Mandalina

6.9K 538 129
                                    

-Hocam, bir dakika bakar mısınız? aslında bi 5 10 15 20 dakika.

- efendim Orhan?

- siz demiştiniz ya her derste yardımcı olurum elimden geldiğince diye, fizik için geldim. Bakabilir misiniz?

Fizik diyor. Lise yıllarımın şeysi fizik. Depresyon sebebi fizik. Sonradan savaş açarak bacaklarını kırıp kafasını duvarda sürtüştürerek kıvılcımlar çıkarttığım, ve sonunda yendiğim fizik. Ben de Halef Hoca'ma giderdim fizik için. Tam da sınav öncesi. O zamanlar geldi aklıma. Hocaların sürekli uzun buldukları saç boyuyla bu koridorda hocaya koşan bir Ali. Manyağın teki. Sonradan okula savaş açıp yenen çocuk. Benim o ben. Şu herkes gibi normal olmayan şey. İşte ben.

- gel bakalım şu masaya geçelim. Hangi konu?

- tüm ünite.

- heımmmm... tamam gel bir bakalım. Öncelikle,doğru söyle dersi ne kadar dinledin?

- işte elimden geldiğince. Ama dinlediğimden de pek bir şey anlamadım.

- peki dinlerken duydun mu? yoksa aklın başka yerlerde miydi?

-yani işte.

Muzip ve utangaç bir tavırla başını yere eğdi. Ne kadar "zızızıızzıı" yapasım gelse de tabii ki tuttum kendimi. Getirdiği kitabı alıp karıştırdım önce. Ve başladım anlatmaya. En sevmediğim. Şu topu atıp zımbırtı gillerini buluyorsun ya hani. Hiç işime de yaradığını sanmıyorum. Pis fizik. Bu da anlamamış benim gibi. Bu 10. sınıf konusu değil miydi ya? ygs çalşıyor herhalde.

- bak şimdi şurası şu oluyor, sonra buradan şu çizgiyi çıkartıyoruz. Alfa sin beta cosunüs çarpı mg wlakapejkw... anladın mı?

- anlar gibi oldum hocam ama kendim yapınca olmuyor.

Bence de olmuyor ama yine diyemiyorum.

- burası benim de en zorlandığım konulardandı. Ama biraz daha uğraş. Bak şu çözümlü sorular var. Yani başka nasıl yapabiliriz ki? çöze çöze alışırsın.

- peki hocam. İnşAllah.

Şu inşAllah kelimesi var ya, öyle kurtarıyor ki insani. Tamam kadar kesin değil yok kadar da kesin değil. Elinden geleni yapma ibaresi. Belki kadar belirsiz de değil. İşte cuk diye oturan bir kelime.

- bizimkilere haber ver çıkışta beraber gideceğiz.

- kafeye değil mi? Ama bugün salı değil.

- Harun'un sınavı varmış ona yardım edeceğiz ki çabuk bitsin işi de çalışsın. Erkenden dönem bitirecek inşAllah. Hem de kafa dağıtırız, eğleniriz biraz.

********

Çıkışta benim sınıfım 11-A nın erkeklerini aldım ve çıktık sınıftan.

Kızlar sitem etti " Hocam biz niye gelmiyoruz?" diye. Ben de" Size kıyamıyorum boş verin bu oğlanlar çalışsın dursunlar." diyerek kızların gönlünü rahatlattım. Bu sefer de oğlanlar pis pis bakmaya başladı. Ben de göz kırptım. Tamamdır. Okulun tam çıkış kapısında biri bağırdı arkadan:

- dayıııı!

- Talha?

Koşmaktan hızlı hızlı çarpan kalbini tutarak konuştu:

- kafeye gidiyorsan ben de gelebilir miyim?

- tabii gel. Kafeye gidiyoruz.

Hafif kenara çekip sessizce konuştum:

- Yalnız benim ne kadar hassas olduğumu biliyorsun. Dayın olduğumu bilmelerini istemediğimi, sonra sınavlarda seni kayırdığımı düşünebileceklerini söylemiştim.

Dr. Civanım <düzenleniyor> Yb Geldi!Where stories live. Discover now