79.) Time to leave, time to come

91 9 17
                                    

Třetí:

Když se konečně vrátili Matt s Cameron a přivezli zásoby jídla, Tord si uvědomil, že už nemůže chodit v uniformě. I kdyby si svlékl a půjčil si věci, k ničemu by to nebylo. Nijak by nezakryl tu kůži, ani make-upem.

I když už teď stal bez kabátu, s páskem na oko vyhrnutými rukávy až po lokty, lidi by ho poznali a udali - je na něj nejvyšší zatykač a odměna je vyšší, než kdy předtím. Vzpomínal si, kdy se rozhodl dojít pro součástky na svého robota na opačnou stranu UK. Dohoda se švédskými vojáky nedopadla moc dobře a policii se Tordovo chování nelíbilo. Už předtím mu došlo, že ty prášky mají na něj větší vliv, než si myslel.

Neuklidňovaly ho - přímo ho vědomě uspávaly a přitom jeho horší já bylo vzhůru a dělal ze sebe padoucha. Manipulace jako od kouzelníka, co vás zhypnotizuje. Přemýšlel, kolikrát se tak choval, aniž by si prášek vzal.

Zatřásl hlavou, aby zapomněl, že vůbec na to pomyslel. Musel přemýšlet nad plánem, jak se Nicoletty zbavit a podle toho, jak Matt vyprávěl - o jejich stalkerovi a budoucímu vrahovi - to nebude lehké. Kéž by tu tak byl někdo z armády...

Možná...

Ne, to je šílený, historie by se neměla opakovat!

"Torde!" Zavolala na něj Natali a mávala. Tord přišel k ostatním a posadil se do tureckého sedu. Scout, Ringo a Blackie si okamžitě sedli na jeho klín a dělali, že je to dokonalý polštář. Neodolal a začal hladit palcem Ringovu hlavičku. Oproti robotické dlaně se zdála být menší, ale přitom tak vyrostl.

Vedle něj Tom seděl totéž v tureckém sedu a hlavou opřenou o ruku sledoval, jak se naproti nim Edd a Tara synchronizují ve vyrábění kouzel v podobně iluzí různým věcí, i deště. Tara mu vyprávěla mezitím o významu zbraní, které se dočetla v knize a i když se snažila po poučit, Edd už měl od začátku téhle cesty vybranou zbraň - meč. Taře to nepřišlo praktické, když umí létat, ale Edd ji moc neposlouchal.

Vedle nich si Courtney a Nat prohlížely své zbraně - dvě bílé pistole a nové dlouhé katany, které vyrobil úspěšně Edd, aby se procvičil. Chtěl si je původně nechat, ale zůstal u svého meče a katany předal Natali, která si s tím určitě vypíchne oči.

Vedle ní posedávala Cameron. Sice se usmívala, ale Tord a určitě i Matt si všimli, že ji trápí, že je poslední s Naty (které to je asi fuk teď), co nemají schopnosti.
(A navíc, Courtney určitě bude mít taky, když hned neumřela, aspoň si to myslí.)

Matt se vedle obou dvou cpal poslední sušenkou, se kterou se chtěl s Cam rozdělit, ale odmítla.

----------

Tord se zase brzy odpojil od skupiny a zašel dál, do základy. Mezitím, co se procházel, volal Patryckovi, potřebovali nějaké oblečení, zbraně, zbroj a cokoli dalšího.

Cestou nalezl to, co nechtěl.

Staré a zničené kusy robota. Některé části byly stále spojené a v celku, některé zase na tisíce malých kousků. Byl poničený, hlavně hrudník a hlava, které skrz projela harpuna. Od nohou po boky to šlo, hrudník docela taky, ale hlava byla k ničemu - byl to hlavní a taky jediný ovládací panel robota, nemohli jste mít tělo bez hlavy.

✅ „Another Start" | Eddsworld AUKde žijí příběhy. Začni objevovat