24. Onthoud: neem nooit jongens mee winkelen

2.9K 91 11
                                    

Zaterdagmiddag- Viënna pov.

We wachten bij de pashokjes en af en toe komen de jongens aanlopen met een lingerie-setje in hun handen. Het eerste wat Aiden me gaf was het kanten setje van net, en ik vervloek mezelf momenteel echt dat ik op zijn idee ben ingegaan. Ik had gewoon 'nee' moeten zeggen, en dan waren we nu uit deze verdomde winkel geweest.

'Ik vind dit erg, erg ongemakkelijk,' zucht Sabya naast me. Justus heeft voor haar al enkele setjes uitgekozen. Ze kijkt er verloren naar.

Ik knik. Ik wrijf vermoeid met mijn hand over mijn gezicht. Misschien kunnen we ongezienze winkel uit sluipen als de jongens niet kijken? Dan kunnen we snel de bus naar huis pakken en dit hele gedoe vergeten.

Net als ik op het punt sta om daadwerkelijk de winkel uit de sluipen, komen allevier de jongens onze kant op lopen. Ze duwen nog wat kledingstukken in onze handen en wijzen dan met hun hoofd naar de pashokjes.

'Gaan jullie je omkleden?' vraagt Seb.

Ik brom vermoeid en kijk naar de dingen die Aiden in mijn handen heeft gedrukt. Het zijn drie lingerie-setjes en een gewaagde nachtjapon. Ik kijk hem dodelijk aan, maar ik krijg enkel een onschuldige grijns terug. Ik kreun en loop een van de pashokjes in. De meiden doen hetzelfde en we kleden ons met tegenzin om.

Waarom hebben we ooit goedkeuring gegeven aan dit idee?

Ik trek het kanten setje aan en kijk twijfelend in de spiegel. Ik moet toegeven dat het gewaagd, maar vooral sexy staat en dat mijn lichaam er goed in uitkomt. Ik bijt op mijn lip en draai een rondje. Ik voel me veel te bloot. Zelfs nu ik in een afgesloten pashokje sta, heb ik het gevoel alsof iedereen me kan zien.

'Heb je al iets aan?' hoor ik Aidens stem aan de andere kant van het gordijn vragen.

'Ja,' brom ik kortaf.

'Wacht, ik kom kijken'.

Mijn ogen worden zo groot als schoteltjes en snel houd ik mijn kleding voor mijn lichaam.

'Als je het maar laat, Aiden!' roep ik hem furieus toe. Ik zie het gordijn iets bewegen, maar merk dat Aiden niet naar binnen kijkt. Ik hoor enkel zijn plagende lach van buiten het pashokje.

'Alsof ik hem later niet alsnog te zien krijg,' grinnikt hij.

Ik frons mijn wenkbrauwen en voel de behoefte om hem een klap in zijn gezicht te geven. Hij zorgt ervoor dat de woede in mijn lichaam oplaait.

'Wie zegt dat ik het ga kopen?' vraag ik verontwaardigd. Ondertussen probeer ik ook de andere twee setjes, die ook allebei erg gewaagd zijn, maar waarvan ik opnieuw moet toegeven dat ze erg goed staan. Aiden heeft een goede smaak als het om lingerie gaat.

'Ik, want ik ga alles voor je kopen'.

Ik zucht vermoeid en trek als laatste de nachtjapon aan. De japon is van zijde en zit losjes om mijn lichaam, maar wel op zo'n manier dat het erg bloot is. De stof is zacht en ik moet eerlijk toegeven dat het kledingstuk heerlijk zit. Hier zou ik wel in kunnen slapen, ondanks dat de japon nauwelijks tot over mijn kont komt. Er is toch niemand die het te zien krijgt.

Want Aiden kan zeggen wat hij wil, maar ik ga dit nooit voor zijn ogen dragen.

Ik kleed me weer om in mijn normale kleding en stap het pashokje uit. Ik zie dat de andere meiden ook al klaar zijn, en hun setjes in hun handen hebben. Ze hebben alledrie blozende wangen, maar ik kan zien dat ze moeten glimlachen. Ze lijken het uiteindelijk niet erg te vinden dat de jongens alles betalen.

'Gaan we naar de kassa?' stelt Seb voor. Hij heeft vooral dingen voor Zuna uitgekozen, en zie dat hij ook voornamelijk haar kant op kijkt. Zuna knikt goedkeurend en we lopen naar de kassa. De vrouw kijkt vreemd op als we met z'n allen afrekenen, maar zegt er niets van.

Eenmaal op straat, staan we allevier met een plastic tas in onze handen. Aiden loopt naast me en heeft los zijn arm om mijn middel geslagen. Hij buigt naar me toe en ik voel zijn adem vlakbij mijn oor.

'Ga je vanavond je nieuwe dingen aantrekken?' vraagt hij met een lage stem. Het is meer een bevel dan een vraag, maar toch kijk ik hem met vernauwde ogen aan.

'Nee, dat ga ik niet. Wie zegt dat ik vanavond weer bij jullie ga slapen?'

Aiden lacht en trekt me tegen zich aan. 'Dat was de deal. Wij zouden het hele weekend doen wat je zegt, en jij zou het hele weekend op onze kamer slapen'.

Ik zucht, maar ga er verder niet tegenin. Ik weet dat dit deel van de weddenschap is, maar dat betekent niet dat ik er zin in heb.

'Gaan we ergens eten?' vraag ik om het onderwerp te veranderen. De anderen knikken instemmend. We lopen langs een terrasje en Nathan wijst naar een leeg tafeltje in de hoek. We nemen plaats en ik zucht gelukkig. Ik laat mijn spieren ontspannen en glimlach.

'Jullie betalen, toch?' vraag ik, meer om de jongens te plagen dan dat ik daadwerkelijk antwoord wil hebben. Ik weet het antwoord toch al. Daarvoor hebben we namelijk die hel in de lingeriewinkel doorstaan.

Aiden knikt en we bekijken de menukaart. Ik zoek naar het duurste, puur om de jongens te irriteren. Als de serveerster komt, geven we één voor één onze bestelling aan haar door. Ik merk dat de blondine vooral Aiden aankijkt en glimlacht. 

'Een koffie en een stuk appeltaart,' snauw ik haar toe. Ze kijkt me even geschrokken aan, maar knikt dan snel en draait zich vlug om. Ik zie dat Aiden haar nastaart, wat me alleen maar meer chagrijniger maakt. Ik klem mijn kaken op elkaar en speel wat met mijn vingers.

'Ik ga nooit meer met jullie naar de stad,' deel ik mee en ik kijk de jongens aan, die enkel kunnen lachen. Tot mijn verbazing zie ik dat zelfs de meiden een beetje moeten grinniken en ik rol mijn ogen.

'Oh kom op, het was toch hartstikke gezellig? Ik heb het best leuk gehad,' lacht Nathan. 

'Vooral in de lingeriewinkel,' voegt Aiden plagend toe en hij kijkt me met twinkelende ogen aan.

De serveerster komt aangelopen met onze bestelling en zet de borden en kopjes op tafel. Weer valt me op dat ze er bij Aiden extra lang over doet. Als ze weer rechtop gaat staan, schenkt Aiden haar een knipoog. Ze giechelt en wandelt weer terug naar waar ze vandaan kwam.

'Eet smakelijk,' brom ik en ik neem een grote slok van mijn koffie.

* * *

Mijn Wi-Fi doet het slecht, dus ik kan mijn serie niet afkijken en nu ben ik gefrustreerd. Oh, en ik heb de hele dag het eerste deel van Twilight gelezen, en ik ben verliefd op het boek haha.

Liefs,
nachtgedaante

Laat maar zien ✓Where stories live. Discover now