AKLINDAN İKİ SAYI TUT!!

8.5K 612 74
                                    

- azıcık dinlen, hadi ara ver.

Omzumda olan ellerini tutup aşağıya, kendime doğru çektim. Başı boynumadaydı artık.

- tamam, özür dilerim. Ama çok meşgulüm. Nolur beni anla.

Benden başka bir cevap bekler gibi bakmaya başladı. Bekliyordu da.

Laptopun kapağını indirdim:

- tamam pes ediyorum. ee hanfendi, napıyoruz?

- denize gidiyoruz.

-deniz? olur, ikindiye 10 dk falan var. Hazırlanalım, namazı kılar çıkarız.

Boğazımdaki kemikle uğraşmaya başladı:

- napıyorsun sen?

- ademcik elmasını çok severim. Babamda da var, küçükken hep oynardım. Yutkundukça hareket ediyor. Çocukluğuma geri döner gibi oldum. Sanki babamın boğazıyla oynar gibi..

- sıra bana geldi demek. Ama ben baban değilim, sen de küçük kızım değilsin.

- evet değilim. sen benim şerefimsin, ben de senin namusun.

Doğru, sahip çıkacağım namusum artık o benim. İnşAllah hep yanında olacağım namusum.

Hatırlarsanız onu tatilde tanımıştım. Yine aynı yerdeyiz, devremülk kiraladık. Hem annemlerin hem de kayınvalidemlerin de devresi olduğu için onlar da geliyor birkaç güne kadar. Asıl sürprizimi sonra yapacağım inşAllah, buraya zaten bekarken de geliyorduk.

Balayımız güzel geçiyor aslında. Tamam tamam başka şeylerle uğraşıyorum biliyorum ama taktım mı takıyorum işte. Hani demiştim ya küçüklükten beri cafe açma hayalim olduğunu. Gerçekleşecek inşAllah.

İnternetten Çapa'nın çok yakınında, restoran tarzı, arka tarafında bahçe olan bir yerin devren kiralık olduğunun ilanını gördüm. Aslında aradım da buldum. Hemen başladım çalışmalara, adamla görüştüm. Kira için anlaştık. Biraz zorlayacak gibiydi ama artık doktor da olduğum için, -inşAllah- hem de cafeyi işleterek kazandığım parayla orayı geçindirebileceğimi düşünüyorum. Bizimkilere ve asıl ortak olan kuzene de haber verdim, ne kadar balayında bunla mı uğraşıyorsun diye azarlasalar da kabul ettiler bana destek olmayı. Görev dağılımını biraz yaptık. Bahçe için ayrı, içerisi için ayrı dekorasyon ayarlamayı düşünüyorum. Bülent tapu işleri ile, Harun ve Bilal sandalye masa koltukları getirtme işleri ile ilgilenecek. Cabir'in abisinin de cafesi var, biliyorsunuz. Yılların çalışanı kendisi. Yardımcı olacak. Selman mimar olduğu için mimari işler ile ilgileniyor. Temizliği o yaptıracak. Dükkanda bir kırık çıkık var mı, onun ilgi alanı. Sa'd güvenilir, helal markalar ile görüşüp uygun fiyata malzeme almak için anlaşma yapmaya çalışacak. Aşçılar biziz. Garsonlar da. Ama hepimizin ayrı meslekleri ya da okulu da olduğu için hepimiz aynı günlerde cafede duramayacağız. Parça parça. Sadece kuzen sürekli cafe ile ilgilenecek çünkü o hala okuyor ve ders saatlerini erken saatlere ayarlayacak.

Gerekirse part time çalıştırmayı da düşünüyoruz.

Kuzene başta haber verdiğimde pek inanmadı.

- ne zaman yalan söylediğimi gördün Danyal?

Diye sitem edince inandı sonunda. Benden bir buçuk yaş, iki sınıf küçük. Yani yanlış anlamayın, ben 9 da iken o 7 ye gidiyor gibi. Kast sistemi gibi değil.

*******

- soğuuk..

-üşüdüm diyorsan güneş olurum

yanarım sevginle ateş olurum

dolarım havaya nefes olurum

gülü susuz seni aşksız bırakmam

Dr. Civanım <düzenleniyor> Yb Geldi!Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin