1. kapitola

5.3K 114 19
                                    

Konečně do Bradavic!" řekla usměvavá Hermiona, když byla na nástupišti 9 ¾. „Hermiono! Ahoj!"volala na Hermionu Ginny. „Ahoj Ginny! Jak ses měla?"zeptala se Hermiona, která právě pevně objímala svou nejlepší kamarádku. „Měla jsem se báječně, však víš. Ale co ty?"ptala se Ginny, která se o prázdninách vdala za Harryho. „Já se měla snad ještě líp než ty! Víš...o prázdninách jsem vyhledala svoje rodiče a vše jim vysvětlila! Už všechno ví!" Řekla Hermiona a Ginny nadšeně vypískla. „Hermio to je skvělý! Jsem moc ráda!" „Jo já taky." Usmála se Hermiona, která si najednou za Ginny všimla Rona a Harryho. „Harry! Rone!" Řekla Hermiona a objala oba dva kamarády. „Ahoj Hermiono! Jak sis užila prázdniny?" Ptal se Harry Hermiony! „Báječně! Vyhledala svoje rodiče a..." „Hermi to je super! Gratuluji!" Řekl Ron. Ano, už bylo po válce,ale Ron s Hermionou spolu nebyli. Kdepak! Sice spolu chvíli byli,ale krátce potom se rozešli, protože jejich vztah nedělal dobrotu. „Alé! Takže naše slavná trojka se vrací do Bradavic?!" Řekl posměšně kdosi za nimi. Byl to Malfoy a vrhal na všechny tři své úšklebky. „Co tu děláš smrtijede?" Divil se Ron a vrhl po Malfoyovi vražedný pohled. „Já myslel, že jsi v Azkabanu! Harry přece svědčil proti tobě ne?" Řekl Ron a podíval se tázavě na Harryho. „Ale Pottere! Tys mu to ještě neřekl?" Řekl posměšně Malfoy. „Co tím naznačuješ Malfoyi?" Zeptal se nechápavě Ron. „Řeknu vám to ve vlaku." Řekl Harry, vzal Ginny za ruku a Hermiona s Ronem je následovali.

***
„Takže tys nesvědčil proti němu?!" Zlobil se Ron. „Uklidni se Rone. Harry udělal dobrou věc!" Vykřikla Hermiona, která netušila, že po "chodbě" vlaku (pozn. au. nevím jak to nazvat 😂) jde Malfoy, který měl výborný sluch a většinu z rozhovoru slyšel. „Odkdy jsi na Malfoyově straně?" Ptal se Ron Hermiony. „To jsem přece neřekla!" Vykřikla Hermiona a postavila se. „Ale vypadá to tak!" Zakřičel Ron a Hermiona po něm vrhla vražedný pohled. „No tak se nehádejte." Řekl Harry a stoupnul si mezi Rona a Hermionu. „Ron to určitě tak nemyslel a..." „Ty jsi taky na jeho straně?! Fajn jak myslíte! Musím jít!" Vykřikla Hermiona a odešla z kupé.

Jau! Pozor na cestu Grangerová!" Řekl Draco protivně a rozzuřená Hermiona řekla: „No jo, všichni kluci se dneska můžou zbláznit!" „Promiň?" Řekl Malfoy a díval se,jak odchází.
Co jí může být? Pomyslel si Malfoy a hledal volné kupé.

***
Mezitím se Hermiona uchýlila na záchody a přemýšlela nad tím vším. Hned první den a první hodinu se stihla už pohádat s Ronem a vlastně i s Harrym...ale kdyby k tomu nedošlo,tak by si přece nepřipomněla to, co si myslela už od prvního ročníku v Bradavicích a to sice, že je do Malfoye zamilovaná až po uši...„Mio?" „Ginny?" „Mio, já vím, že se Ronald chová jako pitomec, jenže se furt nevyrovnal s tím, že jsi mu dala kopačky."Začala Ginny. „A co se týče tebe... možná jsi zareagovala trochu no..." „Já vím Ginny..." Přerušila Hermiona Ginny a objala ji. Až teď si Ginny všimla,že plakala. „Co se stalo Hermi?" Zeptala se starostlivě. „Je to kvůli Ronaldovi?" „Ne Ginny vůbec!" Začala Hermiona a vyprávěla Ginny o Drcovi,o tom,jak do něj vrazila a co mu řekla a jak se omluvil a tak dále. „Malfoy že se umí omluvit?!" Divila se Ginny a koukala na Hermionu, která přikyvovala. „Jé to už je tolik?" Divila se Hermiona, která se právě podívala na své hodinky. „Kolik je?" Zděsila se Ginny. „Měly bychom tam být za pět minut!" Vykřikla Hermiona a spolu s Ginny si běžely do kupé k Ronovi a Harrymu pro hábity,aby se mohly převléct. „A nemusíte na nás čekat. Chvíli nám to potrvá." Řekla Ginny a s Hermionou běžely zase zpátky na záchod,kde se převlékly a upravily. „Hermiono, proč jsi mi neřekla, že se ti líbí právě Malfoy?" Ptala se Ginny Hermiony, která si dala prst před pusu,aby Ginny naznačila, že nemá mluvit tak nahlas. „Ale Mio,tady nás nikdo neslyší!" Začala Ginny. „Přeci všichni nechodí po vlaku a neposlouchají rozhovory ostatních. A obzvlášť ne Zmijozelští a hlavně Malfoy!" Dodala Ginny, která se ale šeredně přepočítala! Malfoy šel zrovna kolem záchodů, které byly vedle posledního kupé, ve kterém právě on seděl. A když vylézal, celý rozhovor vyslechl. „Tak pojď Mio!" Slyšel Ginny a dal se na útěk.

Nejlepší co mám (Dramione) ✓Where stories live. Discover now