9. kapitola

1.3K 53 11
                                    

„Hermiono! Jsi v pořádku?" Řekl vystrašený Harry, který právě přišel. A objal Hermionu. „Ahoj Harry. Jsem v pořádku!" Usmála se na něj Hermiona a tak se Harry trochu uklidnil. „Kde je Ron? Když jsem tu byla naposledy byl u mě do minuty." Zeptala se Hermiona a trochu posmutněla, když si vzpomněla, co všechno s Ronem zažila. „Nevim...od včerejšího večera jsem ho neviděl." Řekl Harry a Hermiona se na něj vystrašeně podívala. „Co když se mu něco stalo?" Řekla a podívala se na Harryho pohledem padejhohledat. „Hermiono, přece se ti po něm nestýská!" Zažertoval Draco,ale Hermiona ho propálila pohledem. „Draco, znám ho celých sedm let, přece se s ním nepřestanu bavit jenom kvůli další hádce." Nad posledními dvěma slovy se trochu zamyslela... další hádce. „Harry prosím." Řekla a udělala na Harryho psí oči. „Dobře." Řekl Harry a vydal se Rona hledat. „Vážně sis nechala poslat pro Weaslyho?" Divil se Draco a Hermiona se na něj podívala, takže bylo jasně poznat, že zadržuje slzy. „Miono, to bude dobrý, jen... dělej to, co ti včera řekla Ginny, zhluboka se nadechni a vydechni a mysli na mě." Řekl a Hermiona se musela usmát. Nicméně udělala to,co jí Draco řekl a opravdu to pomohlo. „Draco?!" Vykřikla najednou Hermiona a on se nesmírně lekl. „Co se stalo?" Zeptal se. „Draco, ples je už za týden a nám mají sádru sundat až za tři!" Vyšilovala Hermiona a Draco jen přikývl. „Co budeme dělat?" Řekla Hermiona a chytla se rukama za hlavu. Vlastně chtěla,ale nakonec jí to pravou rukou moc nešlo, (pozn. au. Měla zlomenou pravou a Draco levou. Sice nevím jestli jsem to tam někde psala, ale prostě je to takhle! 😹) takže se chytla jen levou. „Tak neupoutáme pozornost jen tím, že půjdeme spolu,ale že budeme i pár se zlomenýma rukama." Řekl Draco a Hermiona se začala zase smát. „Hermi..." Řekl nějaký hlas, který Hermiona moc dobře znala. „Rone!" Vykřikla Hermiona a Draco se na Rona žárlivě podíval. Ron přišel k Hermioně a objal ji. „Kdes byl celou noc?" Řekla Hermiona a Ron se na ní podíval. „No...přespal jsem u....no to je jedno. Co se ti stalo?" Řekl Ron a Hermiona se na něj tázavě podívala. U koho asi přespal? pomyslela si a tak se nenápadně zeptala: „Ty jsi přespal v jiné koleji?!" „Ne! Přespal jsem ve společenské místnosti pod gaučem." Řekl a ona se na něj podívala pohledem dělášsisrandu? „Ne fakt!" Řekl Ron a Hermiona se začala smát. „Hermiono,budu muset jít, slíbil jsem Deanovi a Seamusovi, že s nimi někam zajdu." Řekl omluvně a ona jen přikývla. „Tak se měj hezky." Řekl a odešel. „Draco? Stalo se něco?" Řekla Hermiona, když si všimla Dracova pohledu, který znala, protože Ron tenhle pohled používal dost často. „Nemáš na co žárlit. Ron je kamarád." Řekla a Draco se na ni překvapeně podíval. „Jak jsi to?" Řekl Draco a ona se usmála. „Zkušenosti s Ronem."

***

„Ahoj Hermi, promiň, dřív jsem to nestihla." Řekla Ginny, která právě přiběhla s tácem na kterém byla kopice jídla. „Ginny, to jsi přinesla jídlo pro celou ošetřovnu?" Řekla Hermiona, když si všimla tácu. „Jistěže ne." Řekla Ginny. „To máš na oběd, večeři a na snídani. Přece jen tě pustí až zítra. A nebudeš přece jíst to fuj jídlo z ošetřovny." „Dobře,tak děkuju." Usmála se Hermiona a vzala si bramboru. „Draco, dáš si taky?" Zeptala se Hermiona a on přikývl a taky si nabídl bramboru. „Jé Draco, ty jsi tu taky? To kdybych věděla,tak toho vezmu víc." Řekla Ginny a dala si hlavu do dlaní. „Ach jo. Ginny, tohle bude určitě bohatě stačit." Usmála se Hermiona a Ginny jí úsměv oplatila.
,,A co se stalo tobě Draco?" Zeptala se Ginny. ,, Vlastně to samé co Hermioně." Usmál se Draco a Ginny vykulila oči. ,,Aha." To bylo jediné co Ginny řekla.

***

„Heleďte se, já budu muset jít. Za chvíli je večeře." Řekla Ginny a omluvně se usmála. „Dobrý Ginny, vždyť tady nemusíš být celý den." Usmála se na ní Hermiona a Ginny ji objala. „Dobrou noc Mio a v rámci možností se dobře vyspi." Řekla Ginny a Hermiona se zasmála. „Dobrou noc Ginny." Řekla Hermiona. „A Draco, tobě taky přeju dobrou noc." Usmála se Ginny a odešla. Konečně po sedmi hodinách odešla. Hermiona ji měla ráda a klidně by s ní byla celý den,ale někdy jindy. Přeci jen chtěla teď být s Dracem. Sice i kdyby odešla tak by tu asi byla dvě hodiny s Blaisem a Pansy, ale to je teď jedno. Už může být jen s Dracem. „Takže... už víš v čem půjdeš na ples?" Zeptal se Draco a Hermiona se zasmála. „Ovšemže. Půjdu v šatech." Řekla Hermiona a Draco se musel usmát. „To mi došlo,ale víš už v jakých?" Nedal se odbýt. „No... vlastně jsme je s Ginny dneska chtěly jít koupit. No ale asi půjdeme až zítra. Musím si vybrat nějaké, které se hodí k sádře." Řekla Hermiona a zavřela oči. „Unavená?" Řekl Draco. „Trochu." Řekla Hermiona a to bylo její úplně poslední slovo dne, než usnula.

A už jsem tady zase. Přijde mi to neuvěřitelné,ale už 216 přečtení! Mockrát děkuju! Ještě vydám dneska dvě nebo tři kapitoly, protože zítra mám v plánu jen jednu nebo dvě. Tak za chvíli ahoj! Jenom vaše Déňa Grangerová! 😸💙

Nejlepší co mám (Dramione) ✓Where stories live. Discover now