23. Als je lingerie leuk vindt, trek het zelf aan

3.1K 92 32
                                    

Zaterdagochtend- Viënna pov.

Tijdens het ontbijt in de kantine zit ik samen met Zuna en Brianna aan een tafel ergens in het midden. Ik had gehoopt dat Aiden en de anderen bij ons zouden komen zitten, maar ze liepen rechtstreeks naar hun standaard tafel ik de hoek. Wat me echter meer zorgen baart is dat halverwege Celeste en haar vriendin -die volgens Zuna de naam Valentina draagt- zich bij de jongens hebben gevoegd. Celeste zit dicht bij Aiden en leunt speels naar hem toe en het lijkt er niet op dat Aiden dat erg vindt. Ze zitten in een gesprek verwikkeld waarbij ze omstebeurt moeten lachen.

'Je moet je niet zo druk om hem maken,' zegt Brianna, die blijkbaar doorheeft dat ik naar hem zit te kijken.

Zuchtend kijk ik haar aan. 'Weet ik,' mompel ik verslagen. 'Ik voel ook helemaal niets voor hem. Maar het zit me gewoon niet lekker dat hij de ene keer zo tegen me doet en het moment daarna weer met Celeste zit te flirten. Ik voel me gewoon gebruikt'.

Ik heb ze nog niet verteld over mijn botsing met Luciën, maar het zit me nog steeds niet lekker.

Ze zucht en kijkt me medelevend aan. 'Dat snap ik, maar zo zijn jongens nu eenmaal. Zeker jongens als Aiden'.

Ik knik, ze heeft gelijk. Ik moet Aiden uit mijn hoofd zetten en de weinige gevoelens die er al zijn, aan de kant schuiven. Ik zit niet wachten om afhankelijk van iemand te worden, zeker niet van iemand die zo onbetrouwbaar is als Aiden.

Na het ontbijt maken we ons verder klaar in onze kamer. We hebben niet zo lang nodig, maar we hebben met de jongens afgesproken dat we over een half uur voor de poort afspreken. Vanaf daar pakken we de bus en gaan we naar de stad.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik er best zin in heb. Ik ben nog nooit met vriendinnen naar de stad geweest. Mijn mannelijke vrienden hielden niet van winkelen, dus ik meestal ging ik alleen, of bestelde ik kleding via internet.

We lopen met z'n drieën de kamer uit en lopen richting de uitgang. Buiten is het een aangename temperatuur. De zon schijnt fel, maar er waait een frisse wind. Als we bij de poort aankomen, zien we dan de jongens er al staan. Als vanzelf laat ik mijn blik over Aiden heenglijden. Hij heeft een zwart shirt aan en een donkere broek.

'Dat duurde lang,' plaagt Seb als we ons bij hem voegen. 'Volgens mij is het eerder een regel dan uitzondering dat meiden er zo lang over doen om zich klaar te maken'.

Ik rol mijn ogen. Jongens zijn altijd zo ongeduldig en zitten altijd zo te haten op het feit dat meisjes zogenaamd langzamer zouden zijn.

Kazuna trekt aangevallen haar wenkbrauw op en begint tegen hem in te gaan. Seb vouwt zijn armen over elkaar en luistert geamuseerd naar haar tirade.

'Op naar de bus!' zegt Brianna snel, om een ruzie te voorkomen. Ze steekt haar arm enthousiast in de lucht en steekt al de weg over. Ik schud lachend mijn hoofd, maar volg haar wel samen met de rest richting de bushalte.

Aiden komt naast me lopen en onze handen botsen kort tegen elkaar door het lopen. Verbaasd kijk ik naar hem op, en zie dat hij een lichte grijns rond zijn mond heeft staan. Ik rol mijn ogen en loopt zwijgend verder. Ik ben zijn geflirt met Celeste nog niet vergeten, maar weet ook dat hij niets verkeerd heeft gedaan.

Ookal voelt dat wel zo.

* * *

In de stad is het druk. Overal lopen mensen over de straat, of zitten ergens op en terrasje wat te drinken. Momenteel struinen we met de groep over de brede winkelstraat. Kazuna, Brianna, Sabya en ik lopen voorop, terwijl de jongens ergens achteraan sjokken. Sabya had vanacht bij haar moeder geslapen, maar kon deze middag wel met ons mee winkelen.

Ik kijk om naar de jongens en moet lachen om het aangezicht. Hun schouders zijn gebogen en je kan duidelijk zien dat ze er geen zin meer in hebben. Het is dan ook erg warm, en we lopen al bijna twee uur lang rond in de stad.

Ik kijk weer voor me en mijn oog valt op een lingerie zaak rechts van ons. Ik begin onheilspellend te grijnzen en buig me naar de meiden toe, die me met ondeugende blikken aankijken.

'Wat dachten jullie ervan om eens die lingerie zaak binnen te gaan en de jongens een dosis ongemakkelijkheid te geven?' grijns ik. De meiden beginnen hevig te knikken en kijken elkaar lachend aan.

Ik ga weer rechtop staan en draai me naar de jongens om, die me met afwachtende blikken aankijken. Ik kijk ze onschuldig aan en wijs naar de lingerie zaak. Hun blikken volgen mijn arm en als ze zien waar ik op doel, worden hun ogen groot.

'Wij willen daarheen,' zegt ik direct. Aiden kijkt me aan alsof hij een verloren puppy is. Hij haalt een hand door zijn donkere haren heen.

'Is goed. Zullen wij alvast een plekje op een terras bezet houden?' stelt hij twijfelend voor.

Ik schud hevig mijn hoofd en grijns uitdagend. 'Ik dacht het niet, jullie gaan mee. Allevier. Je bent de afspraak toch niet vergeten?'

De jongens kreunen vermoeid, maar lopen toch achter ons aan de winkel in. Maar ik heb niet het gehoopte effect. In plaats van ze ongemakkelijk te laten voelen, lijkt het alsof de jongens helemaal thuis zijn tussen de verschillende setjes en bikini's. Ze lijken hun energie in één keer terug te hebben.

'Zeg Viënna,' zegt Aiden en ik kan de grijns haast in zijn stem horen. Ik draai me geïrriteerd naar hem om, om vervolgens te zien dat hij een bloot kledingstuk in zijn handen heeft. Een plagende grijns hangt rond zijn lippen. 'Als je dit 's nachts nou aandoet...'

Ik rol mijn ogen. 'Dan wat?' snauw ik.

Hij haalt lachend zijn schouders op. 'Dan zou ik dat zeker niet erg vinden'.

Ik brom gefrustreerd. Waarom doen de jongens alsof dit totaal niet ongemakkelijk voor hen is? Vanuit mijn ooghoeken zie ik niet alleen de meiden tussen de rekken kijken, maar zie ik dat ook de jongens hun ogen uit het lijf kijken. De roepen wat tegen elkaar wanneer ze een gewaagd setje zien en lachen dan zelfverzekerd.

'Als je die zo leuk vindt, moet je hem zelf misschien maar aantrekken,' snauw ik hem toe. Ik draai me weer van hem weg en kijk verder tussen de rekken. Ik hoor zijn lach naast me.

Ik kijk wat verder, tot ik Aidens stem weer hoor.

'Fuck, ik zou echt een moord doen om je hier in te zien,' fluistert hij schor en hij houdt een kanten setje omhoog. Het is erg gewaagd en iets wat ik absoluut niet aan zou trekken. Daarom duw ik hem vrijwel meteen aan de kant en loop zonder wat te zeggen langs hem heen. Ik loop richting de rest van de groep.

'Zullen we weer gaan?' vraag ik kortaf. De meiden knikken, maar de jongens schudden hevig hun hoofd.

'Waarom zo snel al? Jullie hebben niet eens wat gekocht,' zegt Nathan verontwaardigd.

'Wacht, ik heb een idee,' zegt Aiden achter me. Ik draai me fronsend naar hem toe en kijk hem afwachtend aan. 'Wat nou als de jongens dingen voor de meiden uitzoeken, en jullie ze moeten passen?'

Ik laat een sarcastische lach horen. 'En wat hebben wij daaraan? Wij hebben totaal geen voordeel aan dat goede idee van je'.

Hij kijkt me grijnzend aan. 'Wij betalen alles wat jullie hier kopen. En we trakteren op eten zometeen'.

* * *

Oké, ik haat het altijd als er mannen rondlopen in de lingeriezaak. Ik vind het gewoon irritant dat ik dan continu het gordijn dicht moet houden en niet even snel iets kan laten zien. Meer mensen die deze irritatie delen?

Liefs,
nachtgedaante

Laat maar zien ✓Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang