17. kapitola

923 39 4
                                    

Když skončili, řekl Draco Hermioně: „Mio, jak jsi to vlastně myslela s tím Weaslym?" „Byli jsme spolu dva měsíce a já mu řekla, že je na to ještě poměrně brzo. A proto nejspíš zuří." Řekla Hermiona a Draco se začal smát. „Kdo by do něj řekl, že bude tak žárlit." Řekl a ona pokrčila rameny. „To jsme tomu zase dali." Řekla Hermiona a on se na ní podíval. „Už jsou tři." Řekla Hermiona a Draco se zasmál. „Co je k smíchu?" Ptala se Hermiona. „Ty nevydržíš jen tak sedět a nehlídat čas, viď?" Řekl a ona zavrtěla hlavou. „Podej mi ruku." Řekl a ona mu ruku poslušně podala. „Tak. A vrátím ti je až na večeři." Řekl a ona se mu marně pokoušela hodinky sebrat. „Draco." Řekla. „Mio." Usmál se a ona do něj strčila. „Mio?" Řekl najednou z ničeho nic. „Ano?" Usmála se na něj. „Kdy máš narozeniny?" Zeptal se najednou Draco. „19.9. Co ty?" Zeptala se Hermiona. „5. června" řekl a ona se chytla za hlavu. „Propásla jsem tvoje narozeniny!" Řekla a on se zasmál a řekl: „Přiznejme si to. 5. června by tě ani nenapadlo, že by ses se mnou bavila. Tak to neřeš a oslavíme to příští rok." „Tak fajn." Řekla a vytáhla foťák. „Víš, myslím si, že by bylo fajn,kdybys měl i ty fotku na mém nočním stolku." Usmála se Hermiona a on přikývl a tak udělali úplně úžasnou kouzelnou fotku, na které se smáli a poté se políbili. (Pozn. au. Roztomilé, že? 😂) „Miluju tě. Víš to?" Zeptala se Hermiona a on přikývl.
„Taky tě miluju. Tak a teď se jdeme najíst." Řekl Draco a Hermiona se usmála.

***

„Draco, víš,sice nemám hodinky,ale odhaduju, že bude něco kolem šesté a máme jít za chvíli na večeři. Nevyrazíme?" Zeptala se a on přikývl. „Hermiono?" Řekl, když balili deku a ona se na něj podívala. „Vím,že už jsem ti to jednou říkal,ale u nás je zvykem představit partnera rodičům. Dneska mi přišla sova a matka nás zve do jednoho podniku. Chtěla by tě poznat. A já jí řekl, že to pozvání přijmeme." Řekl Draco a Hermiona na něj vyvalila oči. „Aha a kdy?" Zeptala se. „Zítra. V šest hodin přesně." Řekl a ona si odfrkla. „Zase na poslední chvíli." „Vždyť mě znáš." Usmál se a ona taky. Má pravdu. Vždyť ho zná. „Tak jdeme?" Zeptal se a ona přikývla a ruku v ruce šli směrem k Bradavicím.

***

Když přišli před Velkou Síň dal Draco Hermioně pusu a ona si šla sednout za svými kamarády.„Teď budeš s Malfoyem trávit celý den?" Řekl Ron, když se Hermiona objala s Ginny a Harrym. „Co ti do toho je?" Zeptala se ho jedovatě Hermiona. „Takhle jedovatým tónem bys se mnou nemluvila, kdybys netrávila tolik času se zmijema!" Řekl Ron a podíval se ke Zmijozelskému stolu. „Ty prostě nedokážeš unést to, že jsem šťastná s někým jiným než s tebou." Řekla Hermiona a on se na ní podíval. „Já bych to unesl,kdyby ten někdo jiný nebyl Malfoy." Řekl Ron a Hermiona se na něj koukla. „A není jedno, Jestli to je Draco,nebo třeba Neville?" Řekla Hermiona a on se na ní jedovatě podíval. „To není jedno!" Řekl Ron a ona se na něj upřeně podívala. Potom jí to ale přestalo bavit, takže se věnovala jídlu a povídala si s Ginny a Harrym. „Hermiono, on tě celé ty roky urážel a ty ses na to vykašlala a v klidu s ním chodíš?" Řekl Ron po nějaké té chvilce. „To je moje věc." Řekla Hermiona a on už ztratil trpělivost a zařval skoro přes celou Velkou Síň: „On je smrtijed a ty jsi mudlovská šmejda!" „Takhle o něm už nikdy nemluv!" Zakřičela Hermiona a dala Ronovi pěstí stejně,jako ve třetím ročníku Dracovi, který právě vstával,aby šel Hermioně na pomoc a přitom vzpomínal na to,jak to bolí, když od ní dostaneš pěstí. Mezitím stihl dát Ron Hermioně facku tak velkou až spadla k zemi. „Pane Weasley!" Vstala McGonagallová a mířila si to rovnou k Ronovi. „Weasley!" Zařval Draco přes celou síň a začali se s Ronem prát. „Pane Malfoyi!" Přidala McGonagallová do kroku a mezitím je od sebe Hermiona,Ginny a Harry trhali. Přesněji Hermiona a Ginny Draca a Harry Rona,ale moc jim to nešlo a koukali na ně celé Bradavice, včetně profesorů. „Draco přestaň! Nic to nebylo." Řekla Hermiona,ale Draco ne a ne přestat. „Ronalde Weasley!" Zaječela Ginny stejně jako paní Weasleyová a on Draca překvapivě pustil. Mezitím došla McGonagallová na druhý konec Velké Síně,kde se před pár vteřinami Ron s Dracem prali. „Draco." Zašeptala Hermiona a on jí objal. „Pánové, slečno Grangerová, pojďte se mnou." Řekla a všichni tři odešli.

Tak jsem tady zase. Počítejte s další kapitolou tak za dvě hodiny. Zatím se mějte. Deni Grangerová 💙

Nejlepší co mám (Dramione) ✓Where stories live. Discover now