30. kapitola

801 37 9
                                    

Vánoce se blížily a většina studentů odjížděla domů. Harry,Ginny a Ron odjeli k Weasleyům a Blaise,Pansy a Theodor odjeli na Vánoce taky domů, takže Hermiona zůstala v Bradavicích sama.(Pozn. au. Nevěděla jsem jak se to píše.😂) Vlastně skoro sama. Ministerstvo Draca domů nepustilo, zřejmě se bálo,aby neuspořádal nějaké shromáždění stále nedopadených smrtijedů, takže alespoň měla Hermiona svého Zmijozelského přítele u sebe. „A proč jsi vlastně nejela domů?" Zeptal se Draco Hermiony, která právě opouštěla knihovnu. „No...byla bych s rodiči ráda,ale oni si vlastně pořád nezvykli, že mají dceru, takže jsem se rozhodla, že bude lepší, když strávím Vánoce tady a oni je stráví spolu.  Celkem divný důvod, že? A co ty?" Hermiona si po celém vysvětlení povzdechla a v očích se jí zaleskly slzy a Draco, který si toho samozřejmě všiml, ji chytil za ruku, přetočil čelem k sobě,objal ji a hladil po vlasech, zatímco Hermioně stékaly slzy. „Tak ráda bych s nimi byla." Vzlykala a Draco si povzdechl. Byl to tak divný pocit, když Hermiona plakala. „Já jsem na Vánoce domů nejel, protože mi to ministerstvo zakázalo. Ale ty se můžeš sebrat a odjet." Řekl jí Draco povzbudivě. „Nikam nepojedu." Řekla odtáhla se a utřela si slzu. „Štědrý den je už zítra. Budu s tebou." Řekla a políbila Draca, který polibek prohloubil. „No potěš koště!" Vydechl Seamus, který se tam vzal Merlin ví kde. „Nechci rušit,ale McGonagallová chce všechny studenty, kteří zůstávají přes Vánoce v Bradavicích okamžitě do V.S." řekl Seamus. „V.S.?" Divila se Hermiona. „Velké Síně." Zakoulel Seamus očima a Hermiona s Dracem se ruku v ruce vydali do Velké Síně.

***

„No co to je za kravinu?" Divil se Draco, když s Hermionou přišli do Zmijozelské ložnice. „Náhodou je to celkem fajn. Všichni budou spolu,jako jedna velká rodina." Řekla Hermiona nadšeně a Draco obrátil oči v sloup. „No to je úplně báječný!" Vydechl ironicky a Hermiona po něm střelila pohledem. „To si piš, že to bude báječný." Řekla Hermiona naštvaně a odešla do koupelny. „To jsem tomu zase dal." Povzdechl si Draco a svalil se na postel. „Ehm... Draco,mohl bys mi prosím tě podat ručník?" Zeptala se Hermiona, která s mokrými vlasy vykoukla ze dveří a Draco k ní přišel i s ručníkem. „Díky." Usmála se Hermiona a zase zalezla do sprchy. „Hermio?" Řekl Draco a Hermiona zase vykoukla z koupelny. „Všechno nejlepší." Řekl Draco a Hermiona vykulila oči. „Ale já nemám narozeniny." Řekla a Draco zakroutil hlavou a řekl. „To sice ne,ale protože jsi vymyslela, že se bude slavit každá blbost." Řekl a Hermiona ho probodla pohledem. „Tak ti přeju všechno nejlepší, protože je to přesně měsíc od doby,co tady pravidelně každou noc přespáváš." Dopověděl a Hermiona se rozesmála. „Tak ti děkuju." Smála se Hermiona dál.

***

„Merline to bude tak trapný!" Stěžoval si Draco, když se chystali s Hermionou na snídani. „Ale huš!" Řekla Hermiona. „Jaká kuš?" Divil se Draco. „To se tak říká. Prostě si nestěžuj." Řekla Hermiona a Draco byl zticha. „Prostě se normálně nasnídáš a půjdeme na procházku." Řekla Hermiona. „Procházku?" Zašklebil se Draco. „No to mě prostě chytneš za ruku a půjdeš se mnou k Černému jezeru, budeš pokládat nohu před nohu,tak se chodí a prostě se projdeme." Vysvětlila mu Hermiona. „Já vím,co to je procházka." Řekl Draco. „To je dobře Draco,to je dobře." Usmála se Hermiona vzala Draca za ruku a šla s ním do Velké Síně.

Takže ahoj! Je tady další kapitola. Doufám, že se vám líbí. Vaše Déňa Grangerová 💙❤️ 💚💛

Nejlepší co mám (Dramione) ✓Where stories live. Discover now