Neden sürekli Gönenç'i savunuyorsun?

412 17 0
                                    

Duru'dan

"Arkadaşlar yazdırdıklarıma çalışırsan iyi edersiniz çünkü haftaya sınavlar başlayacak. Ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi sizin için. Sen anladın mı Elif?"dedi hoca. Geçen ders anlayamamıştı ve bu yüzden benimle bu edebiyat dersine kadar kütüphaneye gelmişti. 

"Anladım hocam merak etmeyin. Sınavınızda iyi bir puan alacağım."dedi. Elif zaten başarılı biriydi. Anlamaması da normaldi ayrıca. Hoca sınıftan çıktı ve Elif direkt yanıma geldi.

"Söylentiyi duydun mu?"

"Ne söylentisi?" Etrafına bakındı ve daha sonra sandalyesini biraz daha bana yaklaştırdı.

"Yağız ve Gönenç bir kız için kavga etmiş diyorlar. Okulun blog sitesi Yağız ve Gönenç'in fotoğrafını atmış siteye."

"Ne zaman kavga etmişler ki?"

"Yaklaşık 1 hafta önce falan. Hatta Gönenç kazandı diyorlar. Çünkü Yağız okula kaç gündür gelmiyor ve Gönenç, kazanan olarak Yağız'ın okul değiştirmesini istemiş diyorlar."

"Ay saçmalama Elif. Gönenç neden böyle bir şey desin ki? Tamam kavgalılar onu biliyorum doğru da ama Gönenç'in bunu istemiş olduğunu zannetmiyorum."

"Ben de öyle düşünüyorum çünkü Gönenç iyi bir çocuk ve Yağız' ı genellikle kafasına takmaz. Hatta Yağız karışır Gönenç'e."

"Bu arada Yağız neden okula gelmiyor?"dedim 

"Ben az önceden beri ne anlatıyorum Duru? Yağız yaklaşık 5 gündür okula gelmiyor. Ve hocalar Yağız'ı yoklama alırken seslenmiyorlar. Bence ne olduysa babasının da haberi var. Yoksa neden yoklama alırken Yağız'ı söylemesinler ki?" Doğru söylüyordu. Peki Yağız ve Gönenç ne zaman kavga etmişlerdi ki? 

"Emin misin 1 hafta önce kavga ettiklerine?" Kafasını salladı. Bir hafta önce.. Ben Gönenç'le o aralar konuşuyordum değil mi? Evet. Yani o zaman görmem gerekti. Bir dakika! Benim gördüğüm kavga olabilir miydi?

"Gönenç ve Yağız'dan başka birini görmüşler mi?"

"Daha sonra o mal Aras'ı görmüşler. Gönenç ve Yağız hayranları" dedi Gönenç ve Yağız hayranları derken ellerini tırnak işareti yaparak ve devam etti. "Gönenç ve Yağız hayranları yanlarında da bir kız vardı diyorlar. Bunlar da Yağız ve Gönenç'i iyice ünlü yaptılar. Ay uyuz oluyorum."
"Ama Gönenç artistik yapmıyor."
"Yağız'a nazaran evet. Ama o da arada sırada havalanıyor."
"Arada sırada herkese olur."
"Sen neden Gönenç'i savunup duruyorsun?"
"Hı?"
"Her bişey dediğimde Gönenç'i bir haklı buluyorsun."
"Neden savunmayayım? Arkadaşım sonuçta."
"Ya suç ondaysa. Kavga konusunda."
"Bilemiyorum. Onda da hata olabilir. Sanki her zaman doğru kişi olacak."

Özel Alança Lisesi (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now