5. kapitola

1.8K 73 18
                                    

„Dobré ráno." Pozdravila Ginny usměvavou Hermionu, která seděla na okně a právě poslala dopis. „To nejhezčí!" Řekla Hermiona a pořád se smála. „Co se stalo?" Zeptala se Ginny, která si nemohla ve vší rozespalosti na nic vzpomenout. „Teď spolu s Dracem chodíme. Nejspíš." Řekla Hermiona a Ginny se rozsvítilo. „A povídej!" Nakázala jí Ginny a Hermiona začala všechno vyprávět.
A najednou bylo tolik a my šli do Bradavic." Ukončila své vyprávění rychle Hermiona, protože viděla právě přilétající sovu.

A jak ses jinak vyspala?
                              D.M 🖤

„On je celkem romantik, viď?" Řekla Ginny a Hermiona přikývla, zatímco psala dopis. „Nechceš jít už na snídani? A kolik vůbec je?" Řekla Ginny. „Na snídani jít můžeme ,jen napíšu Dracovi a je za pět minut sedm." Usmála se Hermiona. „Jak dlouho jsi vzhůru?" Zeptala se Ginny starostlivě. „Asi od pěti. Vůbec jsem nemohla spát." Řekla Hermiona a pohodila hlavou ke koupelně, aby se šla Ginny převléct.

***

„Co jsi myslela tím nejspíš?" Vzpomněla si Ginny na Hermionino vyprávění. „Vlastně ani nevím,jak to mezi námi je." Řekla Hermiona a trochu posmutněla, dokud jí někdo nezakryl oči. „Harry?" Typla si Hermiona,ale ruce ne povolit. „Rone?" Hádala dál a Ginny vedle ní se mohla potrhat smíchy. „Draco!" Vykřikla a on sundal ruce a zasmál se. „Co tu děláš? Váš stůl je támhle." Řekla Hermiona zmateně a Draco se na ní podíval s co to meleš? výrazem.  „No to sice jo." Začal. „Ale já jsem tě přišel navštívit." Řekl a Ginny se opět začala smát a Hermiona měla co dělat, aby nezačala taky. On Draco Malfoy ji přišel navštívit k jejímu stolu?! „To je od tebe hezké." Řekla Hermiona a usmála se, a tak si Draco přisedl ke stolu a začal si nabírat jídlo. „Ale noták!" Řekla Ginny a Hermiona i Draco se na ní tázavě podívali. „Včera jste se od sebe nemohli odtrhnout a dneska se ani neobejmete!" Řekla Ginny něco, co  Dracovi a na chvíli Hermionině nedávalo smysl. „Noták! Mia mi všechno vyprávěla! Moc vám to přeju! I když jsi to ty." Řekla Ginny a Hermiona se chytla za hlavu. „Díky." Řekl Draco a podíval se na Hermionu, která se stále držela za hlavu. „Jsi v pohodě?" Zeptal se a ona se usmála. „Jistěže" „Možná má zrzka pravdu." Řekl a dal jí pořádnou pusu. (Pozn. au. Hihi 😹) „Vy jste tak roztomilí!!" Zapískala Ginny, načež se na něj koukala skoro celá Velká Síň. „Ehm...no to bylo trošku trapné." Řekl Draco a Hermiona přitakala. „No to teda."

***

„Zlato,budu muset jít, slíbil jsem Blaisovi a Pansy, že někam zajdem." Řekl a omluvně se podíval na Hermionu, které věnoval další pusu. „Užijte si to." Řekla Hermiona, načež se Draco usmál a odešel. „No vida!" Zasmála se Ginny a Hermiona se začervenala. „Budu to muset říct Harrymu a Ronovi." Řekla Hermiona a Ginny ji objala. „Neboj! Harry to pochopí a Ron...Ron se s tím bude muset smířit." Hermiona se musela usmát. Představa Rona, který se snaží smířit s ní a s Dracem? Vypadalo to vtipně, alespoň do té doby,kdy si uvědomila, že by mohla přijít i o něj i o Harryho a ostatní. Bude to přeci muset říct Nevillovi, Seamusovi, Deanovi,Lence a to by ještě mohla pokračovat... zkrátka a dobře všem!! „Uklidni se Hermi,oni to pochopí." Řekla Ginny, když si všimla vystrašené Hermiony. „To doufám, nechci o ně přijít." Řekla Hermiona a spolu s Ginny vstala od stolu a šly oznámit klukům tu novinku. „Jo Hermi...Harry už něco tuší. Neví,kdo to je,ale asi je mu dost jasné, že někdo,s kým jsi byla skoro celou noc. A samozřejmě kluk." Řekla a Hermiona si vzpomněla na větu,kterou Ginny řekla, když od ní táhla Rona. Běž za ním! Ano,asi tak nějak to bylo. To už byly před obrazem buclaté dámy,ze kterého lezli Ron a Harry. „Otočte to, snídani vám neseme." Řekla Ginny a otočila kluky směrem ke společenské místnosti. „Hermiona vám chce něco říct." Řekla Ginny, když se všichni usadili a přitulila se k Harrymu. „No...nevyšilujte." Řekla Hermiona a začala vyprávět.

***

„Takže si to ujasněme." Řekl Harry, který se snažil vše pochopit. „Ty i přes to jak se k tobě choval jsi do něj byla zamilovaná a nikomu o tom neřekla. Předevčírem sis to jen tak po hádce s Ronem uvědomila a řekla to Ginny a pak ti náhodou od Malfoye přišel dopis ve kterém se tě ptal,jestli s ním nechceš na ples. Tys mu řekla, že jo a včera tě pozval do Prasinek a tam jste spolu začali chodit. Chápu to správně?" Dokončil Harry své dlouhé „shrnutí" a Hermiona přikývla. „Kdyby to nebyl zrovna Malfoy bylo by to fajn,ale jelikož to Malfoy je..." Řekl Harry a podíval se na Hermionu. „Tak ti popřeju hodně štěstí a smířím se s tím." Hermiona byla nadšením bez sebe! Ani ve snu by si nemyslela, že Harry Potter, hlavní nepřítel Draca Malfoye se s tím smíří a tak vstala a objala ho, zatímco Ron vstal,odešel do ložnice a praštil za sebou dveřmi. V tu chvíli Hermiona propukla v pláč. Věděla, že se s tím Ron bude mít problém,ale nečekala takovouhle reakci. Harry i Ginny k ní přišli a objali ji. To bylo totiž jediné,co mohli v tuto chvíli dělat.

Tak mě tu máte!! Už od rána se věnuji tomuto příběhu. Dneska mám v plánu ještě dvě kapitoly,ale uvidíme,jak to budu stíhat. Chci vám moc poděkovat! Už skoro padesát přečtení! Je to úžasný! Moc děkuju vám čtenářům, které tahle knížka baví a doufám, že vás nezklamu! Déňa Grangerová! 💙

Nejlepší co mám (Dramione) ✓Where stories live. Discover now