𝗣𝗮𝗿𝘁 𝘁𝘄𝗲𝗻𝘁𝘆-𝗳𝗼𝘂𝗿: 𝗔𝗻 𝗮𝗿𝗴𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁

97 13 1
                                    

Možná jsem již neměla sevřený žaludek, tak jako při minulé návštěvě, však ta kapka nejistoty se ve mně stále ukrývala.

,,Chtěl jste mě vidět?" věnovala jsem přítomnému pohled, když jsem po zaklepání vstoupila.

,,Ano," odpověděl ihned na to, ,,chtěl jsem po své vlastní zralé úvaze vědět více ohledně toho, co se stalo, co vás vedlo k tomu se vrátit zpět do Brazílie a vloupat se do budovy vojenské policie."

,,Víte," nadechla jsem se při přípravě pro odpověď, než jsem se však zarazila, ,,moment, jak víte, že jsem se někam vloupala," věnovala jsem sedícímu až výhružný pohled poté, co mi to po dobrých několika dnech došlo.

,,Sledovací čip ve vašem telefonu toho dokáže prozradit opravdu hodně," pozvedl Morgan obočí.

,,Nepřijde vám to nelegální a porušující lidská práva?" dala jsem si ruce v bok.

,,Podepsala jste souhlas, nic protizákonného v tom nevidím, ,,každý v tajné službě musí počítat s kompromisy.

,,Já že podepsala něco, co vám umožňuje mě sledovat?"

,,Po dobu pracovní doby a při výjimečných situacích jako jsou dlouhodobé mise nebo pouze dohledání polohy v nutných případech. Tak jako každodenní prohlídka služebního auta. Je vidět, že vám čtení smluv nešlo příliš dobře."

,,Mně ale auto nikdy nikdo nekontroloval," svěsila jsem obočí.

,,Ale ano, kontroloval. Každé ráno při příjezdu. Ať už ve vchodu do vstupní haly nebo vjezdu do garáží je rentgen, který zkontroluje každého, kdo do budovy vstoupí i z ní odejde. Je to pouze bezpečnostní protiteroristické opatření."

,,A-a to ten rentgen vidí opravdu všechno?" nasála jsem rty.

,,Ano."

,,Jakože opravdu všechno?"

,,Zda máte na mysli kupříkladu barvu vlastního spodního prádla, tak tak přesný zase není," povzdechl si přítomný při pohledu na můj stále zaražený obličej, ,,nicméně zpět k tomu, na co jsem se vás ptal na začátku - proč jste jela zpět?"

,,Mám podezření, že ty veškeré pralesní požáry nejsou zaviněné přírodou, ale lidmi. A jedním z hlavních účastníků je Amazonia a vojenská policie, která sídlí v Riu Cespru. Mají tam i plán pralesa a již složky plné záznamů, kterým sice nerozumím, ale jistě budou mít s pralesem a jeho problémem co dočinění," nasála jsem rty a podala přítomnému svůj telefon, kde jsem měla fotky, co jsem pořídila při své nepříliš očekávané návštěvě vojenského komplexu.

Černovlásek si je chvíli prohlížel a když přišel až fotkám záznamů, okamžik si něco mumlal - pravděpodobně si je polohlasem pročítal, než mi mobil vrátil bez jediné špetky údivu nebo alespoň emoce, která by oslavila mé odhalení.

,,Nepřijde mi to jako něco, co by mělo za vinu požáry v pralese," věnoval mi pohled, ,,pokud vojenská policie sídlí u pralesa, je v jejím popisu práce ho také hlídat a to vyžaduje i určitý systém, kterým je rozdělení území, tak jako tomu bylo na mapě na jedné z vašich fotek. A ty záznamy jsou jen formality, které jim jejich proces ulehčují a dokumentují."

,,A-a-ale co ty zkratky na té mapě..." pokusila jsem se vtrhnout do mužova přemýšlení.

,,My tu takové záznamy v centrále máme také, pouze digitální. Nic na nich není a hledat na nich něco, co by vedlo ke zkáze světa nemá cenu. Tak jako v těch vašich."

Nakonec jsem své úvahy již nechala být abych mezi námi nerozvířila něco, co by mělo zůstat v klidu. Morgan na mně ale i tak viděl něco, co bych já sama dokázala nazvat nejistotou a tak se nakonec ze svého místa zvedl, obešel stůl a vydal se ke dveřím.

Krycí jméno T.O.X.I.CWhere stories live. Discover now