3. V hlavní roli šmejdova existence

5.7K 307 252
                                    

Theodore se lokty opíral o bar v baru, jenž mu patří, a už hezkou řádku minut pozoroval Draca, který seděl u jednoho z malých stolků společně s Pansy, která mu dělala manikúru. Zprvu, to už je ale dávno, mu to přišlo trochu... no holčičí a rád to Dracovi dával najevo svými poznámkami, ale pak si sám uvědomil, že chce mít sakra taky pěkné a upravené nehty! Takže teď Pansy jednou týdně dělá manikúru jak Dracovi, tak jemu i Blaiseovi. Tyto nehtové seance jsou ale soukromým tajemstvím Drapanthebly, která - ano - existuje napříč všemi vesmíry. Akorát...

Když na tohle tajemství omylem přišla Hermiona tak, že se Theodore prokecl o tom, že byl v baru s Dracem, který si nechal od Pansy zkrášlit svá tvrdá zakončení prstů, začala Dracovi posílat na Malfoy Manor balíčky, které obsahovaly laky na nehty různých barev, všelijaká zdobítka, třpytky a další chujoviny, z čehož blonďa nebyl úplně šťastný a třebaže jeho matce by se to jistě hodilo, chodil obsah těch balíčků vysypávat Hermioně za dveře kanceláře, což ze startu vůbec nepředpokládala, a tak se stalo, že po těch lacích párkrát uklouzla, když vstoupila dovnitř, a nehezky se rozflákala o zem. A tohle je patrně nejdelší věta, jakou jsem kdy napsala. Nicméně...

Theodore se tedy opíral o bar a zaujatě ty dva pozoroval, zatímco Blaise makal jak černý ve skladu pitiva. Nebo tam možná pil, kdo ví.

Adrianova tvář se už skoro zahojila, ale Theo musel pořád uvažovat nad tím, kdo ho napadl. Ne, že by mu to vadilo. Vlastně by tomu člověku mile rád poslal květiny s děkovným vzkazem, ale zkrátka ho zajímalo, co Adrian komu asi tak udělal, že dostal po tlamě. Navíc ta Dracova extrémně přehnaná reakce během společného oběda minulý týden zaměstnávala jeho hlavu taky. Vůbec to nepobral a Draco mu to samozřejmě nevysvětlil. Když se pak v sobotu potkali tady v baru, neb se nejčastěji scházeli právě zde, dělal, jako by se nic nestalo a že žádné jeho nesmyslné vyšilování nikdy neproběhlo. To ho donutilo uvažovat nad tím, zda právě Draco není tím, kdo Adriana Thomase Halea zmlátil.

Jenomže jaký by k tomu měl mít důvod? Že se vyspal s Hermionou? To sotva. Vždyť je mu úplně jedno, s kým jeho nepřítel číslo jedna spí nebo ne, takže... Nemohl se však toho pocitu, že to byl vážně Draco, zbavit a věděl, že se ho ani nezbaví, pokud se ho nezeptá, proto teď čekal, až Pansy dokončí svou práci a on si bude moct s Dracem promluvit, což se stane za tři, dva, jedna...

„Hotovo," prohlásila Pansy, vzala Draca za obě ruce a velice spokojeně si své dílo prohlížela.

I blonďa si své nehty prohlédl spokojeně. „Dík, Pans. Nemáš to u mě."

Černovláska ohrnula nos a sjela ho pohledem. „To je mi jasné," odsekla a když vstávala, ušklíbla se. Mávnutím hůlky posbírala své nástroje do tmavě hnědé taštičky, neb rukama nic dělat nebude, že ano, a pak vyrazila do skladu, aby zkontrolovala Blaise, což byla Theova příležitost k tomu, aby si promluvil s Dracem.

Vzal z baru dvě předem přichystané lahve máslového ležáku a vyrazil ke stolku, u kterého blonďatý záporák seděl. Podal mu láhev, kterou bez keců přijal, a Theo se posadil naproti němu.

„Adrianovi někdo rozbil hubu," řekl, sotva se posadil, a Draco k němu prudce vzhlédl a vzápětí se velice potěšeně ušklíbl.

„Ani se nedivím," prohlásil a Theo na něm visel zkoumavým pohledem.

Hm, nic, co by jeho domněnku potvrdilo. Ale Draco je zatraceně dobrým hercem a lhát umí jak připravovat lektvary. Je certifikovaným lektvaristou, takže...

„Nevíš o tom něco?" zeptal se přímo, jelikož nemělo smysl chodit okolo horké kaše.

Povytáhl obočí, napil se ležáku a pak ho postavil na stůl. „Proč bych měl?" zeptal se nechápavě a dokonce se tak i tvářil.

Umění tolerance ✓Where stories live. Discover now