37. Misverstand, maar ik jouw geval helemaal geen verstand

2.9K 83 32
                                    

Vrijdagavond- Viënna pov.

Mijn voeten doen onderhand pijn van de hakken en het dansen, maar ik negeer het zeurende gevoel. Niets is er beter dat in Aidens armen heen en weer schuifelen. De blije kriebels in mijn onderbuik zijn sinds de zoen niet meer opgehouden en ik voel me intens gelukkig.

Deze avond is gewoonweg perfect.

Ik leun wat naar achteren en kijk Aiden aan. Ook hij heeft een tevreden blik in zijn ogen, een die me vertelt dat hij gelukkig is op die moment. Ik wijs even met mijn hoofd naar de uitgang van de zaal.

'Ik moet even naar de toilet,' deel ik mee.

Aiden knikt en laat zijn handen van mijn middel afglijden. Ik voel dat zijn aangename warmte plaatsmaakt voor koelte en meteen verlang ik weer naar zijn nabijheid. Toch zet ik een paar stappen van hem vandaan. Ik moet al een tijdje nodig naar het toilet.

We wisselen nog een glimlach uit, waarna ik me omdraai en naar de uitgang loop. Onderweg zie ik dat Kazuna en Austen tussen de andere stelletjes staan te schuiven. Kazuna's hoofd rust tegen zijn borstkas aan, terwijl ze sierlijk heen en weer stappen. Ik glimlach onbewust.

Ik loop de toiletten in en merk dat deze bijna helemaal leeg is, op twee mensen na. Er staan twee meisjes hun make-up bij te werken voor de spiegel. Een van hen is Celeste. Ze heeft een strakke, diepe jurk aan die weinig aan de verbeelding over laat. Naast haar staat Olivia, de date van Seb. Ook zij staat voorovergebogen en brengt nog een laag mascara aan. Beide had ik deze avond liever willen vermijden.

'Ah, Viënna, toch?' vraagt Celeste met een mierzoete stem. Ze kijkt me via de spiegel aan met een blik die zegt dat ze me absoluut niet mag.

'Ja,' antwoord ik kortaf. Ik wil het toilethokje binnenlopen, maar Celeste houdt me tegen door voor me te gaan staan. Geïrriteerd kijk ik haar aan.

'Klopt het dat jij hier samen met Aiden bent?'

Ik rol mijn ogen. 'Daar lijkt het anders wel op. Of kan je niet meer goed kijken met zoveel lagen mascara op je wimpers?' snauw ik haar toe.

Ze kijkt me even verbaasd aan, maar begint dan gemeen te lachen. Al snel doet Olivia mee.

'Sommige mensen zijn gewend aan style en klasse. In tegenstelling tot jou,' zegt Olivia. Ze kijkt me aan alsof ze zojuist de het beste weerwoord ter wereld heeft bedacht.

Ik rol nogmaals mijn ogen en kijk de beide meiden dan aan. Seb had me vertelt dat Olivia niet hier op school zit, dus het verbaasd me dat ze nu al bevriend is geraakt met Celeste.

'Jullie hebben elkaar aardig snel gevonden. Soort zoekt soort, niet waar?' zeg ik.

Celeste lacht even. 'We zijn nichtjes'.

Dat verklaart een hoop. 'Dat zit het slet-gen waarschijnlijk in de familie,' brom ik. 'En ik wil nu graag naar de toilet gaan'.

Ik wil langs haar heen lopen, maar ze zet nog een stap opzij. Ze houdt haar hoofd schuin en tuit haar gestifte lippen. Er staat een geniepige blik in haar ogen.

'Liever een slet dan naïef'.

Ik kijk haar verbaasd aan. 'Ik ben niet naïef'.

Ze laat een hoge lach horen en al gauw doet Olivia met haar mee. Nu valt het me pas op dat die twee inderdaad ontiegelijk veel op elkaar lijken. Niet alleen qua innerlijk, maar ook qua uiterlijk. Zelfs hun lach is haast identiek. Er loopt een nare rilling over mijn rug door het krassende geluid.

Laat maar zien ✓Where stories live. Discover now