35. Další svatba na scéně

4.1K 217 416
                                    

Vybírejme si ty lidi, kteří nás milují hlavně tehdy, kdy milovat nás je těžké.

Draco věděl, že pro jeho sladkou Grangerovou je teď milovat ho těžké ohromně moc. O to víc si vážil toho, že to pořád dělá, že ho miluje i přes všechno špatné a ještě horší, a že stojí při něm, i když by bylo naprosto pochopitelné, kdyby ho kopla mezi nohy a utekla.

Ano, opravdu si umí věcí vážit. Těch nehmotných mnohem víc. A Hermiony Grangerové si váží neskutečně moc. Ale to dělal vlastně vždycky.

„Tohle je šílené!" rozčilovala se Hermiona, která kráčela vedle Draca za Harrym a Ronem, kteří jim profesionálně razili cestu davem lidí v atriu ministerstva. „Draco Malfoy... naše nová... celebrita..." imitovala hlas Severuse Snapea (nutno podotknout, že překvapivě dobře) a Draco se na ni podíval s povytaženým obočím. I Harry s Ronem se na ni přes rameno otočili. „No co? Vždyť jsou tady všichni kvůli němu."

Blonďatý muž nakrčil nos a dost mrzutě se rozhlédl okolo sebe. Blesky fotoaparátů ho málem oslepily. Otázky, které na ně reportéři jeden přes druhého pokřikovali, už vlastně ani neslyšel. Nebo je spíš ignoroval. Rozhodně nikomu na nic neodpoví, ať si trhnou fajfkou.

„Kdybyste se teď chytili za ruce nebo se tady začali muckat, byla by to ještě větší show!" uchechtl se Ron a Draco s Hermionou mu zabodli do zad ostrý pohled.

Jo, to by byla vážně o dost větší show. Byl by z toho rozhodně mnohonásobně větší povyk než to, že obviněného Draca Malfoye přátelsky vyvádí z ministerstva Zlaté trio.

„Muckat?" ozval se pak Draco a výsměšně se u toho šklebil. „Kolik ti je, Weasley? Sedm?"

Hermiona se na něho úkosem podívala a poté zasyčela, neboť jí kdosi z davu šlápl na nohu. Kdyby mohla, ze všech by udělala jedním mávnutím sochy. Jenže to asi povolené není.

„Ajaj!" vyhrkl Harry. „Míří k nám tvoje bývalá, Malfoyi."

Draco vykulil oči a vzápětí šlehl pohledem po Hermioně, která se viditelně napnula a nebezpečně přimhouřila svá krásná kukadla. Rty měla semknuty do pevné linky a nozdry rozšířené. Otevřel pusu, aby ji nějak uklidnil, ale bohužel to nestihl.

Astorie se skoro během procpala mezi Harrym a Ronem, a než Draco stihl cokoliv namítnout, hodila se mu okolo krku a naneštěstí u toho hrubě odstrčila Hermionu do strany. A to až tak, že kudrnatá čarodějka za rychlé chůze neudržela rovnováhu a vyvrátila se jako strom při vichřici. Štěstí bylo jen to, že spadla rovnou na Thea, který se cpal davem nedaleko nich. Chytil ji a ona nebyla ušlapána.

„Zatracená Greengrassová!" procedila skrz zaťaté zuby a vrhla po zmiňované černovlasé ženě pohledem plným nejhlubší nenávisti. „Vždyť se dávno rozešli, tak na co si ta mrcha hraje, když..." zbytek věty odezněl do ztracena a ona málem šla k zemi znovu, zatímco Theo vytřeštil oči.

To se totiž Astorie vrhla na Draca i trochu jiným způsobem... Ta svině ho začala líbat!

Blesky fotoaparátů zešílely a v atriu to vypadalo, jako by bylo v jádru nějaké apokalyptické bouře. Hermioně, která dokonale zkameněla, připadalo, že se ti dva líbají nejmíň dvacet minut. Možná dvacet jedna! Pravdou ale bylo, že Astorie blonďáka líbala sotva pár vteřin. Doslova a do písmene pár, protože Draco byl tak dvě vteřiny v naprostém šoku a nečinnosti, než se vzpamatoval a odtáhl se od Astorie zároveň při tom, co ji od sebe odstrčil a zároveň i při tom, kdy odněkud přiletěla - zcela vážně přiletěla - Leanne a skolila Astorii k zemi jako gepard antilopu, načež obě zmizely kdesi na podlaze. Několik lidí v atriu poděšeně zaječelo, několik z nich spadlo taky, a ti další se rychle snažili dvěma ženám pomoci.

Umění tolerance ✓Where stories live. Discover now