16.

105 7 0
                                    

,,Sajnálom, hogy ilyen
hamar mennem kell.
De ígérem most jó
haver leszek és nem
fogok rólad elfeledkezni.''

Az üzenetén elmosolyodtam, de nem válaszoltam neki. Nem tudtam, hogy mit is írhatnék neki.

Reggel ahogy felébredtem, még otthon volt Sofi is. Ahogy hallottam amikor öltözködtem akkor indult el anya.

-Hogy telt a randid? -kérdezte nagy vigyorral az arcán, miközben lekváros kenyeret majszolt.

-Ez nem is volt randi, csak motoroztunk egyet a patakhoz meg vissza. Ki mondott ilyen butaságot?

-Hát anyu -nevetett -Azt mondta este, hogy a Cami megy pasizni. Meg, hogy biztos randija lesz, mert sokáig álltál a szekrényed előtt.

-Óh! -fujtattam és bementem a fürdőbe elkészíteni a hajam. Ez nem igaz, miért tömi anya ilyenekkel a fejét? Még jó, hogy azt nem meséli el neki, hogy hány pasi használt ki...

-Cami bejöhetek? -kopogott az ajtón -Pisilnem kell.

-Gyere csak -nyitottam ki az ajtót. Kb 10 perc alatt elkészültünk mindennel, így elkísértem a suliba, majd a főtér felé kerültem egyet. Öt -hat vidámparki játékot hoztak át a városból, és a sátorok is fel voltak már állítva. Elsétáltam a színpad mellett is, ahol majd Shawnék fognak fellépni, meg egy csomó néptáncos és pénteken még az utcabálos zenekar is. Egész évben ez a legnagyobb esemény, ahol vagy kétszer annyi ember szokott lenni, mint az itt élőek létszáma.

A munkahelyemre, ahogy megérkeztem, máris neki kellett állni dolgozni. Nagyon sokan voltak és alig bírtuk Dinaval. Kettőre jöttek a tanulók, de ott kellett maradnunk fél háromig, hogy besegítsünk.

-Képzeld beszéltem Shawnnal és azt mondta, hogy holnap délután ő is ott lesz a bulin. Szóval ha összefutunk, bemutatlak neki -mosolyogtam elégedetten, miután visszaöltöztem normális utcaruhába.

-Jajj de jó -kezdett el úgy ugrálni, mint korábban a húgom -köszönöm -hálálkodott megint.

-Ugyan, nincs mit -válaszoltam. Otthon anyu azt mondta, felesleges leszednem a virágot és kivinni a piacra. Majd ő megcsinálja addig, míg mi a hugival bulizunk.

Másnap reggel akkor keltem, mikor már nem volt senki otthon. Ettem egy szelet kenyeret, majd felöltöztem. Kimentem és megnéztem, hogy mennyien vannak a téren. Pár bazáros már kint volt, de a legtöbben a nagy sátorban voltak. Déltől kettőig aki akart, ehetett egy tányérnyi ebédet. Nem maradtam sokáig, mivel a suliba rövidített órák voltak, így Sofi hamar hazaért. Otthon ettünk kettesbe, majd megírta a házit, míg én mosogattam. Anya háromkor érkezett meg. Elétettem az ebédet és mi már mentünk is. A húgom már nagyon fel akart ülni a körhintára.

-Sziasztok -köszönt Shawn és odajött hozzánk.

-Helo -mondtuk egyszerre.

-Megyünk körhinrázni -mondta boldogan Sofi.

-Remek. Csatlakozhatok a hölgyekhez? -mosolygott Shawn és mi megengedtük. Egymás mögé ültünk. Shawn volt az első, Sofi a második és én a harmadik. Összakapaszkodtunk és úgy indultunk el.

-Sofi fogd meg a kezem -nézett hátra Shawn, mire ő teljesítette a kérését. Shawn megfordult, így szembe került velünk -Jól van, mostmár fogom az ülésed. Te akár el is engedheted.

-Jó -kiáltotta és már nem is kapaszkodott.

-Hallod pörgessük be -szóltam hangosan Shawnnak, aki rögtön benne volt -Jajj, csúszik a kezem -sikítottam és elengedtem a húgom ülését.

-Én is elengedlek -halottam meg halkan Shawn hangját és arra lettem figyelmes, hogy Sofi szépen lassan, körbe -körbe pörög. Ahogy lassultunk újra közel kerültünk egymáshoz így megint összekapaszkodtunk.

-Ez király volt. Megyünk most dodzsemezni? -kérdezte a tesóm, majd elindultunk megint hárman. Mi egy autóba szálltunk be, ami kék színű volt.

-Hello -intett Dina, mikor elindultak a járművek.

-Óh szia. Ha vége a körnek bemutatom Shawnt oké? De csak ha segítesz nekem őt támadni.

-Oké. Akkor a 20as ellen támadás! -jelentette ki és elindult felé.

-Kapaszkodj hugi, ez nagy lesz -mondtam és egyszerre mentünk neki Dinával a szrárocskának. Shawn nem tudta, hogy ki volt az, mert hátulról löktük meg, pont akkor, mikor oldalt beszorult kissé. Nevetve intettem neki, ahogy otthagytam. Mosolyogva megrázta a fejét és elindult utánam.

-Ne! Ne! Hagyj békén! -kiáltottam röhögve és próbáltam elbújni előle.

-Jön Dina -súgta Sofi, és ahogy hátra néztem tényleg ott volt mögöttünk. Meglökte oldalról Shawnt, úgy hogy mindketten megálltak. Most már őt is üldözőbe vette, de véget ér a kör és fél méterre mögötte megállt az autó.

Dalban mondom el (Befejezett) S.M. C.C.Where stories live. Discover now