Nawoord

2.7K 73 61
                                    

Eerlijk? Ik had nooit verwacht dat ik dit boek af zou schrijven. Dit is het eerste boek ooit dat ik helemaal tot het einde heb geschreven, en dat ook nog eens binnen een recordtijd van twee maanden.

Nee, dit boek is niet fantastisch geschreven, nee, dit boek bevat geen ingewikkelde plotlijnen, nee, dit boek is niet perfect. Maar het is wel mijn boek, en daar ben ik trots op. En weet dat veel mensen kritiek gaan geven op dat de personages niet genoeg verandering doormaken, dat de verhaallijn te standaard is en dat het boek niet goed is uitgewerkt, maar weet je wat? Laat ze maar komen. Ik ben blij en tevreden met het resultaat waar ik bloed, zweet en tranen in heb gestoken. En dat kan niemand meer van me afpakken.

Om eerlijk te zijn, zijn er genoeg momenten geweest waarop ik wilde stoppen met schrijven. Ik las boeken die velen malen beter zijn, goed in elkaar zaten en waar gewoon over nagedacht is. Ik besefte me dat mijn boek nooit zo goed zal worden, en nooit zo veel waardering zal krijgen. En dat heeft er bijna voor gezorgd dat ik stopte met schrijven. En ik weet dat ik niet de enige ben die dat probleem heeft. En tegen jullie allemaal wil ik zeggen: ik ben er heilig van overtuigd dat ook jullie boek het waard is om geschreven te worden. Jij bent goed genoeg, jouw boek is goed genoeg, en ondanks wat anderen doen, moet jij blijven doorgaan met dat waar je gelukkig van wordt. Laat je niet tegenhouden door denigrerende gedachtes. Schrijf wat je wil schrijven, alsjeblieft.

Ik wil iedereen bedanken die op dit boek heeft gestemd, gereageerd of ook maar gelezen heb. Zonder jullie was het me misschien ook wel niet gelukt. Ik wil ook speciale dank geven aan mijn vrienden hier op wattpad. Jullie betekenen alles voor me, en ik wil jullie nooit meer kwijt.

Ik wil speciale dank geven aan roekeloos, die me toch wel heel heel erg heeft geholpen met het doorzetten van het schrijven en het wezen van een vriendin. Je bent echt geweldig!

Ook liyalt, mintje68, xYourDisneyPrincess, geschichtenelfe en Lindevl24 bedankt voor alle reacties en het verbeteren van alle fouten! Jullie zijn toppers!

Hoogstwaarschijnlijk zal ik door blijven gaan met schrijven. Hopelijk zie ik je snel bij één van mijn komende boeken, of zie ik je ergens anders opduiken.

Liefs,
Nachtgedaante

Laat maar zien ✓Where stories live. Discover now