj kauč gdje smo ja i Harry bili ležali.

- Donjet ću ti čašu vode. - brzo je rekao, pregledao me kao pravi brat, a onda brzo otišao u kuhinju. I smatrala sam ga bratom, a ne samo prijateljem. Stavila sam dlanove na lice i oslonila se na koljena. Moja glava me ubijala od boli i mogla sam samo žmiriti i opustiti se.

- Rose, što je bilo? - Ella je došla do mene i kleknula dok je tražila moje lice. Ja sam ju brzo pogledala blijedim, umornim očima ispod kojih su bili kilometri crnih podočnjaka. Mislim kako me i rana na leđima još više tjerala na san jer nije u potpunosti zacijelila. A i Harry je tu imao veliku ulogu sa svojim postupkom.

- Ništa, Ella. - uputila sam joj lijeni osmijeh i podragala ju po malenom obrazu... - Samo sam se malo posvađala sa Marcusom, ne brini.

- On me plaši. - igrala se sa svojom plišanom igračkom.

- Ne brini. - podragala sam ju po kosici... - Nećete ga više vidjeti.

- Moram ti pokazati što smo ja i mama napravile pošto nisi bila ovdje cijeli dan, a tražila sam te. - ustala se i stala skakati. Meni nije bilo do toga da mi sada pokazuje što je napravila, iako sam to u dubini duše htjela najviše zbog njene slatkoće.

- Naravno, srećo, naravno. - kimnula sam glavom i Elizabeth ju je maknula s mene kada je shvatila kako mi nije dobro.

- Rekao mi je Harry što se dogodilo. - netko je rekao, nečiji poznat glas je promrmljao, iako sam čula samo maglovite riječi, ništa više. Nisam se obazirala dok nisam shvatila da netko sjeda pored mene na kauč i ja sam okrenula glavu kako bih vidjela uplakanu i uspaničenu majku.

- Rose, žao mi je. - primila me brzo za dlanove i stala me žaliti... - Žao mi je što sam takva majka. Tako sam se brinula da si nećeš nauditi ili nešto. - brzo me zagrlila iako mi nije bilo ni do toga... - Zbilja se kajem što sam ti lagala. Obećajem, neću vam više činiti ništa nažao. - primila me dlanovima za lice i sve su te riječi bile prebrzo izgovorene za mene.

- U redu je mama. Ne ljutim se na tebe. - jedino sam to mogla reći i primiti ju za dlanove kako bih ju ohrabrila. Ne želim ulaziti u naše odnose. Mislim da smo se pomirili i to je dovoljno. Vidjela je da sam slaba i da jedva govorim.

- Odlučila sam se vratiti u našu staru kuću. - zastala je s pričanjem dok mi Aidan nije donio čašu vode... - Ovo je mjesto preveliko za mene. Sigurna sam da ćeš biti u dobrim rukama. - ispila sam cijelu čašu do kraja i izdahnula. Kimala sam glavom majci iako se nisam obazirala na riječi koje je rekla. Poljubila me zadnji put u čelo.

Ostala sam gledati u pod dok sam dolazila k sebi. Nisam ni primijetila kako je majka otišla, a zatim i Aidan i Ella i Elizabeth. Ostala sam sama u blagavaonici. Čula sam Harryjeve tvrde korake čizama koji su mi se približavali.

Nije rekao ni jednu riječ. Skroz sam bila zaboravila na njega i kako je njemu. Ja sam i dalje ostala žmiriti i umorno disati. On je znao da mi je teško. Čučnuo je ispred mene i poljubio me u jedan dio ruke, a onda se ustao i uzeo me u naručje. Natjerao me da se ustanem, a onda me primio i ja sam ostala u zraku, u njegovim jakim rukama.

Obujmila sam svoje ruke oko njegovog hladnog vrata i udubila glavu u njegovo rame. Polako nas je nosio prema hodnicima, mislila sam kako će nas voditi do moje sobe, no nije bilo tako.

- Moj mozak ludi. - šapnula sam u mraku. Oko nas je bio mrak, no on je mogao vidjeti bez problema.

- Smiri se, ljepotice. Sada ih više nema. I sada smo sami. - šapnuo je natrag i ja sam zadrhtala kada sam osjetila njegov dah na mojem obrazu.

- Teoretski, nismo. - mislila sam na Aidana, Ellu i Elizabeth, no on je to znao... - Ali ne možemo ih sada otjerati. - izdahnula sam bez snage.

- Neka ostanu koliko žele. - namamio mi je osmijeh na lice i barem malo razvedrio. Nisam znala sviđa li mu se ta ideja ili ne. Odveo nas je u sobu s klavirom, dok je kamin još gorio, a nasuprot je bila crvena fotelja i tamo je još ostala deka kojom smo ja i on bili pokriveni.

Ostavio me na toj fotelji da se ugrijem jer mi je bilo hladno. Pokrio me dekom i ja sam naslonila glavu u smjeru klavira.

- Sviraj mi nešto. - rekla sam mu smireno i udobno dok je on stajao pored mene i mazio mi kosu. Nije oklijevao i otišao je elegantno sjesti za klavir. Udobno sam se smjestila i natjerala se da ga gledam. Naslonio je prste na klavir, a onda stao svirati najljepšu melodiju koju sam u životu čula. Bila je tako lijepa. Tako osjećajna.

Opisivala je i mene i Harryja, naš odnos, našu ljubav. Vidjela sam nas u toj pjesmi. I izmamio mi je suzu u oku kao i blagi osmijeh. Bio je predivan na toj mjesečini, na tom bijelom svjetlu. Nisam ni spazila kako se na vrhu klavira nalazi čaša vina. Mora da je bila mamina.

Izgledao je tako profesionalno, smireno, dok je bez problema svirao melodiju zatvorenih očiju kao da se fokusirao da nešto zamisli u glavi, tijelo mu se lagano kretalo uz tipke koje je dirao svojim dugim, građenim prstima koje bih mogla tako dugo risati. I on je moj. Moj muškarac. I zauvijek će biti. Htjela sam doći do njega i dodirnuti mu tu predivnu kosu čija se strana sjajila.

Jedna strana lica bila je crna, a druga bijela od svjetlosti. Moja zvijer sa zelenim očima. Polako sam se ustala bez da je on to i shvatio i došla do njega nakon što me umirio te mi je bilo bolje. Stala sam iza njega i privukla svoju glavu prema njegovom vratu. Kada je osjetio moje dahtaje na svojem vratu, trznuo se.

- Rose... - zadrhtao je i ja sam brzo naslonila svoje tople usnice na stranu njegova vratu. Stala sam ga ljubiti po vratu, a svoje sam ruke obujmila oko njegovih ramena. Duboko je zastenjao i natjerao me da se uzbudim. Vraćala sam mu uslugu koju je i on meni napravio. Naježio se na moje tople usnice koje su našle svoj put na njegovom najosjetljivijem mjestu, ispod uha, kao i kod mene.

Tada je zadrhtao i ja sam se nasmijala, primajući ga rukom za kosu, snažno stiskajući njegove pramenove. Tada je posustao i svojom me brzinom uzeo za ruke i posjeo na svoja koljena. Ja sam ispustila glas, a onda povukla njegovu glavu prema gore i nastavila napadati drugu stranu njegovog vrata. Obasipala sam ga poljupcima koji su mu se jako sviđali i tjerali ga da misli na jako prljave stvari.

Nikad ga nisam vidjela ovakvog niti je on ikada bio takav. Svoju je ruku s mojeg koljena stao primicati prema gornjem dijelu mojih nogu, a onda je došao i do mojeg stidnog područja gdje se prije nikad nije usudio doći. Naježila sam se, ali mu dopustila da radi što želi.

- Želim te. - zastenjao je u zraku dok sam ja još napadala njegov vrat. A onda sam ga pustila kako bih vidjela njegovo lice. I bilo je opušteno i znojno. Znala sam da uživa u ovome. Oči su mu bile zatvorene, kosa raščupana, a usnice otvorene. Bila sam sretna što ga imam u svojim rukama. Lizao ih je i grickao, a ja sam ih htjela poljubiti.

Kada je shvatio da sam maknula svoje usnice s njegovog vrata, otvorio je svoje crvene oči i pogledao u mene. Jedva je disao. Ostavio je ruku na mojem području, a ja sam gledala u njegove usnice. Osjetila sam njegovu muškost ispod sebe. Patio je kao i ja. Samo su se čuli naši jecaji i uzdisaji u cijeloj prostoriji.

- Sada. - njegov je hladan dah puhnuo u moje usnice, a njegove su oči sjajile u mraku. A onda me svojom brzinom podigao i posjeo na klavir. Zrak mi je ostao u grlu. Naslonio se na mene, a moji su dlanovi bili naslonjeni na klavir. Imao je svoje ruke oko mojeg struka i privukao me dovoljno blizu da nam se nosevi dodiruju.

Uzbuđivalo nas je naše disanje, osjećaj da budemo još više bliži jedan drugome. No znala sam da se ovaj put neće moći kontrolirati. I iako sam i ja to htjela, dovršiti ono što smo i započeli, ova noć nije bila ta. Bila sam previše iscrpljena. Svoj je dlan naslonio na moju nogu, a onda ju stisnuo dok je od mene dobio blagi jecaj.

- Ovdje. - rekao je u moje usnice prije nego što ih je lagano dodirnuo s mojima. Osjetila sam kako taj osjećaj u meni raste. A onda me snažno poljubio i privukao na svoju stranu. Moje ruke su ostale na svojem mjestu. Bez svijesti, nisam ni osjetila kako otkopčava gumb mojih traperica kao i šlic te gura svoj dlan ispod njih.

- Uspori. - zastenjala sam u poljupcu i on je zastao, sada ljubeći moj vrat, kako bi me odvratio od mog cilja da ga zaustavim od njegovih namjera. Odlutala sam i iskoristio je priliku da otkopča moju košulju, točnije istrgne ju u jednom potezu i skine ju s mojih ruku. Ionako sam ju i namjeravala baciti. Ostala sam u crnom grudnjaku ispred njega.

Čula sam ga kako stenje na prizor ispred sebe, ali ja sam bila nadrogirana od njegovih dodira i poljubaca. A onda je ponovno krenuo gurati svoju ruku u moje hlače, sve dok nije pronašao tanak materijal mojeg donjeg rublja, a ja sam stisnula noge. Bila sam previše osjetljiva. On je znao da je to moj prvi put.

Razdvojio je moje noge i držao ih na mjestu, dok je bez riječi krenuo polako, sve dok me nije natjerao na skore suze. Moje rublje je u minuti bilo mokro, a onda je pomaknuo moj materijal i sada bio u direktnom kontaktu sa mojim područjem. Noge su mi se tresle. A onda je stao lagano pomicati svoje prste unutra, dok ja sam snažno zastenjala. Znala sam da nismo sami.

Zato je stavio svoj dlan na moje usnice, a ja sam ga primila, grebajući ga svojim noktima. Nikad nisam ni mogla misliti da će me moći tako dovesti do ludila. Uskoro je ubrzao svoj korak, sve dok me nije doveo do mog prvog osjećaja, kao da će mi se utroba rasprsnuti. Kretao se tako brzo da sam mislila kako to više neću moći izdržati.

A onda sam zastenjala i podigla glavu, osjetila sam što sam napravila. Onda je naslonio svoju mokru kosu na moje grudi. Slušao je moje brze otkucaje srca, dizanja i spuštanja mojih prsa i grudi, moja teška i suha disanja. Sve je to bilo njegovo djelo. A onda sam ga vidjela kako prste svoje desne ruke stavlja u usta. Uskoro su izašli van i ja sam maknula šiške s njegove kose. Izgledao je kao bolesno dijete sa zatvorenim očima.

- Znaš koliko si sada privlačan? - teško sam disala i smijala se umorno. On mi je uputio kaubojski pogled i zlobno se nasmijao. Nisam mislila kako ću ga vidjeti ovakvog, bez riječi. Nije mi ni trebao ništa govoriti, znala sam što misli u glavi. Onda je ponovno stao ljubiti moj vrat, tako nježno... Podigla sam njegovu glavu i snažno poljubila njegove crvene, ispucale usnice.

- Možemo li to sada učiniti? - govorio je u poljupcima. Skinuo je svoju majicu i iskazao svoje predivno poprsje i torzo. Hlače su mu nisko visile i vidjela sam kako njegova muškost raste. Bacio je majicu sa strane te me približio k sebi tako da su se moje grudi dodirivale s njegovim golim prsima.

- Slušaj me. - stenjala sam i žmirila dok je ljubio moju prsnu kost, a onda i grudi dok sam ja svoje ruke držala na njegovoj kosi. Nije me slušao. Bio je previše zaokupiran onime što radi. Nisam ga mogla zaustaviti. Skinuo je sav višak odjeće s mene i ostala sam gola na mjesečini.

- Wow. - izdahnuo je i zakašljao se kada me vidio. Ja sam stala neugodno treptati. Približio mi se i raširio mi noge kako bi me primio za struk i podigao u svoje naručje. Obujmila sam noge oko njegovog struka i stavila ruke oko njegova vrata, dok nas je nosio. Polegao me je leđima na crvenu sofu i naslonio se iznad mene.

A onda mi je uputio zloban osmijeh i zagrizao se za usnicu. Moj davni san se ostvarivao. Ljubio je moje grudi kao da su samo njegove, lizao ih, dirao svojim dlanovima, dok sam ja uživala i samo prolazila dlanovima kroz njegovu svilenu kosu.

- Želim te okusiti. Smijem li to, ljepotice? - gledao me izazivačkim pogledom. Zar to nije već napravio? Nisam imala snage progovoriti. Samo sam oblizavala usnice i žmirila. To je shvatio kao da i krenuo mi je ljubiti trbuh, malo po malo, svaki dio moje kože, onda mi je ljubio jednu nogu, pa drugu, a onda je došla do mog djela. I učinio je to opet. Išao me zadovoljiti bez dopuštenja po drugi put.

Osjetila sam njegove usnice na mom području i njegov hladan dah koji me natjerao da se naježim. A onda me stao lagano ljubiti sve dok se nisam priviknula te je onda njegov jezik radio svoje. Ne moram ni opisivati kako mi je faca izgledala u tom trenutku i kako sam grebala sofu ispod sebe. Ubrzao je svoj korak. Nikada ovo nije radio, a tako je dobar? Mora da je. Sigurno.

S obzirom da nisam mogla reći niti riječ, znao je kako me uzbuđuje. Išao je sve jače, brže, dublje, dok su njegovi prsti počeli dolaziti u kombinaciju. Prvo je gurnuo jedan prst, a zatim i dva jer sam ja to htjela. Osjetila sam jednu veliku bol u unutrašnjosti, kao da je nešto u meni puknulo i zajecala sam. Znala sam što to znači. Harry je tada nastavio ići sporo sve dok me nije doveo do mog drugog orgazma. Mislim da je išao i treći put jer...

Skinuo je svoje hlače kao i bokserice. Toliko sam vidjela, prije nego što mi se zamaglio vid. U tom trenu, spavalo mi se. Mislim da više nisam mogla podnijeti i da njega po prvi puta osjetim u sebi. Znam koliko mu je to značilo, ali sve nakon ostalo je crno. I zaspala sam, sa Harryjem, koji je ostao gledati u mene kao blesavi majmun.

***

Bila sam u nečijim hladnim rukama, a oko mene je bila deka. Bila sam gola. Otvorila sam oči i vidjela ga kako drži ruke oko mene. Okrenula sam se i vidjela predivnog, uspavanog Harryja pored sebe. Dodirnula sam mu nos i on se probudio, njegove zelene oči su bile kao od malog djeteta. Sjećala sam se prošle noći. Jako dobro. I kako sam zaspala u sredini seksa. Zato me bilo sram. Jako sram.

No bila je to noć za pamćenje, meni nešto posebno. Zato mi je bilo drago što je išao polako jer je znao koliko sam osjetljiva. Nisam se osjećala iskorišteno. Osjećala sam se čistom.

- Nisi se baš mogao jučer kontrolirati, jelda? - upitala sam ga jutarnjim glasom.

- Nisam mogao više čekati. Iako i dalje nisam dobio ono što sam htio. - govorio je dubokim, promuklim glasom, sa laganim smiješkom. Zaokrenula sam očima.

- S time ćemo morati pričekati malo duže jer ja još nisam spremna. - priznala sam. Ono jučer je bio veliki pomak za mene. A i da nas je netko čuo, to ne bi bilo dobro. Znala sam da mu moram uzvratiti uslugu. Jednom.

- Želim imati djecu s tobom. Stotinu njih. - zajecao je i ja sam se pitala odakle sada to. Brzo sam sjela na kauč i pokrila se dekom. Bilo me sram biti gola pred njim za vrijeme dana. Nisam ni svjesna kako se sve to dogodilo s mojim krilima, koja su mu sigurno smetala.

- Nismo se ni oženili. - nasmijala sam se i ustala, otkrivajući njega samo u crnim boksericama. Znao je da buljim tamo dolje.

- Prosim te upravo sada. - kleknuo je i primio me kako bi me približio. Sada je bio niži od mene i gledao me prema gore, a ja njega prema dolje... - Rose Elizabeth Fairchild, hoćeš li se udati za mene? - preklopio je ruke, a ja sam se nasmijala.

- Prerano je. Molim te. Nisam još ni punoljetna. Barem pričekajmo dotada. - pogladila sam mu kosu i dala mu svoj kratki jutarnji poljubac. Nije rekao ništa. Samo se pravio kao da je tužan, a ja sam ga lupila po ramenu.

- U budućnosti ne idem nigdje. Zato imamo vremena. - okrenula sam se i bila spremna otići se okupati, no Harry me povukao natrag tako što je maknuo deku s mene i ona je pala na pod. Privukao me k sebi i utisnuo hladne poljupce na mojim leđima, tako nježne, da su me škakljali.

- Nisam ti ništa poklonio za rođendan. - stenjao je iza mojih krila i nastavio me ljubiti dok su njegovi dlanovi našli put do moje stražnjice. Ovo je bio prvi put da se ne sramim biti gola pred njim.

- Dobila sam svoj dar jučer. - zastenjala sam i on me primio za ramena. Pomaknuo se i maknuo pramenove moje kose sa strane, poljubio je moj vrat, a onda i moj obraz.

- Želim ti nešto pokazati. - prošaptao je na moje uho, a onda nestao. Nestao iz prostorije. Brzo sam stavila deku oko sebe i požurila prema vratima. Čim sam izašla van, vidjela sam obučenog Harryja kako stoji sa strane kao kip i čeka me, prekriženih ruku i nogu. Kada me vidio, nasmijao se. Kada se prije uspio obući? Uzeo me za ruku.

- Zatvori oči. - rekao je i ja sam to učinila. Vodio me kako ne bih negdje pala i spotaknula se. U početku sam se bojala.

- Kamo me vodiš? - upitala sam ga nakon nekog vremena. U čemu je tajna?

- Uskoro ćeš saznati. - šapnuo je kao vrag i ja sam se nasmijala na pomisao.

- Ne planiraš me prepasti s nečim?

- Samo budi tiho. - ušutkao me i nastavio voditi. Onda smo zastali i čula sam kako ključem otključava neka teška, velika i škripava vrata. Ušli smo unutra i mogla sam osjetiti miris prašine i vlage u zraku.

- Otvori oči. - uzbuđeno je rekao i ja sam ih otvorila. Ono što me dočekalo, bila je prostorija sa tisuću i tisuću knjiga koje su bile na ogromnim i dugačkim policama. Nikad nisam vidjela ovakvo mjesto. Znao je koliko volim čitati.

- Sretan rođendan. - rekao je iza mene i ja sam zavrištala od sreće. Ovo je bio najbolji poklon ikada. Imati ću cijelu vječnost da pročitam ove knjige. Okrenula sam se i vidjela kako su to ona vrata koja su me baš zanimala te me je on zbilja doveo ovamo.

- Predivno je. Ne mogu vjerovati! - stala sam se derati sretno i uputila mu širok osmijeh. Ponosno me gledao.

- Sve je tvoje. - nasmijao se i polizao usnice. Zavrištala sam i bacila mu se u zagrljaj.

- Ovo je najbolji poklon ikada. Obožavam te. - rekla sam mu i poljubila ga. Nakon nekog vremena, povukla sam se.

- Ostavit ću te nasamo. Idem nam spremiti nešto za jelo. - namignuo mi je i dao mi još par kratkih poljubaca kao da sam porculanska lutka. Kimnula sam glavom i zacrvenila se. Nakon što me napustio gledala sam u šarolik izbor knjiga. Uzela sam prvu koju sam našla i sjela za veliku fotelju. Dugo nije bio u ovoj prostoriji. Puhnula sam u korice knjige i vidjela naslov na kojem je pišalo Ljepotica i Zvijer.

Zagledala sam se. Baš kao i ja i Harry. Nasmijala sam se i krenula ju prolistavati. Nakon što sam prolistala još deset knjiga, izgubila sam pojam o vremenu. Pitala sam da se gdje je Harry tako dugo. Možda je zaboravio na mene ili mu se nešto desilo. Odlučila sam ga potražiti.

Čim sam izašla, mogla sam čuti nečije nepoznate ženske glasove kako dopiru s druge strane hodnika. Odlučila sam ići tim putem. Glasovi su postajali sve izraženiji te sam mogla čuti i Harryjev glas kao i taj ženski glas kako sretno pričaju. Došla sam do stepenica i provirila pogled prema dolje.

- Ne mogu vjerovati kako si odrastao. Koliko se nismo vidjeli? - vidjela sam riđokosu djevojku, duge frčkave kose koja je također bila vampir, pretpostavljala sam te je pored sebe imala kovčeg. Držala je Harryja za dlanove. Oni su stari poznanici ili?

- Mislim kako sam ostao isti i prije sto godina? - Harry se nasmiješio natrag, prilično uzbuđeno. Ta cura ga je pogladila po ramenu i po kosi, a onda mu se bacila u zagrljaj, ljubeći ga u obraz. To mi je bilo jako sumnjivo. Harry se uopće nije povukao.

Dopustio joj je da to radi i još ju je zagrlio natrag. Zašto bi ga tako dirala i ljubila ga? I zašto je Harry tako sretan što ju vidi? Nikad mi nije pričao za ovu djevojku. Mogla sam vidjeti pladanj s hranom na pločicama. Doručak za mene.

- Predugo. - nasmijala se i on je prasnuo u smijeh. Ostala sam ih prisluškivati.

- Slažem se. - Harry je rekao.

- Još mi nije jasno što radiš ovdje? - upitao ju je... - Mislio sam da putuješ svijetom i da se više nikad nećeš vratiti ovdje? Da, i ja sam to mislila iako mi ju nikada nije spomenuo. Očito nije bila bitna, ali nije se tako činilo. Skinula je kaput sa sebe i Harry ga je uzeo u ruke. Mislila je ostati ovdje ili?

- Misliš da ga nisam proputovala cijelo ovo vrijeme? Sada uzimam pauzu. Zato sam došla vidjeti kako je moj Harry i zbilja... - stala ga je odmjeravati. Moj Harry? Zbilja?... - Drugačiji si. Sretniji.

- Da... To je zato jer imam nekoga. U trenu, moje crne, ljubomorne misli su nestale. Mislio je na mene... Znači, ona mu je samo prijateljica? Možda sam previše uveličala ovaj prizor. Nikad me ne bi prevario.

- Opa... -lupila ga je po ramenu... - Našao si neku ljepoticu? - stala ga je ispitivati uzbuđeno. Da, ona stoji iznad vas i sluša vas.

- Zbilja je ljepotica. Najljepša među svima. - kada je to rekao, u tom trenu sam se nasmijala i oni su to čuli. Pogledali su prema gore, a ja sam se brzo odmaknula, sakrivajući se. Sranje. Nisu me smjeli čuti ni vidjeti.

- Rose, izađi, znamo da si ovdje cijelo vrijeme. - Harry je glasno rekao i nasmijao se, kao i ona. Ja sam opsovala samu sebe. Lupila sam se po glavi i protresla znojne dlanove. Uhvaćena sam. Zašto drhtim i zašto sam tako nervozna? Duboko sam udahnula i iskazala se, pazeći da mi deka ne ispadne s tijela. Nagnula sam glavu prema dolje i mahnula im, s blagim smiješkom.

- Zdravo... - zastenjala sam prilično osramoćeno. Ta cura je pogledala u Harryja i pokazala glavom prema meni, namigujući mu. Harry joj je nešto potiho rekao, a ona je kimnula glavom i glasno se nasmijala. Vjerojatno joj je rekao zašto se nalazim gola u deki. Harry me pogledao i vidjela sam kako na sebi nosi veliki smiješak koji je bio upućen meni.

Čini se kako sada mogu upoznati njegovu 'prijateljicu' o kojoj nikada nisam čula ni riječi. Mislila sam kako je stoljećima sam, bez ikoga.

Pa... ne čini mi se tako.

No, izgleda da ću sada saznati.

~~~~~~~~~~

Continue Reading

You'll Also Like

18.2K 1K 16
"Every love story is beautiful, but ours is my favorite..." (...) Bilo je to na jednoj zabavi za kraj osnovne. Upoznali su se na dosta loš način i od...
273K 9.6K 60
Just a continuation of a love story....♥
1.8K 90 6
Samo taj jedan ljubavni ugriz, samo ta mala crvena mrlja, promjenila mi je cijeli život. Pitate se kako? E pa to je priča koja se priča dan danas. N...
89.5K 6.9K 66
Svijet nije kakav je bio. Više nema prisnosti među ljudima, nema prijatelja niti pravih ljubavi. Jesu li na zemlji samo ljudi ili ima nešto više. Nek...