36. Tak šel čas

3.2K 205 145
                                    

„Zpátky na místě činu, Grangerová." Draco se koutkem úst usmál, vzal své budoucí ženě cestovní kufr z ruky a odnesl ho ke schodům, zatímco ona tiše poděkovala a očima bloudila po hlavní místnosti Theovy chaty.

Měli před sebou víkend ve společnosti svých nejbližších přátel. Oni dva dorazili jako poslední, neboť se Draco musel zdržet v práci.

„To jsme tady vážně byli naposledy tehdy na začátku léta?" položila spíš řečnickou otázku a vykročila od krbu dál do místnosti. Za chůze si sundávala kabát, který následně přehodila přes opěrku křesla, zatímco Draco vyrazil ven z chaty na zápraží porozhlédnout se po ostatních. „Zdá se to tak dávno." S mírně užaslým pohledem přejížděla po známé místnosti, hlavu plnou vzpomínek jak hezkých, tak těch ne zrovna šťastných.

Tak strašně dávno. Naposledy tady byla ještě jako přítelkyně Adriana Thomase Halea, kterého tady na té chatě prakticky poprvé doopravdy podvedla s jistým blonďatým smetákem. Toho smetáka si nakonec bude brát, podle prvních plánů někdy na začátku srpna příštího roku. Tehdy tady na chatě byla i smetákova přítelkyně, která před pár týdny opustila Británii - přesněji po sérii několika odmítnutí ze strany svého ex smetáka. Ano, Astorie už je ze hry a ona by se nejspíš měla odnaučit svého budoucího manžela nazývat smetákem.

Jako bylo by docela hloupé, kdyby u oltáře řekla: „Ano, beru si tebe, smetáku..."

Nicméně, teď jsou tady zase a všechno je úplně jinak. Vlády nad světem se ujal poslední měsíc letošního roku a jejich životy se od toho červencového výletu na tuhle chatu ohromně změnily.

Ginny už je na rozpadnutí. Každým dnem by měla přivést na svět první dítě Harryho Pottera, taky známého pod přezdívkou sedmý viteál. A nebo přivede na svět nového Pána Zla, protože v pekle je teda asi prázdno, když satan dřímá pod jejím srdcem. No a taky už není Weasleyová, ale Potterová...

Svatba Harryho a Ginny byla malá, uzavřená, tajná a jen v kruhu nejbližších. Dokonce tam nebyli ani Ginnyini rodiče, neb o tom ani neví. Harryho rodiče taky ne. Díkybohu. To by jednoho vyděsilo, kdyby přišli. Nicméně... byla tam jen jejich devítičlenná parta plus George s Angelinou. Ginny se totiž v listopadu rozhodla, že nechce, aby její první dítě bylo nemanželské, proto Harry navrhl tuhle svatbu před svatbou, kterou chtějí naplánovat na léto a která už bude řádně velkolepá, jak se na vyvoleného a jeho vyvolenou sluší a patří.

Bylo to ale krásné. Oddával je Kingsley, jakožto rodinný přítel. Harrymu šel za svědka Ron a Hermiona šla za svědka Ginny. Všechno se to odehrálo na zahradě jejich domu v Godrikově dole a svým způsobem to bylo ohromně kouzelné a úžasně prosté.

Leanne tady na chatě naposledy byla jako svobodná majitelka kavárny se stejně svobodným srdcem, a teď je už několik měsíců ve vážném vztahu s mužem, do kterého se zamilovala právě tehdy a právě tady. A podle svých plánů by se měla taky příští rok vdávat, jenomže zasnoubená není a Theodore o žádné svatbě nechce ani slyšet. Vlastně pokaždé dost trapně odejde, když se ho někdo - třeba Blaise - zeptá, kdy do toho se slečnou Braidenovou praští.

Až na odlišný názor na červnovou svatbu jsou ale Theo s Leanne šťastní. Žijí spolu, Leanne dokonce pronajímá svůj byt a všechny kaktusy si přestěhovala k Theovi. A společně si koupili trpaslenku, které dali pitomé jméno Trpaslini. Pojmenoval ji vlastně Blaise. Škoda jen, že se Trpaslini nesnese se Cinnamon, ale s Rakáčem zase jo.

Ano, květinový mazlíček mistra Malfoye pořád existuje. Ještě nezvadla, ač Hermiona dělá, co může. Ta kytka má ale tuhý kořínek a odolný stonek. Mrcha je to ale pořád stejná, ne-li větší. S Hermionou se nesnese tak moc, že ji Draco musí nechávat buď v kanceláři, nebo u své matky. Do Hermionina bytu, do něhož se Draco nenápadně přestěhoval, Cinnamon nesmí strčit ani okvětní lístek. Jednou totiž, když tam ze začátku byla, se Dracova kytka v noci pokusila Dracovu snoubenku udusit polštářem pro panenky ze svého mini domečku. To je dost pádný důvod k tomu, aby ji Hermiona nesnesla.

Umění tolerance ✓Where stories live. Discover now