4.) Truth or Dare ✔

365 38 32
                                    

Třetí:

"Kdo to byl?" Zeptala se Courtney s lekým ruským přízvukem, zaujatá odjíždějícím rudým autem, kterému se lak jenom leskl. Místo toho, aby ji jeden z mužů odpověděl, Edd a Matt odešli zpět do domu. Jenom Tom k ní ochotně přistoupil, nebyl nadšen, měl kamennou tvář. Kamenná maska znejistila Courtney, ale neustoupila. Byla zvědavá jako malá dívka, kdy čeká na Santu Clause. Dámy ustoupily taktéž do domu. Nechtěly se motat do nečeho zvláštního.

"Znáš Rudou armádu?" Zeptal se chladným dechem. Courtney přikývla souhlasně a odvážně stála. Nebála se.

Rudá armáda začínala být slavná politická záležitost, hlavně mezi několika státy. Hlavně Norska, Francie a Velká Británie, a později se to začalo šířit i v Severní Americe. Nikdo nemohl minout jen tak tyto zprávy. Kdysi tu byla LIVE NEWS o Zombie apokalypse, kde s Zombie armádou bojovali právě oni, Rudá armáda, spolu i s jejich velitelem osobně, který vytvářel strategii. Na jeho žádost ho ovšem nejmenovali a stal se takovým "anonymem", ale bylo jisté že brzy to už tajemné nebude.

"Tord Larsson, je vůdce armády. Je to mazaný, chladnokrevný, zabijácký zmrd, který zde není vítán. Když říkám zde, myslím tím mezi námi. Mými kamarády. Tohle je pro něj zakázaná zóna."

"Takže ses s ním rozešel... nebo...?" Pokusila se o 'romantický' vtípek, přičemž se zašklebila a Tom se znechutil, vypadal, jakoby chtěl zvracet.

"UGH, FUJ! Ty seš blbá..."

"Klid, černoočko. Sorry."

"No to bych prosil, fujtabjl. No, zkráceně, málem mě zabil, odbouchl nám náš bývalý barák a trvalo pár měsíců tohle zprovoznit. Takže takový je příběh." Courtney mu něchtěla moc věřit, ale přišlo ji to pravdivé. Nerealistické, šílené, ale pravdivé. Bylo tomu tak? Je to zvláštní.

"Ty vole, kecáš!" Ironickým nadchnutím ho vytočila. Tom pouze zavrčel a odešel. Byla to pravda on to ví. Oni to vědí. A brzy i všichni.

"MATTE, TY IDIOTE! MOJA COLAAAAAA!" Zařval Edd z plných plic, až se z toho otřásl celý dům. Matt nechtěně vylil Eddovu jasně červenou plechovku coca-coly na černou knihu, kterou před skoro půl hodinou našel. Černá kniha pořád vydávala podivé vrčení a vibrace, ktere přestávaly být vtipné a staly se otravnými. Matt nevěděl, jak zareagovat a Edda to dosti štvalo, tak nechtěně překlopil colu na knihu, která sice přestala vibrovat, ale Eddův vztek se rozšířil do větších obzorů. Matt se rozhodl knihu vzít a utíkat před zuřícím Eddrizlym.

"NEEEEE! SORRY! SOOOOOOORRY!"

"BUDEŠ SE JEŠTĚ HODNĚ OMLOUVAT."

"A CO DĚLÁM ASI TEĎ!!" Tom pozoroval vtipně situaci, říkal si zároveň, jestli si neudělat popcorn a sledovat to jako kino. Tohle se jen tak nevidí a Tom si rád užije něčí bolest. Oba jsou momentálně jako kočky, co se berou o malou konzervu tuňáka.

"OKAY, OKAY! Co třeba něco! HLAVNĚ NE ZRCADLA! NE ZRCADLA! EDDE MĚJ SLITOVÁNÍ!" Řval Matt. Hodil po něm černou knihu kvůli sebeobraně. Edd zakopnul o knihu a spadl, mohl si klidně zlomit i čelist.

"Hajzle!" Zakřičel Edd.

"Hhhhh, to bereš zpět! Jsem přece nádherný!"

"Až to bolí..."

"JSI ZLÁ MÁMA!"

"CO FURT MÁTE S TOU MATKOU!"

"... Nezahrajeme si flašku?"

"... Hmmm.. tak jo." Pro Toma tohle bylo normální. Jak řekl, jako kočky, co se perou o tuňáka, který si stejně nakonec oba rozdělí a sní. Tom se nechtěl tohohle podivného klání účastnit. Připadalo mu to divný a trapný. Je mu přece kolem dvaceti a stále hrají dětské hry. Matt a Edd si klidně můžou hrát, Tom si zabere celý gauč a bude se koukat na The Cats, seirál o kočkách. Je to jako Warrior Cats kniha, ale seriálové podání.

Edd roztočil Tomovou prázdnou láhví, připomínalo to Ruské kolo, ale tisickrát rychlejší. Pozoroně oba zhypnotizovaně láhev, až oba začali točit hlavami a do sebe čelem narazili.

"AU!" Vydali bolestivě ze sebe. Láhev se zastavila. Směřovala na kolena zrzavého mladíka. Usmál se, miloval tyhle teenagerovké hry, připdaly mu zábavné a hlavně zlomyslné a zákeřné a to Matt občas dokázal být, hlavně v téhle hře. Ale na něj ta příležitost nepadla, ale na Edda, měl možnost mu dát cokoliv.

"Chci úkol!"

"Tak jo. Až někdo zaklepe, otevřeš. Zaflirtuješ s prvním člověkem, co příjde." A jako na zavolanou někdo spíše zazvonil na zvonek u dveří, než zaklepal. Matt nečekal takovou rychlost. Podíval se na ušklíbajícího Edda, který pozvedával obočí. (Wiggle wiggle.)

Matt nejistě vstal a nervózně ke dveřím šel. Nadechl se, vydechl, odhodlal se a usmál. Jak těžké to může být! Nemůže, on je tak neodolatelný, že ihned, jak ho ten daný člověk uvidí, zamiluje se do něj a bude ho milovat po zbytek života.

Matt otevřel radostně dveře a stála tam jeho nová sousedka. Cameron. Rudé vlasy byly volné a stála tam bez mikiny a i bez trika. Měla na sobě sportovní bra a i legíny s teniskama. Matt znejistil. Nová sousedka a první interakce by mohla změnit okamžitě vztahy, hlavně to nepokazit.

"Ahoj, sorry, že ruším, ale jaký je heslo na Wifi? Potřebuje ho jen na krátkou dobu, pak se klidně odhlásím." Zeptala se mile a prohrábla si vlasy. Zářily na slunci a i spocená vypadala dobře. Vypadala více mile, než se sekerou a pusou plnou nadávek.

"No, mé heslo je 'jsi kočka'." Matt nevěděl co říct, byl nervózní, už dlouho se žádnou neflirtoval. Měl si něco přerovnat první v hlavně, než by měl začínat mluvit. Cameron se na něj zvláštně koukla a vypadala, že ho asi praští.

"Ughhhh....." Zavrčela a protočila oči. Stále čekala na tu správnou odpověď.

"Sorry. Heslo je: 'Coca-cola je lepší než Pepsi'. Všechno malý a dohromady."

"Děkuju. Jo a mimochodem, taky jsi docela divoký kus zvěře." Se zlomyslným úsměvem na něj mrkla a odešla zpět do svého domu. Mattovy tváře lehce zrudly a nervózně se zachechtal, jeho smích spíš přípomínal ovci. Obvykle přípomínal prase svým smíchem, teď tohle byl tichý ovčí smích. A ovce Matt přemýšlel, co se stalo.

"Jak to šlo?" Zeptal se Edd zvědavě s úsměvem na tváři. Byl zvědav a happy.

"Já ani nevím... Možná po mě jede~."

"Matte, nezvyšuj si ego."

"TOME, JSI HRUBÝ!" Zakřičel Matt uraženě na Toma, s rudými nafouklými tvářemi.

[UPDATE: 24. 9. 2018, 965 slov, ORIGINAL: 26. 3. 2017, 500+ slov, Wanna play bottle game?, nejsem si jistá počtem.]

~ElisaCaleisa

✅ „Another Start" | Eddsworld AUWo Geschichten leben. Entdecke jetzt