29. Hebben alle jongens oversekste breinen?

3.1K 89 24
                                    

Dinsdagmiddag- Viënna pov.

De deur vliegt open en de jongens lopen één voor één onze kamer binnen. Ik kijk op en frons mijn wenkbrauwen als Aiden naast me om het bed komt zitten. We zijn een week verder sinds Aiden en ik het hebben goedgemaakt en de band tussen ons en de jongens is steeds sterker geworden.

'Ik ben stikchagrijnig,' deel ik brommend mee. 'Dus als ik jullie was zou ik niet teveel in m'n buurt komen'.

Aiden lacht en negeert mijn woorden, want hij slaat zijn arm om mijn middel en trekt me tegen zich aan. Zijn adem kietelt tegen mijn huid.

'Komt het doordat je niet rookt?' gokt hij.

Ik zucht en knik. Ik ben nu al een week aan het proberen om niet te roken en tot nu toe heb ik me er ook aan gehouden, maar af en toe is het zo verschrikkelijk moeilijk om het verlangende gevoel naar een sigaret te negeren.

'Misschien moet ik je afleiding geven,' fluistert hij plagend in mijn oor en zijn lippen raken kort mijn hals aan.

Ik huiver zacht en blik snel naar de anderen, die ons allemaal lachend aankijken.

Ik rol mijn ogen en duw Aiden van me af.

'Dat zal niet nodig zijn. Vanmiddag is toch training, dus ik heb genoeg afleiding voor vandaag'.

De lessen zijn voor vandaag al afgelopen, dus de enige verplichting die ik vandaag nog heb is de voetbaltraining. Ik heb wel zin om even te sporten, zeker omdat ik hierdoor niet aan roken denk, maar ik heb geen behoefte om samen met Luciën op één veld te spelen. Hij heeft de afgelopen tijd zijn afstand gehouden, maar aan de blikken die hij me geeft wanneer we elkaar tegenkomen, weet ik dat hij me nog niet vergeten is.

'Ik weet dat je me in je gedachten al aan het uitkleden bent,' grinnikt Aiden plagerig en ik schud lachend mijn hoofd.

'Niet waar'.

'Niet iedereen is zo oversekst als jij, Aiden,' helpt Kazuna me. Als ik haar dankbaar aankijk, zendt ze me een glimlach.

'Heb je eigenlijk al besloten wat ik aan moet naar het Zomergala?' vraagt Aiden ineens. Om eerlijk te zijn heb ik daar de afgelopen dagen nog geen enkele keer over nagedacht.

'Ik ga morgen uit school met de meiden naar de stad om de kleding voor het gala te komen. Daarna vertel ik je wel wat jij aan moet,' vertel ik hem.

Hij knikt goedkeurend en drukt een kus tegen mijn sleutelbeen aan. Ik rol grinnikend mijn ogen en richt mijn aandacht op de anderen.

'Met wie gaan jullie?'

Sabya begint hevig te blozen en Justus slaat zijn arm trots om haar heen. Ook zij zijn de afgelopen weken erg met elkaar bezig geweest. Het is wel overduidelijk dat die twee elkaar leuk vinden, ondanks dat Sabya af en toe wat afstotelijk is. Het zal niet lang meer duren voor die twee in een relatie zitten.

'Wij gaan samen,' deelt Justus zonder twijfel mee. Sabya knikt instemmend en kijkt hem met een lieve glimlach aan.

Seb geeft aan dat hij met een vriendin van buiten het internaat gaat. Haar naam is Olivia en volgens hem ziet ze er prachtig uit. Hij verzekert ons dat we haar echt aardig gaan vinden, wat ik nogal betwijfel, maar ik ga niet de goede sfeer verpesten. Daarom knik ik enkel en kijk vervolgens Kazuna vragend aan.

Ze haalt kort haar schouders op. 'Ene Austen had me meegevraagd, maar ik had hem laten weten dat ik er nog over na ging denken. Ik denk dat ik met hem ga'.

Ik grinnik. 'Hoelang heb je hem laten wachten?'

Haar wangen worden rood van schaamte en ze kijkt even naar de grond. 'Twee weken,' grijnst ze beschaamd. We barsten met z'n allen in lachen uit.

'Dat kan echt niet!' lacht Brianna en ze kijkt haar hoofdschuddend aan. Ook ik kan niets anders dan lachen.

'Met wie ga jij eigenlijk?' vraag ik nieuwsgierig aan Brianna. Ik heb haar de afgelopen dagen nog geen enkele keer gehoord over het gala. Misschien heeft ze allang een date?

Ze haalt haar schouders op. 'Ik ben nog niet gevraagd. Misschien moet ik zelf maar het voortouw nemen en een jongen vragen,' suggereert ze. Aiden naast me maakt een afkeurend geluid.

'Jongens horen de meiden te vragen, niet andersom,' zegt hij duidelijk.

Ik frons diep en draai me naar hem om. Ongelovig kijk ik hem aan.

'Wat is dat nou voor een anti-feminisme? Meiden mogen ook best een jongen meevragen, dat laat zien dat ze sterk en onafhankelijk zijn!' ga ik tegen hem in. Hij rolt zijn ogen en kijkt me met een kleine lach aan.

'Daar ben ik het niet mee eens. Jongens moeten gewoon wat ballen tonen,' zegt hij.

'Brianna heeft anders meer ballen dan de meeste jongens hier op het internaat,' kaats ik terug. Ik hoor haar zachtjes grinniken.

Ook Aiden moet zacht grinniken. 'Dat kan ik niet ontkennen,' lacht hij. 'Maar toch vind ik dat jongens de meiden moeten vragen. Zo werkt dat gewoon'.

Ik rol nogmaals mijn ogen door zijn vasthoudendheid, maar kijk Brianna dan glimlachend aan.

'Ik vind dat jij gewoon iemand moet vragen,' verzeker ik haar. Ze kijkt me dankbaar aan.

'Dank je'.

'Hoelaat is het eigenlijk?' vraagt Nathan. Ik wil hem eigenlijk vragen met wie hij gaat, maar aan zijn blik te zien wil hij het daar niet over hebben. Ik wil er wat van zeggen, maar als Sabya de tijd zegt, sperren mijn ogen wagenwijd open.

Shit, we zijn te laat voor de training. Als Coach ziet dat we te laat zijn, zijn we nog lang niet jarig. Ze haat laatkomers. Volgens haar zijn dat mensen die zich nergens in interesseren. Mensen die laks en lui zijn en het niet kunnen opbrengen om respect voor anderen en de regels te tonen. Niet dat ik het daarmee eens ben, maar ik heb geen zin in een straf. Dus haar training is zowat het enige waar ik netjes optijd kom.

Razendsnel duwen we de jongens uit de kamer en kleden we ons om.

'Waar zijn mijn schoenen?' bromt Brianna in paniek. Ze draait gehaast rondjes in de kamer, opzoek naar haar felgele voetbalschoenen.

Ik schiet in je lach. 'Bri, die heb je al aan...'

Ze kijkt naar beneden en ziet dat ze die inderdaad al aan had getrokken. Ze legt beschaamd haar hand tegen haar hoofd en zucht dan vermoeid.

'Stress is niet goed voor mijn brein,' kreunt ze.

Ik grinnik enkel als antwoord.

Sabya en Kazuna zitten op hun bed en wensen ons succes met de training. En dat zullen we hard nodig hebben ook.

* * *

Wat vinden jullie: moet de jongen het meisje vragen of kan het ook andersom? Ik vind dat het moet kunnen, maar ik zou er zelf nooit de moed voor hebben, haha.

Liefs,
nachtgedaante

Laat maar zien ✓Where stories live. Discover now