25. kapitola

879 38 4
                                    

Ráno ji probudily sluneční paprsky. Líně otevřela oči a podívala se na svého stále spícího přítele. Byl prostě krásný! Chvíli se na něj dívala...nebo si alespoň myslela, že je to chvíle. „Dobré ráno princezno. Úžasný pohled, viď?" Řekl, když si všiml, že se na něj dívá a začervenala se. To je takový egoista! Pomyslela si a dala mu pusu, protože takového ho přece milovala.  „Tak vstáváme Grangerová." Zavelel a ona se zavrtala do peřin. „Přece nechceš přijít na první hodinu pozdě?! A v den svých narozenin!" Řekl a ona vystřelila rychlostí větru z postele. „Vida!" Zašklebil se a začal se oblékat, zatímco ona si čistila zuby a snažila se  rozčesat si své neposlušné kudrliny. „Princezno...nerad ruším,ale potřeboval bych svoje oblečení." Ušklíbl se a ona mu prstem naznačila,aby počkal a vyplivla pastu. „Cos říkal?" Zeptala se ho tak sladkým tónem, protože moc dobře věděla, co potřebuje. „Potřeboval bych tvoje ‚pyžamo', víš?" Řekl a ona se na něj podívala a zavrtěla hlavou. „Ale noták!" Zamračil se a ona se usmála a zase zavrtěla hlavou. „Hermiono." Řekl už trochu chladněji a ona přešla z koupelny do ložnice. „Draco" Řekla a udělala na něj psí oči. „Ano?" Podíval se na ní pobaveně. „Necháš mi ji prosím." Dělala dál psí oči. „Tak přijď večer do Zmijozelu." Řekl a ona si povzdechla, přikývla a neochotně mu vrátila jeho košili. „No vidíš, že to jde." Řekl a začal si zapínat knoflíky. „Tak pojďte vy dva." Křičela už Ginny asi čtvrt hodiny a bušila na dveře,ale neotevřela je,aby nenarazila na něco,co by ji strašilo do konce života.„Minutku Ginny." Ozvalo se z ložnice a Ginny začala trpělivě počítat.

***

„Tak co?" Začala Ginny. „Co máš dneska v plánu?" „Dneska bych ráda byla s vámi." Řekla Hermiona,ale Ginny si to chybně vyložila. „On ti něco udělal?" Řekla zatímco se koukala jeho směrem,v obličeji byla celá rudá a začínala vstávat. „Ne Ginny. Ale každý rok bývám s vámi." Řekla a rozhlédla se po svých lvích přátelích. „Nechci na tom nic měnit.". „Aha...tak to má Malfoy víc štěstí než rozumu." Řekla Ginny a Hermiona se uchechtla. „No ale po páté bych ráda byla s ním. Ostatně...dneska se chystám přespat ve Zmijozelu." Řekla Hermiona a Ginny se usmála, zatímco Harry trochu zrudnul vztekem a Ron u vedlejšího stolu taky. „Zas to spolu budete dělat?" Prasknul na ní již zmiňovaný Mrzimor. „To je její věc. A vůbec odprejskni Mrzimore!" Řekla Ginny a Hermiona se na ni vděčně usmála. Dnes opravdu neměla náladu se s Ronem dohadovat. „Hermi,tohle ti posílá Ron." Řekl Harry a podával Hermioně jakýsi balíček, zatímco její Zmijozel naznačil kývnutím hlavy,aby šla z Velké Síně ven,a tak se kamarádům vymlouvala, že si zapomněla učebnice a odešla za Dracem.

***

„Co ti to Potter dal?" Zeptal se hned jak přišla. „Nějaký balíček od Ronalda." Řekla Hermiona a pořádně si balíček prohlédla. „To si to ani neotevřeš?" Podíval se na ni a ona po něm střelila pohledem. „Uklidni se." Řekl a krok od ní odstoupil. „Ale copak? Malfoy se bojí?" Řekla pobaveně a tentokrát po ní pohledem střelil on. Povzdechla si a balíček rozbalila. Byla v něm krabička a tu taky otevřela a v ní byl papírek na kterém stálo: Všechno nejlepší.
                          Tohle ti dávám,abys
                          nezapomněla, kam
                          a ke komu k patříš   
                                                     Ron                                                                                                              Papírek přečetla a dala ho na stranu. V krabičce potom našla malý odznáček,na kterém se pral lev s hadem, zatímco vydra stojá v pozadí. „To snad nemyslí vážně!" Zahřměla Hermiona a Draco si její dárek půjčil. Samozřejmě, že když dočetl,tak zuřil a už se vydal směrem k Velké Síni, aniž by tomu Hermiona mohla jakkoliv zabránit. No a prostě vběhla za ním, zatímco on táhnul Rona z Velké Síně. „Hermiono! Řekni mu, ať mě pustí!" Pištěl Ron a Hermiona se dala do smíchu. „Udělám co si budeš přát princezno." Řekl Draco a zašklebil se. Hermiona se usmála a řekla: „Počkej tu."

Za ani ne dvě minuty byla zpátky a přivedla Ginny,Pansy,Harryho a Blaise. „Tady Grangerová se tě prý chystá zmlátit Weasley." Řekl pobaveně Blaise a Ron nechápal. „Vrazí ti!" Vysvětlila mu mile Ginny a Ron se na ni překvapeně podíval. „Ustup ke straně, lásko." Řekla Hermiona a Draco ustoupil kousek ke straně. Opravdu nepotřeboval,aby dostal jako ve třetím ročníku. „Neboj Rone,nebude to bolet." Usmál se Blaise a Harry si povzdechl. Ron byl kdysi jeho nejlepší kamarád,ale dnes po té hádce co se mezi nimi odehrála, kvůli změně koleje... nejednou Harry zpozorněl, protože ho jeho manželka štípla,aby se podíval. To už se Hermiona napřahovala a vrazila Ronovi takovou ránu, až z toho Ron spadnul na zem. „Za co to bylo?!" Vypísknul Ron a se strachem v očích se díval na Hermionu, která si k němu přidřepla a řekla: „Ronalde, ten odznak jsi měl trochu předělat, že? Lev s vydrou se perou a koukají se tři hadi a dva lvi." „Zkončili jsme Hermiono!" Zapištěl Ron a odběhl pryč. „Co tě na tomhle mohlo vytočit?" Divil se Harry a Hermiona mu to vysvětlila: „Mám za to, že tím hadem je myšlena určitá osoba." Harry pochopil a začal litovat, že tu s nimi Ron ještě chvíli nezůstal.
„Tak pojďte nebo přijdeme pozdě." Řekla Pansy,a tak se všichni sebrali a šli do učebny.

***

Celý den byla Hermiona se svými kamarády a když bylo pět minut před pátou,vstala a šla do vstupní haly,kde měla s Dracem sraz. „Krásná jako vždy, Grangerová." Řekl, když přesně na pátou stála před ním. „Tak co hodláš dělat?" Zeptala se, zatímco ji vedl na školní pozemky. „Mám překvapení." Řekl a vedl ji dál a dál,dokud nebyli na onom kopci,kde si onehdy měli piknik. „Tak pojď." Řekl, když se posadila na trávu a koukala směrem k Bradavicím,nad kterými byl ohňostroj. Draco jí chtěl říct, že to nebylo v plánu, prostě se tam ten ohňostroj objevil,ale když se na něj Hermiona otočila a vděčně se na něj podívala,tak nic neřekl. „Tak fajn." Řekla a vyběhla na kopec takovou rychlostí,jakoby úplně zapomněla, že ji pře chvílí bolely nohy.

Ahoj lidičkové moji milí! Tak dneska vidím ještě jednu kapitolu. 😉 Takže se těšte a zatím pá! Déňa Grangerová 💚❤️

Nejlepší co mám (Dramione) ✓Kde žijí příběhy. Začni objevovat