6.) Little troubles ✔

353 36 14
                                    

"Grrrrh….Já už nemůžu, jdu tam!" Tara byla naštvaná, tak dlouho bez své knihy nebyla. Byla nervózní, vyděšená, i jak už bylo řečeno, naštvaná. Bez jakýchkoliv dalších slov, ať už od ní, či jejich kamarádek, vstala z gauče a šla dovnitř.

Zaklepala nejdříve slušně na své sousedy. Slyšela hlasy, možná né tak jasně, ale slyšela. Zavrčela a zkusila to znovu. Hlasy utichly. Tara zabouchla pěstí na dveře. Čím déle bez knihy byla, tím byla více bez sebe a doslova.

Cítila, že je poblíž. Potřebuje ho zpátky. On čeká stále tam.

"Zbláznila ses?" Křikla po ní Cameron, ale to už Tara otevřela dveře a vstoupila dovnitř. Zarazila se, když viděla, co se tam událo.

Z mladých dospělých idiotů, jsou nyní menší idioti - děti. Zhrozila se, když viděla svou knihu pokreslenou. Nedivila se už, naštval se a proklel v malé děti.

Klukům mohlo být maximálně tak sedm až deset let. Tara se musela zasmát, přišlo jí to legrační, naštěstí, malovánky mizeli pryč a na stránkách byl pouze prapodivný text, tak jak má být.

"Zlá kniha! Zlá!" Rozčílil se zrzek menší velikosti, který jen mimochodem, připomněl čivavu, a ne jen psa čivavu, i vysokou, rudovlasou zrzku Cameron, která mohla, klidně doslovně, roztát z dětí. Hned všechny tři vzala na sebe, Toma na záda, Edda na jedné a Matt na druhé (zde se může vidět její síla).

"Yay, jsme vysocí!" Malá klučičí trojka zajásala. Byli tak roztomilí, že se z Cam stala dočasná teta a pobíhala s nimi po domě jako blázen.

"Co to tak tr-...." Beze slov vstoupily další dvojka dam dovnitř, s otázkami ve své mysli - Kde se tu ty děti vzaly?!

"Taro, tos je proklela?" Courtney se zeptala s rukama v bok a leaderským postojem.

"Ne, to Kniha Démonů."

"Taro, na to ti neskočim, stačí už, že sis hrála s mým okem."

"Tentokrát nelžu a buď ráda, že ti funguje stejně, jen s bonusem. Sama ses i nabídla, slečno." S úsměvem Tara odpověděla, načež jen Courtney protočila slovy, raději, než aby odpovídala.

"Ale co budeme s nimi dělat? Nechceš to náhodou zvrátit?" Vstoupila Natali do rozhovoru.

"Kniha si určí sama pravidla."

"To je blbost. Že ty s tím umíš, to je jedna věc, ale že by i kniha samotná, to je šílenost."

"Vše, co se na světě děje, je šílený.

'Dobře, ale-" Než stihla něco říct, ozvala se rána a Cameron byla s klukama na zemi. Matt se v tu chvíli rozbrečel, dostal nejen ránu do hlavy, ale trochu krvácí na koleni.

"Cos dělala, magore!! Ty je ještě zabiješ!" Zvedla Courtney Cameron a ty pak kluky.

"Se stala nehoda, ta jejich kočka byla na schodu, chtěla jsem přeskočit a bylo to!" Dostala ránu do ramene od Cour a ta ji to vracela, přičemž se začali prát.

"Vy sami jste magoři, ach jo!" Plácla se do čela Naty a šla ke klukům. "Cameron, nechte se a podej dezinfekci a vyčisti Mattovi tu ránu a zalep. Já se postarám raději o zbytek." Vzala Toma s Eddem a šli k televizi, pustila jim pohádku a oni se s radostí v očích dívali.

Cameron s dezinfekcí a náplastí šla k Mattovi, ten se ji docela bál.

"No ták, neboj, to se zahojí." Usměje se na něj a povytáhne nohavici, aby nanesla dezinfekci.

"Jsem teď ošklivý?!" Zabrečel nešťastně.

"Cože? Ne! Proč?"

"Mám i bouli! Hele!" Ukázal na čelo, kde se vyskytovala. Cameron se zahihňala a pohladila po vlasech.

"To nic není prosimtě, ona však zmizne. Teď to štípne." Stříkla dezinfekci na něj a on se ušklebil. Nanesla i náplast a hned bylo po problému. "Statečný kluk." Usmála se na něj a on taky, už byl rád, nebolelo ho to tolik jako předtím. Šla s ním k televizi a koukali se na něj spolu.

"Tak, aspoň se záhada knihy vyřešila, ale co bude s klukama?" Zeptala se Natali, věděla, i s ostatními, že takhle nemůžou zůstat. "Mohlo by se něco stát, klidně by mohla přijet zničehonic jejich rodiče na návštěvu a uviděli by je jako děcka!"

"Kono- ehm, chci říct, kniha nedává tak dlouho prokletí, zítra ráno zase budou normální, s trochou štěstí více rozumný a říkat, že mají něco, co nepatří jim ale třeba mě!" Začala zase Tara. Ostatní zavrčely, aby nechala tu záležitost na pokoji, přeci jen, to nevěděli. Chudáci malí.

"Jenže co budem do té doby dělat?" Zeptala se Cameron. Jsou to přeci jen, děti, hned se unudí za klidně i deset minut, někdy i pět, pokud je hyperaktivní a to oni jsou. To ona moc dobře věděla, sama byla tetičkou jedné potvory svého bratra - její vlastní neteř.

"Zatím můžeme koukat na tohle luxusní televizi! Koukni, The Cats, The Children, Policie v akci, dokonce i ten strašnej seriál Ordinace v růžový zahradě!" (A/N: in CZE we have these two last shows and we used to sometimes making fun of Ordinace/Hospital There's also familiar, in another channel, it's called Ulice/Street. BULLSHITS XDDD).

"Jé, Želvy Ninja (Teenage Mutant Ninja Turtles: 2012! Necháš to, prosím! Je to úplně první díl z první série!" Zaškemral Edd. Kluci koukali na Courtney s ovladačem velmi smutně, dokonce měli i psí oči. I Naty se přidala (sama moc upřímně nepodporovala verzi 2019, kvůli příběhu a textu, jinak animace byly skvělý). Nemohla říct ne, ne kvůli dětem ale kvůli tomu gremlinovi Nat, vypadala, že ji brzy ukousne ruku, aby dostala ovladač.

----

Po asi skoro celé první sérii seriálu nastal večer a to pro děti znamená čas na spánek. Cameron zase vzala na sebe a ukládala na postel, holky pro jistotu raději za ní, aby jim náhodou tentokrát nezlomila ruce, ani sobě.

"Pohádku!" Zaškemral Matt. Tom ani nereagoval, jen pokukoval po pokoji svýma černýma očkama a Edd si zrovna zamluvil stranu postele.

"U-uh, a-ale-" Cameron zakoktala, neznala přeci žádnou pohádku-... Tedy, dokud ji do hlavy jedna zrovna nevyskočila. Nevěděla, jestli má, ale zkusit se to může. Lepší něco, než nic. "Dobře… Tahle je o princezně, co se skrývala za rytíře, aby chránila jednoho prince." Holky si už v hlavě říkali, že to bude určitě šílený.

Princezna Camilie, kdysi přišla o domov. Nemohla žít s pocitem viny, užíralo ji to v duši, nenáviděla se za to. Stalo se ji to, když ještě byla maličká holčička. Utekla, nebylo co v popelavém království už dělat. Solarem, byl její nyní druhý domov a trénovala už od počátků svého nového života, aby je temnota nepohltila také. A koho? Království přece, který vládl zemi, a v němž žil i král se svým synem, Matthewem.

Cameron samotná neuvěřila svým očím to, že ti vypráví, ale má i pocit, že ne. Že někdo jiný, jakoby to sám i prožil.

Nikdy předtím si na tento příběh nevzpomněla, ani nikdy ji ho někdo nevyprávěl. Ale dokud chlapci byli šťastní, jen dál mluvila a neřešila tyto detaily.

[Původní: The portal, 674 slov.
Nyní: 1127 slov.]
~Elisa

✅ „Another Start" | Eddsworld AUNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ