Bölüm Otuz Bir: Ateş Çemberi

50 8 136
                                    

Multimedia : Riley Allen
Bölüm şarkısı : Jorja Smith - Goodbyes

*

Gözyaşları usul usul elindeki fotoğraf parçasına akarken hemen arkasında duran Cesar sessizdi. Viola ile biraz konuştuktan sonra genç kızı görmeye gelmiş, elinde ise Brian'ın fotoğrafını görmüştü. Onu daha önce görmemişti, buhar sayesinde görmüştü. Yakışıklı bir adamdı, Riley'nin gözleri ona çekmiş, saçlarını annesinden almıştı.

Derin bir nefes alıp genç kıza doğru yaklaştı, onun üzülmesine dayanamıyordu.

"Bana yıllarca yalan söyledi, baban seni istemedi, ben neden seni seveyim dedi, ama aslında hiç haberi yokmuş."

Genç kızın titreyen sesine karşın Cesar yatağa oturdu, ince uzun parmakları kızın saçlarına değerken Riley iç çekti. Ardından elindeki fotoğrafı yere attı.

"Çok mutlular," dedi. "Gerçekten çok mutlular, karabasan gibi üzerlerine çökmüşüm gibi hissediyorum. Belki de ben bir cadı değilim, ben bir karabasanım. Baksana herkesin enerjisini alıyorum."

Cesar'a doğru döndü. Adamın gözleri karanlığın altında parlıyordu. Ona doğru yaklaştı, ellerini yanağına koyduğunda Cesar kaşlarını çattı.

"Bir gün senin de enerjini alacağım ve benden gideceksin Cesar."

Riley nefesini verip genç adama daha da yaklaştığında Cesar yüzünü yana çevirdi, kızın dudakları adamın yumuşak yanaklarına değdiğinde ne olduğunu anlamaya çalışıyordu. Riley geri çekilip hıçkırmaya başladı, küçük bedeni sarsılıyordu.

"Özür dilerim, özür dilerim, lütfen bunu Hunter'a söyleme."

Kız kardeşlerin onu öpmek için yaklaşmasına anlam veremiyordu. Dünyada trilyonlarca insan vardı.

Neden o?

Genç kıza doğru döndü. Başını iki yana sallayıp gülümsemeye çalıştı.
"Sorun değil," diye mırıldandı.

Aslında sorundu, çocuğu yaşındaydı, oğlunun kız arkadaşıydı, öğrencisiydi, kız kardeşi yerine koymuştu. Midesi ekşirken gözlerini kapattı.

"Sorun olduğunu biliyorum," dedi Riley. "Bir anda oldu, gözlerinin içine çekilmek istedim."

Menekşeler tekrar açılırken Cesar yataktan kalktı. "Bir daha böyle olmasın Riley, bunu kaldıramam."

Ardından genç kıza veda etmeden kayboldu.

Riley Cesar'ın gidişinin ardından yatağa uzandı, mavileri tavanda gezindi. Birkaç dakika önce Cesar'ı öpmek üzereydi. Nesne böyle bir şey yapmıştı ki?

Derin bir nefes alıp elini karnına yerleştirdi. Babasının şu an ne yaptığını delicesine merak ediyordu, yatakta tekrar doğrulup yere attığı fotoğrafa uzandı. Babasına tekrar bakarken kalbi acıyordu.

*

Cesar için üç gün pek de iyi geçmemişti. Valencia'yla tanışmış, ondan etkilenmiş, hatta aşık olmuştu. İkinci kez kendini mutluluğun içine çekilmiş gibi hissetmişti ancak Yeni Ava'ya geri dönmesi gerektiği için kalamamış, Aneirin'i Kai'ın yanına bırakıp buraya geri gelmişti. İşleriyle meşgul olduğu sırada genç kadını tekrar görmüştü. Acı çekiyordu. Ondan acısını almak istemişti ancak melez cadı onu kendisinden koparıp almıştı, daha önce duymadığı bir büyü ile zihninden sıyırıp atmaya çalışmış ancak zihnindeki ayna buna izin vermemişti.

Karanlık DönenceWhere stories live. Discover now