A fekete paripa

By ViktorkaVok

16.5K 1.1K 138

Alex Johnson, 15 éves. Épp, hogy csak elkezdődött a nyáriszünet, az apja már is munkára fogta, a legjobb bará... More

Kezdődik a nyár!
Az új "munkahely"
Az új ló
Az első nap
Gyerek a nyeregben
A jóslat valóra válik
A gyámhivatal
A temetés
Eltitkolt nagybácsi
Egy híresség a nagybátyám!!
Egy átlagos nap
Nem soká itt a suli!
Elrabolva!!
Csapdában
Egy furcsa emlék
Van egy bátyám. Király!!
Ismerkedés barátok között
Verseny: Nyersz vagy veszítesz!
Boldog születésnapot nekem! :D
A buli folytatódik
Titokzatos nyaklánc
Augusztus 31.
Új szobatárs
Tényleg barát
Az első nap
Első lovagló óra
Első lovagló óra II.
Szereplők.
Első hétvége otthon
Rémísztő reggel
Az első találkozás
A keresett személy: Patrick Turner
Vissza a suliba
Új "inas" munkában
Elrabolva
Szobába "zárva"
Nem leszek csere tárgy!
Egy borzalmas nap után
Egy borzalmas nap után 2
Új barát a láthatáron
Új barát a láthatáron 2.
Seth Richardson
Mindenki egyenlő
Mindenki egyenlő 2.
Első konfliktus
Első konfliktus 2
Dr. Mortimer titka
Hárman egy szobában
Az első matek óra
Egy átlagos nap
Ismerkedés a családdal

A buli csak most kezdődik

280 22 2
By ViktorkaVok

A víz hűs, és pont jót tesz a bőrömnek.  Thomasra néztem, aki épp ekkor ugrott bele a vízbe, összecsapva vele az arcomat. Ezt azzal bosszultam meg, hogy jó sok vizet az ő arcába csapkodtam. Ő is ugyan így tett és ezt addig csináltuk, míg meg nem untuk. Will a medence szélén ült és nem beszélt senkivel. Amikor odaúsztam  hozzá elfordította a fejét, és nem szólt hozzám egy szót sem.

- Héj-héj, csak nem összevesztél vele? - tette a nyakamba a karját Thomas és Will-re mutatott.

- Ő veszett velem össze azon, hogy nem egy suliba megyünk tovább tanulni. Egyébként is egy szóval sem mondtam, hogy egy helyre szeretnék vele menni, akkor meg mit hisztizik? - kérdeztem egy kicsit túl hangosan a kelleténél. Mindenki odakapta a fejét.

- Alex! Minden rendben? - jött oda hozzánk David érdeklődve.

- Persze, csak egy kicsit túl hangosan beszélgettünk. - ráztam meg a fejemet, majd ismét Will-re néztem. Nem szeretek összeveszve lenni senkivel. 

- Akkor jó. Nem soká foci meccset fogunk rendezni. Beállsz? - kérdezte nagy szemekkel a fiú.

- Persze. Mindenféleképpen. - mosolyodtam el.

- Csak, hogy tudj róla, a bátyád is játszani fog, és ő az egyik kapus lesz! - mondta, közben a mutató ujját felém mutatta. Bólintottam. David Will felé nézett. - Te is fogsz játszani, ugye? - kérdezte érdeklődve.

- Bocs, de én... - kezdte mondandóját Will.

- Még szép, hogy játszik! - tapasztotta be a száját Thomas, és rám kacsintott.  Egy kicsit mintha jobb kedvem lett volna tőle, de Will arckifejezése nem sokat változott. 

Egy darabig még a medencében lubickoltunk, utána kimásztunk a vízből. Will még most sem szólt hozzám, nagyon makacs. Ezzel engem nem hat meg. Ha így folytatja, biztos nem szólok hozzá soha többet.

- Figyelj, Alex! Beszélned kellene vele. Tudod jól, hogy mennyire nem szeret rosszban lenni veled. - suttogta a fülembe Thomas. A fejemet ráztam, de nem szóltam egy szót sem. 

-  Jól szeretném érezni magam.  - mondtam, és ott hagytam a fiút és odamentem David -hez. Ő már a csapatokon gondolkozott, hogy - hogy lenne jó a játék. 

- Mikor kezdjük? - kérdeztem érdeklődve.  Már alig vártam. A gördeszkázáson kívül szeretek focizni és kosarazni is. 

-Mindjárt készen vannak a csapatok, csak az a baj, hogy az egyikben kevesebben lesznek, mint a másikban. - mondta, majd Will-re nézett.

- Nem fog játszani, igaz. - mondtam inkább magamnak. Az iskolában is ilyen volt.  Addig, míg haragudott rám, nem szólt hozzám és nem is csinált velem semmit se együtt. 

- Nincs mit tenni. Lehet, hogy nem fogunk focizni. - mondta hirtelen David. Felhúztam a szemöldököm és megveregettem a hátát.

- Tegyél engem abba a csapatba, amelyikben kevesebben vannak! - mondtam és a kapunak kialakított részhez álltam.  - Tőlem már is kezdhetnék. - integettem a többiek felé. Ők is körénk gyűltek, és kíváncsian nézegették David -et, hogy megtudják kivel lesznek egy csapatban.  

- Rendben. Akkor a csapatok: Alex, Thomas és Will lennének egy csapatban. Matt, Sarah és én pedig egy másik csapat vagyunk. - mondta a srác és mindenkire egyesével rámutatott. 

Thomasra néztem, aki örült a csapat beosztásnak, de amikor Will-re néztem, ő csak elfordította a fejét.  Kezd egy kicsit elegem lenni a duzzogásából. Mindenki felállt a helyére. Richárdot szavaztuk meg bírónak, így ő dobta be a labdát.  Thomas volt a kapus, így az egész támadás a Will-el való csapatmunkámtól függött.  A labda pattant a földön és én is és David egyszerre indultunk meg érte.   David volt a szerencsés aki megszerezte, és egyből elkezdtek szaladni a kapunk felé. Thomas már készült, hogy védje  a rúgást. 

- Will! Védekezz! - kiáltott oda a fiúnak, aki egyből David előtt termett, és egy ügyes csellel elvette tőle a labdát, és egy hosszú passzt rúgott nekem előre, így megtudtuk kezdeni az ellentámadást. Ahogy láttam Sarah nem nagyon ért a focihoz, ezért könnyű volt kicselezni, és megindultam a kapu irányába. 

- Rúgd be, Alex! - hallottam kapusom szurkolását, így eleget téve a kérésének jó erőset rúgtam belé, és ezzel gólt szereztem. A labda könnyen kikerülte bátyám védését. 

- Ez az! - kiabáltuk egyszerre csapattársaimmal. Igen, még Will is kiabálta. Megjött a kedve a játékhoz. Visszaszaladtam védekezni.

- Szép gól volt! - hallottam a hátam mögül Thomas hangját. Bólintottam.

-  Will nélkül nem ment volna. - fordultam az említett felé, aki mosolyogva bólintott. 

- Verjük szét őket! - mondta és már is a játékra koncentrált. 

A következő 1 órában oda - vissza szaladtunk a két kapu között, gólokat szerezve az ellenfélnél. Persze, ezt David-ék sem hagyták szó nélkül, és bizony szereztek pár gólt. A játék vége fele már 15:13-ra vezettünk ellenük.

- Jól van, gyerekek! Ez az utolsó támadás lesz, mind két csapatnak! Értve vagyok? - kérdezte Richárd, mire hevesen bólogatni kezdtünk. - Rendben, akkor kezdjétek! - mondta és bedobta a labdát. David szerezte meg  a labdát, és megkezdte a támadást. Will védekezett és ugyan az történt mint először. Előre rúgta nekem a labdát. Szép ívesen szállt felém, még is rosszul vettem le. Eltalálta a vállamat, ahol pár héttel ez előtt meglőttek. Éles fájdalom hasított belém, így a földre rogytam. Mindenki azonnal odaszaladt hozzám. 

- Minden rendben, Alex? - kérdezte érdeklődve David.

- Persze, csak rosszul vettem le. - mondtam, de nem néztem rá, mert időközben elkezdett a szemem könnyezni. 

Matt látta, hogy azt a vállamat fogom.

- Még mindig fáj? - kérdezte érdeklődve, mire bólogattam - Már el kellett volna múlnia a fájdalomnak.

- Mi történt? - szaladtak oda Thomas-ék is. Aggodalom volt az arcukra írva. Nem akartam, hogy megtudják azt, hogy rám lőttek. Akkor még jobban megijednének.

- Rosszul vettem le a passzod, Will. - mondtam, majd rámosolyogtam a fiúra. Ahogy láttam egy kicsit megnyugodott. - Rendben! Folytassuk! - álltam fel a földről.

- Nem, a meccsnek vége. Letelt az idő.Ti nyertetek! - lépett mellénk Richárd is.

- Akkor ennyit erről. Mindenki menjen az asztalokhoz, kész a kaja! Alex, te pedig gyere csak velem! - ragadta meg Matt a nem fájós karomat és berángatott a házba.

- Miért rángattál be? - kérdeztem, mire intett, hogy üljek le a kanapéra.

- Gondolom nem akarod megijeszteni a barátaidat azzal, hogy vérzik a vállad. - mondta és hívta Sebastient.  A komornyik nagy léptekkel sietett felém, kötszerrel a kezében. Jó alaposan bekötötte a sebet, majd amilyen gyorsan jött el is ment.

- Kösz, Matt! - sóhajtottam egy nagyot. Tényleg nagy baj lett volna belőle, ha azok ketten meglátják ezt, de most aggódhatok azért, hogy mit szólnak majd a kötéshez.

- Szívesen. Gyere! Együk meg az ebédet, aztán menjünk a lovardába! -mondta, mire erre én is vidám lettem. Láthatom Szélvihart. kimentünk a többiekhez, akik már nagyban ették a grillen sült csirkecombot, és a nyársonsültet. Mondhatom elég jó illata volt. Leültem Will és Thomas közé, akik egyből kiszúrták, hogy be van kötve a vállam.

- Miért van bekötve a vállad? Azért mert túl erőset rúgtam? - kezdte Will a kérdezősködést egyből.

- Nem a te hibád, úgyhogy nyugi! - tettem a kezemet a vállára. Kicsit megnyugodott, de az aggódó pillantása nem szűnt meg. Én is hozzá kezdtem enni, majd hallgattam barátaimat, amint beszélgetnek és ismerkednek. Jó volt őket hallgatni.

- Mi lesz a következő program? - kérdezte Sarah, két harapás között a húsból. 

- Átmegyünk a lovardába. - mondta helyettem John. 

- Király! Így megmutathatod a barátaidnak, milyen jól tudsz már lovagolni! - mondta David nagy mosollyal a száján.

Bólintottam, majd folytattam az evést. Ebéd után még egy kicsit az asztalnál ültünk és beszélgettünk. Hallgattam miket csináltak az elmúlt időben a többiek. Ők sem unatkoztak egy kicsit sem. Mikor rászántuk magunkat elindultunk a lovardába. Közben azon gondolkoztam, hogyan fogom felültetni Will-t az egyik lóra.


Bocsi, hogy ilyen sokáig tartott, de nem tudtam mit írjak ide, de szerintem elmegy. Majd hozom a következőt valamikor.


Continue Reading

You'll Also Like

6.8K 1.8K 151
─── ⋅🦋⋅ ── ˚ ༘♡ ·˚꒰ᥕᥱᥣᥴ᥆꧑ᥱ, 𝓭𝓪𝓻𝓵𝓲𝓷𝓰 𝓽𝓸 𝓜𝓪𝓻𝓰𝓪𝓻𝓮𝓽 '𝓼 ˡⁱᵗᵗˡᵉ ᶜᵒᵛᵉʳ ˢʰᵒᵖ!₊˚ˑ༄ ─ • ʙᴜᴛᴛᴇʀꜰʟʏ ɢᴀʀᴅᴇɴ | ᴄᴏᴠᴇʀꜱ 2. • ─ • Borítók: ⋅...
63.6K 2.1K 68
Egy lány aki születése óta árvaházba él. Akinek 15 év kell hogy beszélni hallják az emberek. Kiderül hogy nem egyke és hogy élnek a szülei. Ez a kérd...
6.8K 789 58
Jungkook az egyetem sztárja. Mindenki odavan érte, fiúk és lányok egyaránt. Mindenki féltékeny rá, és a párjára, Taehyungra. Nem egyszer próbálták ke...
2.6K 130 12
Sziasztok. Ez a történet kitalált. Mivel a Brúnó Zenész és nem főnök. Laci meg a barátai is benne lesznek, mivel a Lacival iskola óta legjobb barátok...