Süleymaniye

17.8K 1.1K 66
                                    

Şimdi okuldan çıkma ve öğrenci olma zamanı. Yolda giden benim otobüsüm değil miydi? Hayıır, kaçırdım! ee ne yapacağım ben şimdi? HasbunAllah! Taksiye mi binsem acaba? Aslında hava da güzel ne zamandır vapura binmiyorum. Vapura bineyim en iyisi. Bakayım ne kadar vaktim var. Bir saat 10 dakika. O zaman yarış başlasın! Kimle mi? zamanla tabii ki.

Küçük bir minibüs seyahati sonrası taam şimdi vapura adımımı attım. Hızlıca hareket ederek kenarı da kaptım. Rüzgar çok güzel. Özlemişim gerçekten. Bir şeyin eksik olduğunu siz de fark ettiniz değil mi? işte onlar da çantadalar. Etrafta martı yok gibi ama... Bir parça ağzıma bir parça da denize attım. Gelen giden yok. 3-5 tane daha attım. Kusura bakmayın martılar şansınızı kaybettiniz. Simitler bana kaldı. Hehehe.

Bu yoğunlukta iyi geldi bir deniz seyahati. Birkaç tane de martısız resim çekip indim vapurdan. Eminönü yine kalabalık, yine balıkçılarla dolu, (yine sigara kokuyor). Saate tekrar bakalım. Derse yarım saat ezana ise 7 dakika var. Eğer buradan otobüse binersem Süleymaniye'ye yetişebilirim.

Yeni rotamız:Süleymaniye.

Ezan bittiğinde yetişiyorum Süleymaniye'ye. Ne kadar zaman oldu acaba buraya gelmeyeli? Getirilen kametin ardından huşu ile kılıyoruz ikindi namazını. Cami çok güzel, bu ikindi vaktinde rahmet akın ediyor sanki üstümüze. Cemaatin arasındaki melekleri hissediyor gibi oluyorum. Ben ne zamandır bu güzelliği nasıl kaçırmışım ya Rabb'im? İçime dolan manevi huzurla camiden çıkıyorum. Bu motivasyonla anatomi dersine bile girebilirim.
***************
- Çapa'da inecek var mı?

- Müsait bir yerde lütfen.

Otobüsten inip fakültenin kapısına geliyorum. Evet Ali Hoca, nam-ı diğer örtmen, şimdi öğrencilik zamanı. Ve dersin kalmasına.. Ne! 2 dakika mı? Koş koş! uzun koridorları geçip profesorle aynı anda amfiye giriyoruz. İşte ben bu yüzden benle aynı anda sınıfa giren veletlere hoşgörülü davranıyorum. Ders anatomi. Evet gerçekten buna dayanabilirim. İnşAllah!

- TUS'a 6 gün kaldı. Hazır mısınız arkadaşlar?

Çok az vaktimiz kaldı. Aslında benim her gün otlanmam lazım ama bu hafta sınav haftası ve öğrencilerin sınavlarının okunması gerek!

Dr. Civanım <düzenleniyor> Yb Geldi!Where stories live. Discover now