İlk Hediyem

9.6K 859 150
                                    

Selamunaleykum verahmetullahveberakatuh :) Yorum mesaj oy ne olursa. İçinizde bırakmayın salın gitsin. :)

hadi gayret 1K olacak inşAllah yakında. Eğleniyor musunuz bu arada?

*****

Otobüs ile zor oluyor karşıya geçmek, bir daha geri eve gelmek. Kendimi yatağa atmak istiyorum! Ravza ile de görüşeceğizz. Omzumu zorla taşırken kapıyı çaldım birkaç düzensiz basmayla. Hayret! Bu sefer babam ile annem kapıda karşıladı beni.

Babamın yüzündeki ifadeye göre farklı bir şeyler var. Annem zaten havalarda uçuyor. Nolmuş bunlara?

- selamunaleykum?

- Aleykumselam hadi geç odana.

- bir elimi yüzümü yıkasaydım?

Babam kesin. Bastıra bastıra söyledi:

- odana- geç -dedim.

Tamam tamam. Noluyor ya? Ravza'ya " hayırdır?" anlamında kaş göz işareti yaptım. Ya da " ne ayak?" da olabilir. Ya şu gözü kırpıp, ağzın kenarını hafif kaldırıp, kafayı çalkalama hareketi. Ravza ise dudak bükmekle yetindi.
Merakla odama girdim. Etrafa bakındım. Zor olmadı gözüme çarpmasını beklediğim şeyi bulmam. O da ne? Masamın üzerinde iki avuç büyüklüğünde bir hediye paketi. Yoksa içinde araba anahtarı mı var? Pakete zıplayıp havada uçarken son anda düşmekten kurtardım kendimi. Aslan babam be! sonunda arabayı mı kavuşacağım? Çok güzel paketlenmiş, ama kıydım, yırtarak açtım heyecanla.

Hayal kırıklığına uğrayınca yerde parçalayıp üstünde dans edesim geldi doğruyu Söylemek gerekirse. Anahtar manahtar yok burada? ee bu neyin nesi şimdi? elime alıp ters çevirince anladım ne olduğunu. Ahşap üzerine çok güzel bir el yazısı ile yakılarak yazılmış. Masa üstüne konur ya hani. "Dr. Ali TOPBAŞ" gözlerim yaşarır gibi oldu. Ama hayır ben ağlamam kolay kolay sadece duygulandım. Ben hala aileme sınavı geçemediğimi söylemedim ki. Şimdi onlara nasıl bir açıklama yapacağım? yardım et Allah'ım! Elime yeni hediyemi alıp ağır adımlarla annemleri en son bıraktığım yere gittim. Salona geçmişlerdi. Elimde hediyemi sıktım derin bir nefes çekip içeri girdim. Çok mahcuptum ama hem öğretmenlik hem tıp.. ağır gelmişti. Vaz mı geçmeliyim acaba artık? idealimdeki öğretmen olmak yeterli mi bana? hayır, yetmez!

Yanlarına yaklaştım. Terleyen ellerimin arasında hediyemin kaydığının farkındayım. Annemin kalbine inmez inşAllah.

- anne, baba..

Ravza bana sinirli bir bakış attı.

Azıcık güldüm. Yani küçük bir nefes.

- ve Ravza.. ben..

Lafımı tamamlayamadan babam sarıldı bana. Sırtıma vurmaya başladı.

- seninle gurur duyuyorum evlat. aslanım benim. Bize henüz söylemediğine göre sürpriz yapacaktın kusura bakma sürprizini bozduk. İnternetten bakmasak kim bilir daha ne zamana kadar haberimiz olmayacaktı TUS'u geçtiğinden. İlk doktorluk hediyen bizden. Hayırlı uğurlu olsun.

Ha? ne? nasıl? noluyor ya? internetten mi bakmış? ama ben kazanmamıştım? listede öyle gösteriyordu? devreler yanmaz inşAllah şimdi. Ben mi kazandım? Neyse durumu belli etmeyeyim bari.

- saolun çok teşekkür ederim. Ne zahmet ettiniz? nereden baktım demiştin baba?

- senin okul hesabına baktık. Yakında bölüm seçmeleri de olacakmış. Göze bile yetiyor puanın.

- benim mi?

- evet, sen niye bu kadar şaşırdın ki?

- ben hala elimi yüzümü yıkamadım. Bir lavaboya gitsem iyi olacak.

Dr. Civanım <düzenleniyor> Yb Geldi!Where stories live. Discover now