8. Ministerský ples

5K 306 273
                                    

„Není to Grangerová s Halem?“ Blaise šťouchl Draca loktem do žeber a když k němu prudce vzhlédl, kývl hlavou směrem dopředu.

Podíval se tím směrem a okamžitě ohrnul nos, když v dálce daleko před nimi zahlédl tu prokletou čarodějku, která postávala s ještě prokletějším šmejdem před výlohou vyhlášeného knihkupectví na Příčné. Zaksichtil se, když se Hermiona zasmála, stoupla si na špičky a krátce toho debila políbila.

„Merlináčku... asi budu blinkat,“ protáhl Blaise, který jejich polibku taky přihlížel.

Draco zakoulel očima, nechal Grangerovou být, a zašel do prosklených dveří, kterými se vstupovalo do budovy, v níž se nacházela jeho firma, rozlohou malá, ale kapitálově obrovská.

„No chápeš to? Proč se s ním zahazuje?“ pokládal Blaise otázky, když mu byl v patách. Zrovna spolu odcházeli z tradičního oběda s Theodorem, který se s nimi rozloučil dřív, neboť měl na ministerstvu spoustu práce.

Blaise neměl co dělat, a tak se rozhodl být Dracovým ocáskem, což blonďu obvykle rozčilovalo, ale momentálně to uvítal, protože taky neměl do čeho píchnout. A do koho taky ne, když ta kudrnatá cácora... No to je jedno.

Ani Astorie, jeho přítelkyně a snad i budoucí žena, jak si musel neustále připomínat, nebyla k mání. Zůstala totiž ve Španělsku s Narcissou a prodloužila si tak dovolenou, na kterou před dvěma týdny všichni tři odjeli. Ano, i on na Pyrenejském poloostrově byl. Merlinužel, musel se po čtrnácti dnech vrátit zpátky do Londýna, neb práce nepočká a taky mu už obě ženy jeho života lezly na mozek.

Potřeboval tehdy z Londýna vypadnout a zbavit se myšlenek na Grangerovou, kterou by nejradši narval do kanónu a vystřelil kamsi do neznáma. To proto zorganiozoval rodinnou dovolenou v Evropě. A musel uznat, že když se včera vrátil zpátky, byl mnohem víc v pohodě, než když odjížděl.

Do teď.

Grangerová očividně ve svém randění s vedoucím bystrozorem neotálela, když se s ním veřejně oblizuje na ulici. Proč s ním vůbec ta koza chodí? To jí je u toho jejího pevného zadku, co mohl soudit očima, že Adrian Thomas Hale je svině, šmejd a holkař, který jí jistě vytrhne srdce z hrudi a beztak ho sní?

Hlupačka.

„Jeden by si myslel, že pokud je nějaká holka fakt inteligentní, je to Theova nejlepší kámoška,“ mluvil dál Blaise a bylo mu úplně jedno, že Draco na jeho slova nijak nereaguje. „Proč ji vůbec nazývají nejchytřejší čarodějkou své doby?“ zeptal se, ale na odpověď nečekal. Stejně by ji nedostal. „Vždyť jí musí být jasné, že ze strany Halea v jejich vztahu není nic hlubšího, ne? Jakože... Co od toho vůbec čeká?“

Draco si rozmrzele povzdechl, když kývnutím hlavy pozdravil svou asistentku, převzal od ní dopisy, a zamířil k výtahu, který ho odveze do nejvyššího patra, na němž se jeho kancelář nachází.

„Dovoluje vůbec ministerstvo, aby spolu zaměstnanci trtkali?“ položil další z mnoha dotazů Blaise a Draco ohrnul nos při představě, jak šmejd buší do Grangerové, která se pod ním svíjí, slastně vrní jako rozdováděná kočka a... Bože, dost! Nemá už tohle za sebou?! „Já bych řekl, že nedovoluje. Mám je nahlásit? Udělám to. Tohle je proti pravidlům, že jo? Normálně skočím za Kingsleym a řeknu mu: hej, starý brachu z černých řad, cos tak nějak vedl Fénixův řád... Víš o tom, co dělají tví zaměstnanci? Že se mezi sebou páří, možná třeba i v práci?“

Draco na Blaise tupě zíral do doby, dokud výtah necinkl a otevřely se dveře. „Jsi normální, Blaisi?“ Vystoupil a zamířil k jediným dveřím na patře. Vytáhl hůlku a její špičku vsunul do speciálního zámku. Ozvalo se cvaknutí a on dveře otevřel. Má totiž svou kancelář zabezpečenou tak, jako jsou zabezpečeny kanceláře na ministerstvu.

Umění tolerance ✓Kde žijí příběhy. Začni objevovat