77.) Looking for...

91 12 96
                                    

Cameron:

"Běž od nás!" Chránila jsem jednou rukou Matta a druhou jsem chtěla využít k bitce. Namísto toho se ta zrůda rozhodla shodit křišťálový lustr, který nad námi visel a ten tedy byl velký. Její hybnost byla rychlá, že jsem si nepovšimla, že už to udělala a řetěz začal vrzat. Oba jsme se rychle podívali nahoru s řetěz trhl sebou.

"Bacha!" Zařval Matt, vzal mě čelem k sobě, pevně stiskl s nahnul se k zemi. Neviděla jsem a ani nevěděla, co udělá, ale nemohla jsem nic jiného, než se dusit v jeho mikině.

Vyděsilo mě, když jsem slyšela rozbíjecí se lustr, ale necítila jsem větší tíhu, než Matt. Nic se nezměnilo.

Když mě pustil, uviděla jsem kolem nás kouli, či tedy polovinu, do které jsme se vešli. Celá lesklá, fialově zbarvená a silná. Lustr se roztříštil na něm.

Když se koule otevírala, podívala jsem se na Matta s hlavou plnou otázek.

"Tohle mi pak vysvětlíš." Řekla jsem a ďoubla do něj prstem.

"Máme toho hodně, co vysvětlit." Nervózně se usmál. Povzdychla jsem si a rozhlédla se kolem. Zrůda zmizela. "To není dobrý, že?" Nasadil už vážnější tón, nemohla jsem nic jiného, než jen přikývnout, stála jsem tam u něj beze slov.

Nevěděla jsem, jestli utéct a vzít sebou zásoby, nebo se proti tomu postavit.

A hádám, že Matt, který kolem mě prošel, si vybral tu druhou, protože zamířil k dvoujitému shodišti a šel na pravou. Já hned za ním.

"Matte, to nemůžeš!" Chytla jsem ho za rukáv, ale ani se neotočil.

"Já tě ochráním." Řekl na obranu. Náhle byl podivně sebevědomý a to se mi nelíbilo. Rozhodně to nebylo jeho opravdové sebevědomí...

"Já ji nepotřebuju, to ty!" Zatáhla jsem ještě jednou, abych ho přinutila stát, jenomže ne. Třetí varování už nedávám...

"Jenomže tohle jsou mé problémy, né tvoje!" Jeho drzost se proměnila ve vztek, zpomaloval.

"Ale já ti chci pomoct!" Jeho pohár přetekl, zastavil se, otočil a chytl za ramena.

Menší varování do budoucnosti:

Nikdy.

Mi nesahejte.

Na.

Ramena.

"Cameron, ty to nechápeš! Ugh...." Zesílil stisk a zahlédla jsem lesk v jeho modrých nebeských očí. "Pomůžeš mi tak, když budeš v bezpečí tam! Odjedeš autem zpátky do lesa za ostatními."

"Ani náhodou! Samotnou tě v tom nenechám!"

"Cameron, měj rozum, zlato!"

"Žádný nemám, odstrkuj mě, jak chceš, ale já tě neopustím za nic na světě!" Vytrhla jsem se z jeho čelisti a pokračovala v honbě za zrůdičkou. "Bež tam, já tu."

Matt:

Grrrh! Holka paličatá, bláznivá... Zlobil jsem se na ni, jak může být sakra tvrdohlavá, nikoho takového jsem v životě ještě nepotkal! Nejradši bych teď kopl do stolu nebo ji vzal do náruče, hodil do auta se zásobou jídla a rozkázal ji aby odjela, alespoň kvůli mě.

✅ „Another Start" | Eddsworld AUWhere stories live. Discover now