MCHD

9.2K 613 177
                                    

Kafe işi tamam Allah'ın izniyle. Hem öğretmen hem doktor hem -işletmen mi denir kafe işletene ne denir ki? buldum!- Kafeman, hem koca hem de tıp öğrencisi olmak... evet evet güzel şey. Ya biri mesleğimi sorarsa? ah, neyse sonra düşünürüz şimdi kafama takamayacağım.

Yeni döneme başladık ve ben yeni bir bölüme başlıyorum inşAllah. Hep aklımın bir köşesinde bulunan GÖZ.

Talha bu sene son sınıfa geçiyor, sınav heyecanı sardı yeğenimi. Aslında ehliyet heyecanı daha ağır basıyor. Büyüdü ya. Bi havalar bi havalar. Olgunlaştı. Adam oldu. Sakal tıraşı bile yapıyor.

Ravza son dönüşte ve hafızlık töreni için hazırlanıyor. Karşim hafız oluyooor!! Artık eve dönecek

İnşAllah.

Annem iyice yaşlandığını sanıyor. Ravza haftaiçi yatılıda ablam evli ben evli. Kaldılar iki kumru.

Babam Zeyd'in yolunu gözlüyor. Minnak torunu dedesinin.

Bir yandan yeni uğraşlara başladı. Eski kitapları alıp ciltlerini yeniliyor. Bir sarrafla anlaşmışlar. Emekliliğin tadını çıkarıyor.

Ben ise şimdi okuldayım. İlk dersim 9 lara. Hadi bakalım.

*****

- selamunaleykum arkadaşlar.

- saol!

- ney?! arkadaşlar selamunaleykum.

Biri bağırdı:

- ve aleykum selam hocaam!

- ismin ne evladım?

- murat hocam.

- memnun oldum. Oturabilirsiniz.

Masaya dayandım. Kollarımı bağlayıp göz gezdirmeye başladım. Sınıf beje boyanmış. Yeni perdeler gelmiş. Kırmızı. Perdeler biraz sırıtmış sanki. Tamam tamam bunlar umrunuzda değil.

- Ben Ali Topbaş. 24 yaşındayım. Müslümanız elhamdulillah. Bu okuldan mezunum. 1 aylık evliyim. Beraber vakit geçireceksek, abi kardeş ya da arkadaş gibi olmalıyız. Hatta bir kafemiz var arkadaşlarla işlettiğimiz, oraya götürebilirim sizi arada vakit geçirmek için. Siyaseti severim ama tabii ki okulda siyasi tartışmalara girilmesine müsaade etmem. Hele öğrencilerle. Matematiğe öyle pek bayılmazdım. Dil anlatımdı benim ders olarak favorim. Biyoloji ile geometri gelir sonra. En sevdiğim ise kitap okuma saatiydi. Şu bahçede gördüğünüz çardaklarda az kitap bitirmedik. Konuşulacak çok şey var aslında. Keşfedilecek daha çok şey var. Yetmeyecek bile 4 sene. Şimdi siz anlatın bakalım. Ortaokulda en büyükken şimdi okulun en küçüğü olmak nasıl bir duygu? Kendinizi de tanıtın bu arada.

- ben Eslem. Selami Ali ilköğretimden geldim. Çömez derler ya hani. O hale geldik.

-hocam hangi kafe bu?

- Çapa nın çok yakınında. Helal Olsun. Adı.

Sınıfta bir hareketlenme oldu.

- nasıl yani, siz mi açtınız orayı?

- peki kadın erkek ayırmak kimin fikriydi? Sevgilileri ile gelenler beraber oturamıyormuş diyorlar. Aynı Arabistan'daki gibi. Bazıları çok kızıyormuş.

- Colal diye bir şey varmış. Onu da mı siz çıkardınız?

- orası bizim yeni mekanımız. Ortam güzel ya.

- Danyal diye bir abi var hatta. Genelde o duruyor. Benim favorim Faruk abi. Harika tost yapıyor. Mantılı tost çıkaracakmış hatta.

- Bülent abi waffle'ı ampul şekline getirip servis ediyor. Ama o sadece çarşamba günleri var.

Dr. Civanım <düzenleniyor> Yb Geldi!Where stories live. Discover now