16. Tak špatné...

5.7K 289 202
                                    

Že vyskakovat z okna není nápad století Theovi došlo hned, jakmile mu Leanne zlomenou ruku dávala do pořádku. Léčivou formulí mu zlomenou kost srovnala, což bylo dosti bolestivé, a on na oplátku málem zlomil ruku její, protože ji pevně svíral, aby měl nějakou podporu. Následně mu Leanne zlomený pařát obvázala a zatímco on s Hermionou a Dracem, kteří to dostali trestem, připravoval snídani, Leanne připravovala lektvar, který urychlí hojení. Každopádně, levá horní končetina ho bolela dál a on si mohl zapsat do deníčku další čárku u zranění, která se mu stala vinou těch dvou mamlasů.

Ano, jejich vinou, protože nenarazit na ně, jak se téměř nazí muchlují v koupelně, vůbec by nemusel vyskakovat z okna, že jo. Nechápal je, prostě ne. Co jim najednou po všech těch letech přeplo v hlavě, že se o sebe zajímají tímto způsobem? A to oba dva ve stejnou dobu přišli o rozum, že si dávají muchlovací srazy prakticky hned ve vedlejší místnosti od svých partnerů?

Jak Hermiona, tak Draco ho během přípravy snídaně přesvědčovali, že si vážně žádný sraz nedomluvili a že to všechno byla jen hodně špatná, přesto debilně dobře načasovaná shoda náhod a jedno kolosální nedorozumění, což jim věřil, neb věděl, že ať už jsou to sebevětší testrálové, v tomhle by nelhali. To ale vůbec nic nemění na tom, že to, co dělají, je sakra špatné a velmi nebezpečné, protože třeba Adrian od rána Draca skenuje rentgenovým pohledem a jak se zdá, asi mu začíná docházet, že se něco děje, což třeba takové Astorii nedochází vůbec, protože je pořád stejně v pohodě, Hermiony si víceméně nevšímá a když už ano, tak je překvapivě milá. Nebo milá... to asi není to správné slovo, prostě není zlá, tak je to.

Zato je ale na kudrnatou čarodějku pekelně zlá Ginny, která prostě nedokáže přijmout fakt, že její nejlepší kamarádka přešlápla právě s tím blonďatým spratkem, který už celou věčnost uráží její rodinu, její přátelé a co je nejdůležitější, i právě Hermionu. Ovšem, mudlovskou šmejdkou ji nazval naposledy snad někdy v šestém ročníku a to jejich pobradavické urážení ani nepočítá, neb to je prostě jejich hra, ale stejně... Co se jako stalo, že vznešenému Malfoyovi nevadí mudlovský původ a nebojí se, že ho pouhým dotekem chytí? Ráda by tvrdila, že fakt netuší, co Hermiona na Malfoyovi vidí, ale lhala by. Jelikož není pokrytec, musela uznat, že smeták je vážně kus s obrovským charisma, perfektním zjevem a sexy inteligencí a povýšeností, neboť inteligentní muži, kteří si věří, jsou k nakousnutí. Plus je na něm přitažlivé i to záporáctví, ale zase odsamsaď pocamsaď.

Theo musel přiznat, že Hermionu trochu litoval, jelikož Ginny na ni opravdu byla dost ostrá, ale na druhou stranu je potřeba, aby si oba dva uvědomili, že to, co dělají, je vážně špatné a že to není v pohodě, jak si očividně myslí. Není to v pohodě stejně jako fakt není v pohodě, že se celá ta jejich prapodivná skupinka ráno prakticky poprala. Tohle ho štvalo možná víc než ti dva pitomci. Jako... To se vážně tak nesnesou, že se nedokáží vzájemně tolerovat? Vždyť všechny ty malicherné školní hádky dávno vzala válka i čas, všechna ta rivalita hadů a lvů je už dávno za nimi, tak proč to bylo ráno zase tak vyhrocené? Rád by si myslel, že jeho přátelství s Hermionou nějak ovlivnilo jak jeho zmijozelské přátelé, tak její nebelvírské, ale očividně ne, očividně ještě nedospěli.

Ale aby jim zase tak moc nekřivdil... Po dlouhé snídani, která byla dost trapná a napjatá, neb se vlastně nikdo nebavil s nikým a všichni jen seděli v obývacím pokoji, mlčky si nacpávali žaludky a nevraživě po sobě pokukovali, se většina z nich chytila Blaiseova nápadu na společnou procházku lesem plus koupání v řece, aby prý nějak prolomili ledy - ne v té řece, jelikož v červenci zamrzlá není, nečekaně. Thea upřímně překvapilo, že nikdo neprotestoval - vyjma teda Hermiony, kterou sejmula nějaká choroba, protože prakticky hned po tom, co se nasnídala, letěla na toaletu a vzápětí letěla i celá její snídaně. Ven. Následně odpadla na pohovce a společnost jí dělala vysoká horečka, se kterou usnula. Spekulovalo se o tom, že ji Draco otrávil, ale ten to pochopitelně popřel. Přece by se k tomu nepřiznal, i kdyby to byla pravda, což nebyla. Aspoň si to myslel Theodore, neb Draco je sice pošuk, ale má své meze. Navíc otrávit holku vedoucího bystrozora, který mu jde po krku, by bylo padlé na hlavu, zvlášť v jeho přítomnosti. Nicméně, Hermiona tedy odpadla a proto se výletu do lesa neúčastnila stejně jako on, Draco, Potter, Weasley a Adrian.

Umění tolerance ✓Where stories live. Discover now