3. kapitola

2.2K 79 6
                                    

„Překvapená?" Zeptal se. „Tak trochu." Řekla Hermiona a dál se na něj koukala. „Budeš jenom koukat,nebo sem půjdeš Grangerová?" Řekl trochu naštvaně a ona přistoupila blíž. „Takže..." Začal a ona se koukala ne něj. „Nechceš se mnou jít na ten ples?" Dořekl a Hermiona se na něj podívala. „Ty tam půjdeš?! Malfoyi ty ses zbláznil! Však jsi smrtijed! My budeme oslavovat pád lorda Voldemorta!" Křičela a on si dal prst před pusu. „Přece nechceš, aby nám strhli body za  potulování hradem v noci?" Řekl Malfoy a ona se trochu uklidnila. „Proč to tak řešíš?" Zeptal se nakonec a ona se na něj podívala. Pořád ale nic neříkala, takže pokračoval. „Všiml jsem si, že ses na mě při večeři koukala." Řekl a ona ztuhla. Byla to pravda,ale přece mu ji nepotvrdí! „No... Já..možná se ti to zdálo." Řekla a on přikývl. „Ale nezdálo Grangerová." „Ale zdálo." Řekla a tím začala hádka, jestli zdálo nebo ne. Malfoye to nakonec přestalo bavit, takže se přiznal. „Grangerová, nemluv nesmysly, já jsem tě s Weaslyovou slyšel." Řekl a Hermiona se na něj nechápavě podívala. Dnes toho Ginny řekla opravdu hodně,co asi slyšel? „A co přesně jsi slyšel?" Zeptala se a on na ní vrhl úšklebek. „Ale...tak různě, že jo!" „Malfoyi!" Zlobila se na oko Hermiona a Malfoy se kupodivu usmál. „No tak třeba." Začal přemýšlet a potom napodoboval Ginny s Hermionou: ‚‚Hermiono, proč jsi mi neřekla,že se ti líbí právě Malfoy? Ginny pst! Ale prosím tě, přece nechodí po vlaku a neodposlouchává!" Ač Hermiona věděla, že teď přijde výsměch, smála se, protože znělo a vypadalo tak vtipně, jak Malfoy předvádí právě jí a Ginny. „No co? Nebylo to tak?" Zeptal se a Hermiona se začervenala a lehce přikývla. „No a jelikož jsem dobrota sama,rozhodl jsem se, že tě pozvu na ten ples." Hermiona se rozesmála. Draco? Dobrota sama?! To už nevydržel a začal se smát taky. Hermiona měla moc nakažlivý smích. „Fajn. Tak já s tebou ne ten ples půjdu." Usmála se Hermiona a začala se zvedat. „Počkej." Řekl ze země Malfoy a zvednul se. „Když už spolu jdeme na ten ples. Co bys řekla tomu,že bychom se usmířili. Vlastně...chci začít znovu." Řekl a Hermiona se usmála. „Fajn." Řekla a natáhla ruku. „Hermiona Grangerová." Draco na ní chvíli koukal ale potom ji podal ruku a řekl: „Draco Malfoy." Pak už se Hermiona sebrala a odešla. (Pozn. au. Neuvěřitelně dlouhý odstavec...405 slov.😂)

***

Ráno už Ginny hořela nedočkavostí! Zajímalo jí, jak právě spící Hermiona dopadla. Koneckonců je to její nejlepší kamarádka. Konečně se Hermiona začala probouzet a Ginny vystartovala k její posteli. „Tak co? Kdo to byl? Jdeš s ním na ten ples? Jak vypadá? Už spolu chodíte?" Zasypala Ginny Hermionu otázkami. „V klidu Ginny. Dobrý! Na ples s ním jdu. Vypadá normálně a nechodíme spolu. Na to je ještě brzo." Řekla Hermiona a Ginny se zamračila. „Kdo to je?" „Je to... Malfoy." Zašeptala Hermiona a Ginny spadla brada až na podlahu. „Kdo? To se ti určitě jen něco zdálo!" Podívala se na ní nevěřícně Ginny. „Ne vážně. Byl to Malfoy." Řekla Mia „To on tě pozval na ples?" Divila se Ginny a Hermiona přikývla. „A cos udělala?" Zeptala se Ginny. „No...to pozvání jsem přijala a i všechno ostatní." Řekla duchem nepřítomná Hermiona a Ginny se na ní nechápavě podívala. „Jo takhle! Ne jen se se mnou usmířil. Víš začali jsme znovu." Vysvětlila Hermiona a Ginny se usmála: „Takže je šance, že by dva byste..." „Ginny" přerušila Hermiona Ginny. „Jsme jen kamarádi." „Mio! Já s Harrym jsme taky začínali jako kamarádi,ty s Ronem jste začínali jako kamarádi a vím, že ještě spousta dalších taky." „Ty nedáš pokoj, že jo!"  Zašklebila se Hermiona a odešla do koupelny.

***

Na snídani

„Kam jsi včera šla?" Ptal se Ron podezíravě. „Co je ti do toho Rone?" Zeptala se Hermiona koukala ke zmijozelskému stolu na blonďáka. „Víte co? Já budu muset jít." Řekla Hermiona a odešla z Velké Síně. Ginny se za ní koukala a k jejímu překvapení šel o chvíli později i Malfoy.
„Tak cos mi chtěla?" Zeptal se Draco, když přišel k Hermioně, která čekala před Velkou Síní. „Proč jsi mě pozval na ten ples?" Zeptala se a Draca to očividně zaskočilo. „No... protože jsem chtěl." Řekl a pohladil Hermioně tvář. „Co-o to děláš?" Řekla Hermiona a on ruku stáhnul. „Ehm...no." Začala Hermiona a trochu se začervenala. „Mohl jsi pokračovat. Bylo to celkem příjemné." Řekla Hermiona a on se jen usmál. Co to dělám? Pomyslel si Draco. Fakt?" Zeptal se nevěřícně a ona přikývla. No a potom se něco stalo a to změnilo Hermioně život, zavřela oči a Draco taky.

Ahoj! Tak jsem tady zase! Chci vám moc poděkovat! 1. Kapitola má 10 přečtení! Chápu, že se vám to může zdát možná málo,ale já si toho neskutečně vážím! ❤️ A co říkáte na příběh? Myslíte si, že je dobrý? Dají si Hermiona a Draco pusu nebo jeden z nich couvne? Nebojte se, do dnešní 21. hodiny určitě bude další kapitola! Ale potřebuji poradit... chcete, aby se Hermiona s Dracem políbili teď nebo až později? Stačí jeden komentář a moc mi to pomůže! Předem díky! Vaše Déňa Grangerová! ❤️😸

Nejlepší co mám (Dramione) ✓Where stories live. Discover now