Câbir Saolsun

7K 450 209
                                    

Resim silahlı İsrail askerlerinden kaçarken selfie Çeken bir Filistinli Gençten. Bu bölüm.. Çok farklı oldu. Gerçekten. Normalin dışında. Nasıl karşılarsınız bilmem ama işin içine Cabir girince biraz da ciddi meselelere değindim ve... ya okuyun işte. Yorumlarınızı gerçekten merak ediyorum. Beğenip beğenmediğinizi belirtin.
#%#%#%#%#%#%
{yazar:Bismillah. Acaba ne yazsam. Yaşadıklarımızı anlatabilirim. Tabi başka Şeyler de katayım. Biraz limon. Sirkesiz olmaz. Heh hadi artık başlayalım.}

Harun:
- abi düşünsene biz de bizimkileri böyle bayanlar Kapısında bekliyormuşuz.
Faruk:
- hep beraber Ali'nin eşini kapıda beklemek de varmış. Kader işte. Nerede kaldı?

Başımı uzatarak bakmaya devam ettim:
- bir Sürü peçeli var, onun beni görmesi lazım.

Selman:
- arasana bi.

Numarayı çevirip Arap Amcanın konuşmasını ardından bir melodiyi dinledikten sonra karşı taraf açtı telefonu (telefon gerçekten böyle. Başta arapça konuşma ardından müzik. :)) )
- selamunaleykum seni bekliyoruz.
- ben Efendimiz as i ziyarete giriyorum. Söylememiş miydim?

Elimle Başıma vurdum:
- doğru ya! Tamam tamam sonra haberleşiriz Allah'a emanet ol. Bana da dua et.

Telefonu kapattım:
- gidelim hadi ziyarete giriyormuş.
Selman:
- ne kadar Sürüyor ki onların?
- Anlattı bana. Biz erkeklerinin gibi değil. Biz bazı saatler dışında giriyoruz direk. Geniş alanımız var. Onlar milletlere ayrılıyormuş. Birkaç Kapıdan girip öyle ziyarete giriyorlar.

Harun:
- zor olmuyor mu?
Güldüm:
- o bekleme esnasında öyle bir değerlendiriliyormuş ki vakit.
Selman:
- he iyi o zaman. Alışverişle uğraşmaktan iyidir.

Bir yandan sohbet ederek yeşil kubbenin önündeki mermerlere oturduk. Annem beni burda da görse oturmama kızar mıydı acaba?

Annem ya. Canımın için. Efendimiz as da Kabe nin hemen yanında bulunan Hicri İsmail'e gider, orada Sırtını Kabe'ye verir yatarmış. Ne alaka diyeceksiniz. Hicri İsmail dediğim yerde Hz. Hâcer ( hacer değil Hâcer. Hacer taş demek. Hatta Hacer-i Esved en siyah taş. )yani Efendimiz as ın soyundan geldiği Hz. İbrahim. Yani Hz. İsmail as ın annesi. Yani Ciğerparemiz Efendimiz as ın annesi olmuş oluyor Hz. Hâcer. Çaktık di mi? Ve Şimdiye kadar 120.000 kadar peygamber gelmiş. -Yanlışım varsa Estağfirullah-70.000 kadarı Hicri İsmail denen yerde bulunuyor. Tabi Türbe olarak değil. Gidince görürsünüz inşAllah. Ikindi namazından sonra Fatma mız geldi.
- ziyaretteki kalabalığı da özlemişim.

Harun:
- cennete gittin mi yenge?

Ben başta anlamadım. Fatma:
- gittin gittim. Namaz kıldım.

Sonradan düştü:
-yeşil halıdan bahsediyorsunuuuz. Efendimiz as ın "Mihrabım ile minberimin arası cennetten bahçedir. " dediği yeşil Halılarla belirtilen yer.

Selman:
- oğlumuz çok zeki maaşAllah öyle böyle değil.
- geç sen dalganı geç.
*************
Yorucu bir ferace alışverişinin ardından bükülen belimle odaya geldim. Ezanın okunmasına çok az var. Eğer motora bağlayabilirsem duş Alıp namaza yetişebilirim. InşAllah. Vakit kaybetmeden duşa daldım.

Ezan! Bu kadar erken beklemiyordum! Ezana yakalandım! Çabuk! Bir yandan ezan ile Kamet Arasında yapılan duaların kabul olunduğunu hatırlayıp kalbimden namaza yetişmek için sıraladım duaları. Anca çıkıp Üstümü giyinirken Kamet de getirildi. Heh hadi bakalım koş! Anahtar kaldı ya geri geri. Saçlarım da Islak ama neyse. Mescide Yürürken bir yandan imam amcama tembihte bulundum:
- ne kadar akşam namazı da olsa uzun sure oku. Nolur ya!

Mescide geldim ama saflara gitmek için koşmamam lazım. Çünkü Müslüman her türlü vakarlı olması lazım. Namaza sonradan yetişecek bile olsa yetişip kılmadığını sonradan tamamlamak lazım. Büyük adımlarla 2. Rekatta yetiştim. Şükür! {ve yazarınız sonradan ardarda üç cümleyi aynı kelimeyle bitirdiğini farkeder)

Dr. Civanım <düzenleniyor> Yb Geldi!Where stories live. Discover now